Saturday, December 3, 2011

Saba' Restaurant Setiawangsa

Semalam ada orang ngidam...
pastu nak suh org teka2 plak...
mana la aku leh tahu apa dia nak makan kan...
pastu main bagi2 HINT plak....
N - A...
Nasi Ayam??? = salah... dah aper?
org jawab Nasi Angsa gantung = sentap!
kata org takleh nak baca fikiran dia... tah hape2 ntah... :p

sekali nak makan Nasi Arab kooooooooooooo....
cakap awal2 kan senang... nak suh baca fikiran segala...
hengat aku ni nujum mak belalang aperrrrrrr!!! gedix~~~

so, ke Saba' Restaurant Setiawangsa la kita...
pastu siap bertamak haloba lagi... nak nasi... nak kebab...
order bang order! selagi lalu nak makan ni, makanlah...
esok2 takder gigi tinggal gusi, kita makan nestum plak... :p

 Haniths Lamb -  RM 17 = SEDAAPPPPPPPPPPPP!!!


Lamb Kebab = RM 17
achik giler makan ni after balik Kazakhstan sebab kat sana bendalah ni lah makanan ruji dia... dia cakap sana sedap giler... sini ade kureng sket... tapi sorry, tak berapa nak kena ngan taste saya la bang...



burrrrpppppppppppppppppppp~~~ alhamdulillah kenyang giler...
*sila telengkan kepala utk imej yang betul...


KESIMPULAN: mbbbeeeeekkkkkkkkkk mbeekkkk mbek mebeeekkkkkkk~~~
oh, terasa tetiba kena sampuk ngan hantu kambing sebab rasa cam esok nak datang lagi!
Haniths Lamb Rice tu sedappppppppppp sangat! kambingnya lembut... tak bau cam kambing tak mandi... ohhhh~~~ suke suke sukeeeeee!!! :)


Total 2 main course plus 2 teh o ais ngan 16% service charge + gov tax = RM 46+-
boleh makan sekali sebulan... pastu nandos pon kena kurangkan kpd sekali sebulan jugak... kalo tak makan megi ikan bilis selama seminggu di hujung bulan... ;p


18 comments:

  1. mmg sedap lamb haneeth tu...kita dh 2x mkn sini....tp ar rawsha lg sedap...nanti try la..tp rege lg mhl

    ReplyDelete
  2. hahah btol2 sekali sebulan bole ler...
    ari2 kalu....makan ikan kering smpai hjg bulan haha...
    klw orang belanje xpe.hik2
    aku br skali g makana sini tu pon org banje
    aku pakai kebab mcm ko tu, tp yg ayam punye chicekn kebab pastu dia nye kebab daging bulat2 tu serius sedap beb ngan shish tawouk

    ReplyDelete
  3. ko mmgg dah buat aku nak makan...maybe esok nak terjah...

    ReplyDelete
  4. oo kambing eh, mcm sedap je ek, tp kambing ni kalo x yeye kompom bau kambing tak mandi ek...hehehehe!!

    ReplyDelete
  5. Cuba try mkn kat cyberjaya punye manala tau rasanya lain sket.

    ReplyDelete
  6. cik kitol lak kalau blk sini nafsu makan dia cam pak arab dah pulak.aku yg ngeri tgk dia makan.tau je la pak arab makan camne punye banyak.sib bini dia tak terikut sama.kalau tak lagi haru...ehehe...

    ReplyDelete
  7. aku tetap rasa yg kat cyberjaya paling sedap. dah 3x aku makan..kat setiawangsa ni kambing dia tak selazat kat sana...ahahah..ikut tekak memasingla kots

    ReplyDelete
  8. ina;
    kita pun makan kt saba restoran jugak ari sabtu tp kt cyberjaya. chicken hanith rice & mandy chicken rice mmg best aarrr...
    nnt nk try kt setiawangsa plak.
    gambar x amik sbb dh lapar giler masa tu, mana taknya lunch kul 3 lebih weeiiii... lgpun anak dok tepuk2 meja dah.

    ReplyDelete
  9. hahahaha... mbeeeeekkk punya couple.. nasib kali ni tak terpengaruh.. tak mcm entry anna ikan bakar petai ko tu..

    ReplyDelete
  10. sy dah mkn yang kat cyberjaya tu.. 1st time makan, mmg sedap hanith lamb tu.. tapi masakan arab ni kureng rasa pedas skit kan.. tapi oklah, sedap :-)

    ReplyDelete
  11. wooooooooooooooooooooooo menarik wooo.. sodapnya tgk...

    ReplyDelete
  12. hemmmm nampak sgt sedap..belom penah try lg makan cni :)

    ReplyDelete
  13. heheh antu kambeng masih sampuk lagi ke? hehe restoran nie kita hari2 lalu & tgk aje...heheh....tak singgah2 pun..hehe

    ReplyDelete
  14. Khas buat PENCINTA HANDBAGS!
    Koleksi yg menarik & stylo serta tips2 berguna.

    Kunjungi kami di http://mrsladysstylo.blogspot.com/

    TQVM! :)

    ReplyDelete
  15. Try kat wadi hadramawt jln ampang..lg sedapsss..:-) dh byk kedai ns arab yg try kat wadi tu gak pojaan hati hehehe...

    ReplyDelete
  16. sori tak nak komen pasal makanan ni. nak komen kat tuan rumah. kulit muka ina cantik, putih bersih. ada petua tak. blh la kongsi eik. ;)

    ReplyDelete