Thursday, December 15, 2011

November to Remember_Part 6 ~ Check in Impiana Resort, Cherating

Gerak dari Monica Bay Beach tu, kami ke Cherating.
Destinasi tujuan: Tanjung Inn Villa De Fedelia. Atas sebab2 tertentu, Achik taknak resort ni pulak... sebab? Nanti talk later ngan gambarajah sekali. ;)

So, call Impiana tanya ada kosong tak.. Ada kosong. oh, sedikit tuah menyebelahi kami...

So mula episod Hornymoon 2D1N di Impiana Resort Cherating ♫ ❤❤❤
Rate: RM189/night for deluxe room with buffet breakfast for 2 pax (weekdays price)

Lets explore da room... :)

Masuk2 bilik... wahhhhhhhhh mengadap beach dengan jarak yang secinonet jer!
terus jatuh cinta pandang pertama...
Walopon twin bed, apa kesah... walk-in jer kan kekdahnya... sambar mana ader jela...



 Ada day bed...

 So, jadi pot lepak minum kopi bekalan dari Kuala Teganu...
Sruppp kopi... talk2 sambil ngadap beach. perfecto untuk pasangan pengantin lama... ;)


Cakkkkkkkkkkkkkk~~~

 Ada balkoni jugak...

 

 Juga boleh dijadikan sbagai port berchenta ;)


View from our room:



Angin sepoi2 reti bahasa walopon bulan 11 adalah bukan bulan sesuai bercuti di Pantai Timur... Tapiiiii... ohhhhhhhhhhh~~~ sungguh dibuai rasa yang... ohhhh~ NYAMANnya...




Swimming pool... tak sempat nak gedebush ponnnn...



Setiap kali bercuti, harus mengabdikan gambar2 gedix di bilik hotel kan...



 Bersama pasangan duet yang puas hati dengan hotel pilihan saya... ;)


 Kesimpulan: 
Kami suka Impiana Cherating! Nak compare ngan Legend Cherating, aku jauh lagi suka Impiana ni... Aku rasa Impiana jauh lagi tenang... bersih... Pastu pokok2 depan bilik resort ni menimbulkan suasana hijau yang mendamaikan macam kekampungan... Bilik plak semua ngadap beach dengan jarak yang secinonet jer... Dengan harga yang tahap mampu milik dan dengan apa yang dipersembahkan tu: memang berbaloi baloi! Memang sukalah! Rasa 2d1n tak cukup! Rasa nak extend lagi satu malam tapi apakan daya... itu office bukan bapak wa yang punya... Achik kata, nanti kita datang sini lagi. Big hugs bang rumet! :)





17 comments:

  1. cantik gak bilik nya.. harga dia pun mcm affordable..

    ReplyDelete
  2. wow.. cantiknya view! bilik pun cun..

    jemput join GA http://hebatkan.blogspot.com/2011/12/kuiz-minggu-kedua-ga-1st-anniversary.html

    :)

    ReplyDelete
  3. Kita hanimun kat sini lah dulu. Best gila!!! Angin kuattt..alahai ni rasa nak pi sekali lagi ni.

    ReplyDelete
  4. mmg sesuwai utk couple hanimun laaa...

    ReplyDelete
  5. not bad la kat situ...cantek jugak :)

    ReplyDelete
  6. katil lagi tu tu sah2 tak diusik :)

    ReplyDelete
  7. Canteknya impiana!!eh,assalamualaikum..sy pn bru balik cherating tp stay kat Legend,sbb ada femly day kat sna..scary sgt rasa kat sana huhu..Impiana ni cun boley la try stay sana plak hehe..

    ReplyDelete
  8. cantik......murah rate ko tu ina...aku plan nak gi sini gak...tungguuu lepas bersalin...lgipun TM ada corporate rate sini..murah sikit kot

    ReplyDelete
  9. ina... jubah awak tu cantek sangat!! beli kat mana ye?? berkenan dihati.. bape regenye?? pls let me know.

    ReplyDelete
  10. kawasan situ nampak best laa...teringin ke sana...selalu lalu aje...tak penah dok situ...

    ReplyDelete
  11. cuunnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn beb...aku pun teruja sama...

    ReplyDelete
  12. fuyyohh!! bestnye!! wat hanimunn sgt best nih!! :))

    ReplyDelete
  13. kami pn pernah ke sini tgh tahun ritu..memang best..siang xyh on kipas/econ..bukak tingkap...fresh air sgt nyaman..
    aiseh..rindu la plak kan:)

    ReplyDelete
  14. cantiknya view kat otel ni.... saya plan nak gi new year ni.... baru nak booking Tanjung inn tu.... nape ek? tak ok ke? cer cite..... kalo tak ok mayne dok impiana ni laa kot

    ReplyDelete
  15. hahahaha..u know what Ina,saya check in kat Tanjung Inn tu masa road trip baru2 ni,memaang murah tapi tu last time kot.Kami check in kat situ pun sebab percutian bajet betul-betul bajet,so stay situ untuk lelap mata je sambil hati muncung2 kat roommate.
    Lalast after check out dia kata ''Lepas ni kita tak payah g sini lagilah,sian awak saya bawak awak g hotel murah"..saya senyum aje.Taat lah katakan..

    ReplyDelete