Thursday, December 1, 2011

Tanpa sedar TABIAT aku ini adalah MAKRUH! Sungguh2 tak tahu... tapi sekrang dah tahu!

Yup, aku ada satu tabiat...
tak rasa ia satu tabiat yang buruk... dan jugak bukanlah tabiat yang comel dan kiut! :p
kalo duduk bersila dan cam tengah khusyuk dengar kuliah, ceramah or what ever... aku suka tautkan jemari menggenggam erat dan intim mesra  satu sama lain... tak faham? jap2... upload gambar skeping! ##susah payah oke suh rakan pejabat tolong snapkan...

haaa~~~ begini...
siapa sangka siapa menduga TABIAT GENGGAMAN mesra JEMARI yang aku rasa kununnya tak effect paper dan tak nyusahkan sesape ni rupanya MAKRUH buat tangan begini ketika berada di dalam masjid... diriwayatkan ia adalah amalan syaitan... RUPANYA... BIG OHHHHHH~~~ 0______O



Memang tak tahu... sumpah tak tahu dan ni baru tahu! terima kasih kepada yang bertanya dan terima kasih tak terhingga kepada yang menjawab bagi soalan yang ditanya...
#kredit to UAI...
tapi kalau luar masjid camana? jangan tanya aku... aku takder jawapan untuk itu...


MODE: berusaha nak buang tabiat ni..


#baru la teringat... kalo org nyembah berhala kan taut tangan cenggini jugak kan???


10 comments:

  1. Baru tau jugak ni ina..
    Tq for sharing ya... ;)

    ReplyDelete
  2. aku pun baru tau ni...tq sebab share tp aku rasa aku tak pernah kot taut tangan sendiri klw xde keje klw ngan laki tu bese la hahah

    ReplyDelete
  3. la yeke..baru tau gak..tima kasih kakak kerana saling berkongsi...:)

    ReplyDelete
  4. perrggghhh terima kasih ina...
    baru tahu...akan cuba mmperbaiki...

    ReplyDelete
  5. siyes..baru tau ni...thanks ina..huhu..sedang cube gak buang tabiat nih..

    ReplyDelete
  6. alhamdulillah.. i already know a long time ago.. until now ana & husband jarang nak berpimpingan tangan.. (orang kate kami x romantik!! jln x pimpin tgn. lantak la... itu pandangan kasar org)pandangan halus ana & suami je yg tau...
    nway, TQ again ina..

    ReplyDelete
  7. aiyak...aku pon suka buat cenggini

    ReplyDelete