Wednesday, May 25, 2011

Rumet's 30th Birthday Celebration at Scrumptious Restaurant > Romantic Candle Light Dinner yang PERFECT!

#Catatan basi...

birthday rumet = 29.April.2011 sama ngan date William kawen.
ok, my rumet dah masuk 3 series...
takper, mak suka laki stok matang neh...
lagi best kalo jalan org kompius
"eh, dia jalan ngan laki ker ayah dia tu?" haaahahhahaaa... (ampon chik... ) 

dalam pencarian tempat nak dinner ni... banyak gak la restoran yang aku review. ade tempat cantik tapi mahal mencekik. tu kira tersasar dari kriteria utama iaitu: cantik, cosy, food sedap, romantik, harga tu reasonable dan yang penting HALAL

Actually, dalam menggugel tu, aku jatuh cinta ngan 2 tempat: FULL HOUSE & SCRUMPTIOUS. dua2 pun kat Jalan Yap Kwan Seng. tapi bila bukak fesbuk FULLHOUSE, ade la sorang makhluk tanya diorang ni ade HALAL tak. diorang jawab dalam proses... ok, fine! reject terus. pastu aku email SCRUMPTIOUS tanya status HALAL mereka. dengan pantas aku dapat feedback dari admin mereka. antara isi emailnya:
"Yes our restaurant is a Halal restaurant own by young and energetic Malay couple. you can confirm your booking thru email so that we can arrange a special table for your lovely and romantic candle light dinner." pucuk dicita ulam mendatang! :)
so, pung pang pung pang set date segala... reservation DONE! :)

 Scrumptious Restaurant, Jalan Yam Kwan Seng.
(gambar cilok kat fesbuk Scrumptious)


 bila sampai, alangkah terharunya bila pihak restoran setup table kitorang btol2 kat tengah2 alam kat luar tu... berlilin bagai... ngan view yg cantik... then kami sampai jer terus pasang lagi LOVE SONGS... masa tu feeling cam dating achik nak lamar aku jadi bini dia lak. padahal, dulu mana ade lamar bagai pon. ajak nak kapel pon tengah panas kat parking dalam kete kancil dia jerk...:p


 BAVERAGE:
mocha = RM 6.90
fresh orange = RM 9.90

FOOD:

 Organic Spring Chicken = RM 24.90
Oven Roasted Chicken Served with Sweet Corn, Fries and Mushroom Sauce
lagi sedap dari NANDOS! (tetiba derhaka ngan NANDOS :p)

SCRUMPTIOUS FRIED RICE = RM21.90
Kerabu Fried Rice Served with Fillet of River Patin
ni memang sedap! you should try this kalo ke Scrumptious!

rumet kesayangan memang suka giler ngan pilihan tempat yg aku buat ni...
pastu wak ayat poyo... 
"sekarang kamu bwk kite makan tengok KLCC, nanti birthday kamu, kite bawak kamu makan atas tu pulak..." sambil tunjuk puncak KLCC... bluwekkkk~~~

the perfect candle light dinner... THANK YOU Scrumptious...

 
 LOVE YOU RUMET!!!
rasa nak dukung2 lambung2 jerk! :D
will come again... sikit pun tak serik! :)

looking for place for special occasions??? this is the place!
wah.... ada gaya cam aku ni one of pemegang saham kat sini plak gayanya yer...
kot2 admin Scrumptious terbaca ni, kalo tak nak bagi mkn nasik goreng ikan patin yg sedap tu, bagi less 50% pon jadila... mau aku hangkut kaum kerabat ke sana nanti! hahahahaaa...

Scrumptious Restaurant Kuala Lumpur

No 5, Jalan Liew Weng Chee, Off Jalan Yap Kwan Seng, 50450 Kuala Lumpur 
Tel / Fax : 03-2161 6116 
Email : admin@scrumptious.com.my 
Twiter : ScrumptiousRest 
Blog : www.scrumptiousrestaurant.blogspot.com
Status: HALAL

44 comments:

  1. cik kaki mmg sesuai jadi duta produk......review membuatkan kaki nak lompat ke sana

    ReplyDelete
  2. seyess..mmg cantik nok! 1st time tgk nie pon teruja ko..seyess uols mmg romantik!..:)

    ReplyDelete
  3. mmg berbaloi ngan tempat superb...harga berpatutan...pemandangan cantik...

    ReplyDelete
  4. cantiknya tempat makan neh!!

    ReplyDelete
  5. HALAL tue yang penting.......berapa harga nasi tue nok...ce cita skit...

    ReplyDelete
  6. su su:
    sampai ke kalo nk lompat? :p

    ReplyDelete
  7. ratusiput:
    ha ah... nanti ajak cik kitol dinner kat sini

    ReplyDelete
  8. axim:
    perlagi der... meh sini meh...

    ReplyDelete
  9. pepel:
    ko ni mmg nak kena pang ler...
    semua maklumat dh tulis.
    kantoi tgk gambar jerk! :p

    ReplyDelete
  10. teruja la noks..agak2x lu reza akan terbaca x post lu nieh..kot2x la nk buat kezutan July nieh....

    ReplyDelete
  11. wahhh.lomantik la.

    saya suka.thanks bagi review gak..
    dapat idea tuk hubby.quite good kan price nya.

    ye la,den ni kalu nak surprisekan hubby nak tempat yang romantik,nmpk cosy tapi makan tamau la mencekik..

    mau tercekik duit saku den..al maklumlah housewife..hehe

    keke.tq!

    ReplyDelete
  12. wah!best2x!nak wak proposal kat en somi ni..suh dia blanje.hehe..tq 4 the review ya :)

    ReplyDelete
  13. bestnye... nak dating ngan husband jugala mcm ni.

    ReplyDelete
  14. kalau tak silap JJCM masa Serina jadi host dia pernah g Scrumptious ni.Taksangka eh harganya ok sangat..

    ReplyDelete
  15. nanti nak dating ngan nuar lak kat sini..

    ReplyDelete
  16. mmg menarik tmpt ni
    romantik btol

    ReplyDelete
  17. lompat jauh toing toing toing.....

    ReplyDelete
  18. wahhh....best! santek hoo tmpt tu...suke...

    ReplyDelete
  19. aku dh 2x dh mkn sini...mmg best tp rege pn bole tahan

    ReplyDelete
  20. perfect..!! memang sedang mencari2 tempat tuk sambut besday asben bulan 6 ni... thanks dear..!! suker...:)

    ReplyDelete
  21. salam Puan..1st of all thank you so much sbb buat iklan free utk Scrumptious kami...sgt terharu dan amat menghargainya.

    Dengan berbesar hati pihak Scrumptious menjemput puan dan suami utk menikmati main course kami dimana main course yg kedua akan mendapat 50% discount.

    kalo nak tebus ganjaran ini (cheewah mcm nak menang harta karun je heheheh) puan hibungi En. Shamsul @ Puan Hazel di talian Scrumptious 03-21616116@ email at admin@scrumptious.com.my

    regards'
    Hazel
    SCRUMPTIOUS RESTAURANT KL

    ReplyDelete
  22. wah ina..tengok tu tengok di atas...dapat rezeki lagi yuuuuu!!!!!takniah,eh tahniah!

    ReplyDelete
  23. x de orang gesek biola ke time nih??? hehe

    ReplyDelete
  24. wah ade hiasan ala2 english...syioknyaaa....mama ske leee

    ReplyDelete
  25. faiez:
    apa heran, kalo dia x baca, lu paste kan link ni kat fesbuk dia.

    ReplyDelete
  26. ashra:
    most welkum.
    dh tau mana ashra nk celebrate besday hubby dia! hehehee

    ReplyDelete
  27. ana apez:
    sila2... sure x mengecewakan...

    ReplyDelete
  28. norinaomar:
    tu la... memula takut kut2 harga ala2 rabak poket nak membayor kan...

    ReplyDelete
  29. su su:
    amboi... suka main lompat2 yer...

    ReplyDelete
  30. flo:
    ajak nomin dating sini. suh dia banje akak skali!

    ReplyDelete
  31. mama tisya:
    aku ader view blog ko jugak...

    ReplyDelete
  32. aty fared:
    most welcome bebeh!

    ReplyDelete
  33. haizales:
    salam...
    terkujat ni dapat komen ni!
    pastu lompat kinja2 i bila tang ganjaran tu! k2, nanti i nak gi wak tebusan harta karun tu!
    thanks hazel...

    ReplyDelete
  34. norinaomar:
    seb baik takniah... kalo takziah lg haru!
    rezeki... alhamdulillah... :)

    ReplyDelete
  35. mtd:
    seb baik xder... kalo ader, ngan aku2 join gesek biola skali...

    ReplyDelete
  36. mamagee:
    interior dia mmg english style. akak confirm suka nya...

    ReplyDelete
  37. waweeee...rsnye mcm dh dpt idea jek utk bestday cik B next mnth...mekaseh yea tuan tnh...hihihi...romantica;)

    ReplyDelete
  38. sekali mmg betul admin scrumptious tu baca erk.. tertunai impian.. berbaloi...

    ReplyDelete
  39. gila ah..terbaik...suka la bab2 makanan blm cuba have to try laaa..ok next birthday-dia

    ReplyDelete
  40. salam ziarah :) hehe kami baru pegi scrumptious last friday.. :)

    ReplyDelete