Thursday, December 22, 2011

Apa nak dijamu bila tetamu datang menjengah ala terjah? saya ada solutionnya... :)

Hari minggu yang cool...
sedang kau bergolek golek... tetiba kawan roger...
"babe, wa nak datang umah lu malam karang erk..."

masa tu macam... "wei, aper ni men terjah2 ni!"
pastu mula ko gelabah tak tahu nak jamu kawan ko aper kan...
setakat wak air cicah biskut kering cam tak mengalukan tetamu plak yer...

Dun worry, pastikan dalam esbok anda ada ini:


dan hasilnya:


 tuna pastry puff...


nak grand sikit, ko pakejkan ngan grill sausage


mesti kawan ko puji... "weiiiiiiiiiiiiiiiii... terernya lu masak beb..."
padahallllllllllllllllllllllllllllll... aku malas nak gebang kan betapa senangnya nak masak...
korang tengoklah resipi sempoi lenggam kat SINI




18 comments:

  1. takkan semudah ini? tapi nak cuba lah..

    ReplyDelete
  2. ini super simple yang torbaikkkkkk kak ina ;) trimas!trimas!

    ReplyDelete
  3. best2 idea ni.. x sangka senang giler rupenye..thank u....

    ReplyDelete
  4. salam
    akak paling tak suka org buat suprise mcm tu...tetiba ja call,bgtau dah dok depan rumah kita...
    bagaimana kalau time tu kita dok berkemban,rumah mcm kapal pecah,peti ais kosong je...

    ReplyDelete
  5. Hahahah..sama la kt!!kat umh pn ada pastri instant tu..letak kaya pn sodap..pastu kwn2 puji lg ckp terer hehe..

    ReplyDelete
  6. mak aih... memang nampak grand giler! best best! nak kena simpan stok ni!

    ReplyDelete
  7. wah memang sangat hebat...sungguh resepi simple 5 minit nih..thumbs up!!!

    ReplyDelete
  8. kalau aku pakai roti canai frozen sbg kulit pastry puff tuh. memang senang sgt lah

    ReplyDelete
  9. gile snang klu tngk resipi ko tu ek...mmg mcm bli kt kdai jek...heeeeeeeee

    ReplyDelete
  10. deqna:
    kenapa? x percaya ker? :)

    nana i am:
    oyeahhhh, terbaik!

    miss s:
    senang kan kan kan....

    kamsiah:
    same la ngan kite! hiks~~~

    wardahkamaruzzaman:
    nanti kite cuba yg letak kaya plak...

    ReplyDelete
  11. ladybird:
    boleh buat tak kira masa asal ada stok! :)

    cik lily:
    aku pernah guna roti pratha wak pizza beb. sodap!

    hyz:
    kalo x jadi, kamu yg kena masuk oven!
    :p

    mrs ecam:
    padahal giler simpel yer dok?! :)

    ReplyDelete
  12. sis ina,

    kat aner nak bli pastry kawan itu?

    ReplyDelete
  13. untung nye kwn2 ko dtg umah makan sedap2
    nanti aku dtg umah aku kasi dulu menu apa nak makan eh?hahaha....

    ReplyDelete
  14. hani syahani:
    kekekkeeee...

    noniey:
    akak beli kat care4 wangsa maju... :)

    nana:
    tak ikhlas namanya tu... :p

    ReplyDelete
  15. tepuk dahi ..laaa roti pastry leh jadi gini ke..baru aku tau..thanks ina

    ReplyDelete
  16. tu la... saya ni kadang2 fikir juga kalau2 dah kawin nanti, tetamu datang tiba2..OMG..hehehe blank otak kalau kat dapur tak ada bahan express :)

    ReplyDelete