Thursday, December 1, 2011

Apa kaitan TIRAMISU dengan FRIENDSHIP???

Mengidam nak buat tiramisu cake... bukan ngidam nak makan tapi nak buat yer... ok, tukar mengidam kepada keinginan... baru lebih sesuai dan tidaklah anda "sound stupid when i speak in malay" :p

After pencubaan, maka kesimpulan yg dapat dibuat: 
~  senang dan simpel sampai achik tanya aku masak ker main masak2?! 
~  modal sedikit besar sebab cheese n whipping cream adalah mahal  
~  SAYA TAK SERASI NGAN KERJA2 BUAT KEK sebab hasilnya tak memberangsang mana (atau memang kami laki bini tak suka kek?) dan tidak mendapat sambutan hebat dari achik! oh lupa... kami laki bini very da village org nyer... :p


my tiramisu cake dah ready to ngap2 after semalaman lepak dalam esbok...

dua mangkuk bukan untuk kami... sebab kami laki bini tak suka kek! lagi sedap makan nasik ngan ulam cicah budu! :p

kalo kami tak makan... takkan nak bagi penunggu gua makan pulak?! ohhhhh sgt scary di situ... 
untuk tetamu yg datang mengejut! main terjah jer... sungguh notti tau kamu2!


datang dari jauh nun Terengganu... seb baik ade tiramisu kek yg 'SEDAP LA SANGAT' ni... dan menu sajian pantas - sausage panggang berherba... oke, tetamu mintak tapau ni yer... :)
dan kek tiramisu tu tetamu aku habiskan. kata sedap tapi tak tahu sejauh mana keikhlasan hatinya! ngeheheheee...



AZLINA dan MIZAWATI adalah kawan since form 3 and onwards... Insyaallah...


 Maka terjawab sudah persoalan tajuk entry:
Apa kaitan TIRAMISU dengan FRIENDSHIP???
|
v
FRIENDSHIP telah selamatkan TIRAMISU dari jadi pekasam dalam esbok... :p

Tiramisu Cake yang telah diberikan suntikan sentuhan kasih kasik kiut supaya achik tertawan... akhirnya dia makan makan mashmellow tu jerk! ini satu tamparan lelaki buat aku! hahhahahaaa...


mahu RESIPI tiramisu yang kunun SEDAPLAH LAH SANGAT NI? seperti biasa, di SINI yer...


13 comments:

  1. sangat suke kek. tp dengan tiramisu ni, tekak kureng suke gak..

    ReplyDelete
  2. alamk, sedap nampak hot dog tu jugak.. anyway ttenkiu sis kasi resepi personal dlm fesbuk.. hahaha.. nanti nak cuba.. tapi bukan skrg.. sebab amat bercinta dengan malas ni.. hahaha

    ReplyDelete
  3. yg ada marshmellow tu nampak cantik plak kite tgk.. mybe sebab colour dia kot

    ReplyDelete
  4. fuuhhh jadi nampak wat tiramisu hahah ;p

    ReplyDelete
  5. tiramisu rasa camner ek...aku tak takut nak rasa..sebab kopi kann

    ReplyDelete
  6. nampak sangat sedap..!! tapi..eerr..aku tak suker tiramitsu cake..;p

    ReplyDelete
  7. x soka tiramisu..... tapi nampak hebat lg sodapppppppppppppppp kowt! haha

    ReplyDelete
  8. wah sodappnyaaa...
    bab2 kek ni akak gemorrr sgt :)

    ReplyDelete
  9. mmg senang pn nk wat..cpt pn cpt..hehehe

    ReplyDelete
  10. suka nak try aje.. nak try masak tak suka

    ReplyDelete
  11. ina;
    masa blog beronar ari tu kita pn ada buat tiramisu. pun amik dari blog ana suzana. suami suka plak. request buat lg.

    ReplyDelete