Friday, June 29, 2012

Bukan menangisi... jauh lagi untuk meraih simpati... ia sekadar catatan sebuah memori...

Assalamualaikum dan semoga redha Allah sentiasa mengiringi perjalanan hidup kita...

Ada cerita ingin kukongsi...
bukan untuk menangisi... jauh lagi meraih simpati...
tapi ia satu catatan memori terindah yang ingin kuabadikan di sini...
mungkin sbg satu cerita tentang sebuah realiti kehidupan sehari hari...
tentang aturan yang Allah rencanakan untuk kita yang punya hikmah tersendiri.


Suka dan duka rencah kehidupan yang menjadi medan perjuangan kita.
tapi kita manusia biasa. terkadang hati goyah di jalan mujahadah.
hati pasti merintih pabila pedih... jiwa pasti terdera pabila berduka...
namun, aku tidak akan patah di jalan mujahadah.
patah sayap terbang jua...

Emas perlu ditempa, intan perlu digilap.
begitu juga jiwa manusia.
ia ditempa oleh ujian, digilap melalui kesusahan.
tidak ada kesakitan, tidak ada ganjaran...



hampir 2 bulan lalu ingin sgt ku kongsi gambar ini di sini... ingin aku kongsi rasa gembira dengan kalian2 yang banyak menyokong ku selama ini... tapi ku tahan gelodak teruja lalu ku kata, blom tiba masanya lagi.
tunggu sehingga janin yg Allah kurniakan dalam rahimku benar2 kuat. ya, paling kurang 3 bulan.

berita ini kami dapat selepas seminggu kepulangan honeymoon menyambut ulangtahun perkahwinan yg ke-5 kami. hadiah terhebat dari Allah sebagai hadiah ulangtahun perkahwinan kami. ya Allah, tak terucap rasa syukur. masih jelas di ingatan cemana kami laki bini sesama blur dan antara nak percaya atau tidak. yer, after 5 years ni 1st time wak pregnancy test. tapi kembali kami kepada surat cinta dari Allah:

"Ingatlah tatkala Nabi Zakaria berdoa dengan kepada ALLAH dgn suara yang lembut. Ia merayu dgn berkata: "Wahai Tuhanku, sesungguhnya tulangku telah lemah dan kepalaku telah ditumbuhi uban, dan aku belum pernah kecewa dalam berdo’a kepada Engkau, ya Tuhanku."
[Surah Maryam, 3-4]

"Wahai Zakaria! sesungguhnya Kami memberi khabar gembira kepadamu, dengan mengurniakan seorang anak yang namanya Yahya, yang sebelumnya Kami belum pernah menciptakan orang yang serupa dengan dia." 
[Surah Maryam, 7]

Tatkala membaca surah ini, air mataku tak henti2 mengalir. Ya Allah, besarnya kuasaMU. Engkau maha tahu atas segala keajaiban. isteri Nabi Zakaria seorang yg mandul boleh melahirkan Nabi Yahya... Maryam yg tak punya suami lahirkan Nabi Isa. KUNFAYAKUN... sesungguhnya hanya padaMU kami panjatkan segala syukur...

Hari yang ku lalui begitu indah sekali...

hinggalah...


Jumaat, 22.Jun.2012
Lagi seminggu baby cukup 3 bulan dalam perut mummy. tapi Allah lebih menyayangimu sayang. Baby pergi tinggalkan mummy n daddy. sungguh, mummy tak mampu menahan air mata. mummy kalah... air mata turun tak henti-henti. tapi daddy cool jer... mungkin daddy berlakon kuat untuk mummy. yer, daddy kuat sangat! sayang daddy banyak2... 

tapi mummy redha... relakan pemergian baby. mummy tahu, Allah sedang menguji kekuatan iman mummy n daddy. sedarkan mummy yang baby bukan hak milik mummy. daripada Allah baby datang, kepada Allah baby kembali. mungkin baby belum bersedia untuk menerima amanah sbg hamba Allah untuk jalani kehidupan di dunia ini... 

Ya Allah,
dalam sujudku ku lepaskan segala kesedihan hati...
dalam sujudku ku pohon kekuatan atas segala ujianMU ini...
tiada lagi tempat ku bergantung selainMU ya Rabb...
biar kering air mataku... tapi jangan sesekali lemahkan semangatku.
jadikan aku orang2 yg teruji tanda kecintaanMU.
jadikan ujian ini untuk jadikan aku org2 yg mensyukuri atas segala nikmatMU...
jadikan ujian ini supaya aku lebih dekat denganMU...

ya, tiada lagi tempat aku bergantung selainNYA. ku serahkan jiwa raga buatNYA. Alhamdulillah, Allah memberiku kekuatan dan ketabahan untuk melalui semua ini dengan tabah. percaya akan setiap yang berlaku itu punya hikmah menggunung. mungkin Allah sedang merencanakan sesuatu yang jauh lagi hebat. hanya ALLAH maha tahu atas setiap aturan yang DIA tetapkan...


Thank you mr. rumet...
dugaan dan ujian ini menguatkan lagi cinta kita...
buat motivasi kita untuk terus mengejar syurga...
ada anak kita menanti kita di sana...
menanti mummy n daddynya...

ALLAHUAKBAR! hebatnya aturanMU!


#nanti saya share treatment2 yang saya jalani sebelum Allah beri rezeki buat kami. 
oh, x lupa juga pengalaman D&C! :)


73 comments:

  1. Ina, sy juga TTC'ian. Bulan 12 ni genap 4 tahun.

    Bila membaca entry ini sebak rasanya.. Tp Allah lebih mengetahui apa terbaik utk kita kan.
    Sy tahu Ina tabah.. :)

    ReplyDelete
  2. faham perasaan ina.. bersabar lah sahabat..apapun bersyukur kerana diberi peluang utk menikmati saat indah itu walaupun seketika cuma.. tapi yg pasti jika tertulis memang ada rezeki itu, sudah pasti ia akan hadir juga...

    just want to share about my sister's story... dia dah 14 tahun kahwin.. 8 kali keguguran... Allah Maha besar, dengan izinnya kakak saya baru saja melahirkan anaknya yg pertama minggu lepas setelah lebih 14 tahun menunggu.

    Kuncinya adalah kita hendaklah sabar dan yakin dengan ketentuanNya. InsyaAllah..

    ReplyDelete
  3. sedih baca cerita kamoo..disebalik sesuatu kejadian tu ada hikmahnya..mungkin DIA bagi hujan dulu sebelum adanya pelangi..

    ReplyDelete
  4. hehehe...sweetkan..anugerahNYa...dah ade zuriat kamoo di sana...tabahkan hati akk pnh lalu sama apa yg kamoo lalui..mgkin cabarannya berbeza..

    ReplyDelete
  5. Insya Allah sayang ku...ada rezeki lagi untuk mu...aku pernah mengalami sama macam ko dulu kali pertama pregnant...jangan putus asa ...jangan melasak tau

    ReplyDelete
  6. ya..aku menangis membaca coretan ini...ketabahan itu milikmu sahabatku...

    ReplyDelete
  7. Ya Allah,sukanya Ciklia baca post Cik Ina ni..Gumbiranya..tp ade sekelumit kesedihan..sbb Cik Lia tak mampu lagi nak merasai ape yg Cik Ina rasa..BTW congratulations an Alhamdulillah..Semoga CL akan merasainya nanti..Ameen..

    ReplyDelete
  8. Semoga terus tabah mengharungi kehidupan...

    ReplyDelete
  9. Inalillah..maaf Ina,Cik Lia baca tak habis,sbb excited tgk pregnancy test tu.Allah maha mengetahui dan sama2 berdoa dan terus berusaha.

    ReplyDelete
  10. kak ina..
    kepayahanmu pasti akan berbalas jua..cuma mungkin Allah belum puas mengujimu..gembira utk mu dengan perkhabaran gembira ini di saat ulangtahun perkahwinanmu..tp sy bergenang air mata merasai kesedihanmu..semoga bahagia itu milikmu satu masa nti..tetap doakan terbaik buatmu dan encik suami..insya allah pasti ada sesuatu utk kamu berdua nti :)

    ReplyDelete
  11. Salam kak ina..

    mula mula baca entry nana terus senyum lepastu tak putus putus cakap alhamdulillah untuk rezeki kak ina dengan abg ni :) nana siap bagitau kawan kawan kat ofis cakap 'weyh, kakak kat blog ni dah kawin 5 tahun , pastu baru tau dia pragnant 3 bulan' seronoknya~

    bila baca satu satu entry sampai bawah dan nana kalah dengan airmata :'( takziah buat kak ina dan abang..semoga kalian terus kuat menghadapi setiap ujian dari Allah..nana percaya kak ina dgn abg antara hambaNya yang terpilih dan dikasihiNya..semoga Allah sentiasa merahmati kak ina dgn abg dan segera memberikan rezeki anak lepasni..amin amin amin ya rabbal al amin~ hugss kisses buat kak ina..

    ReplyDelete
  12. insyallah, yakin Allah akan kurniakan lagi rezeki anak slps ni utk ko. rehat la at least 3bln,then try to concieve again. lps aku misscarriage kali kedua tu lama aku rest. mmg btl2 rest. usaha kali ketiga, alhamdullilah lahirla Nuha. teruskan usaha ina. take care. love u :)

    ReplyDelete
  13. sabar cik kaki, sesungguhnya tiap dugaan ada hikmah yang kita sendiri tak pernah tahu...moga cik kaki n rumet semakin tabah n kuat

    ReplyDelete
  14. Salam Ina, akak speechless, sayu sungguh membaca coretan Ina kali ni. tapi akak tau Ina & Achik kuat untuk mengharunginya. Kami senantiasa mendoakan kebahagiaan kalian. Ina dun give up k! teruskan usaha sebagaimana u all bertahan dgn dugaan bercinta semasa di campus dulu! :)) nasib akak x tackle achik!!hehehe...

    ReplyDelete
  15. Kamu insan terpilih Ina..trust ALLAH!

    ReplyDelete
  16. akak...bersabar dan teruskan usaha..insyaallah, Allah itu maha adil..suatu hari nanti akan ada jugak rezeki anak utk kalian berdua..amin..

    ReplyDelete
  17. takziah kak iena ye..smoga terus tabah..insya allah mgkin lepas ni ada lagi rezeki Allah nk bgi..keep strong!

    ReplyDelete
  18. akhirnya keluar juga cerita ni.. sesuatu utk dijadikan memori kan.. moga apa yg berlaku menjadikan kalian lebih dekat denganNya..
    sekali lagi, takziah ina & achik..

    ReplyDelete
  19. ujian maha hebat utk kamu! jgn putus asa, terus usaha, doa & tawakal pd Dia.. insyaAllah ada rezeki mennti di hari akan datang.. take care =)

    ReplyDelete
  20. Ya Allah... bergenang air mata baca entri ni... sabar ye. mungkin belum rezeki. Tabahkan hati.. ada rahmat disebalik semua kedukaan...

    ReplyDelete
  21. As'salam Dear..

    Salam ukhwah dari saya. Terharu baca blog ini kerana tuan punya tanah banyak berubah. ALhamdulillah ke arah yg lebih direDhai.

    Jgn sedih .. mungkin telah tertulis i'Allah bby menunggu dipintu syurga.

    Jgn berhenti BerDoa dan berusaha okay dear. akak taw awak kuat .. awak cekal.

    even hanya beberapa dalam kandungan tp jgn lupa Allah Maha Adil dan Maha Kaya ..

    ingat ya... tQ

    jazakallah..

    ReplyDelete
  22. sesungguhnya ade hikmah yg maha hebat dr Allah....semoga rezeki ini Allah kembalikan nnt..amin

    ReplyDelete
  23. Na, nanti jgn lupe cite pasal traetment tu ye...

    ReplyDelete
  24. sabar ya ina.. saya silent reader awak.. saya tak pandai menulis.. saya suka karya dan segala tulisan awakk yang sangat memotivasikan saya.. saya juga keguguran.. jgn risau ada yang menunggu kita di sana..

    ReplyDelete
  25. kita sayang awak.. kita sedih bila tahu berita ni.. Innalilah.. kamu akan di kurniakan zuriat jugak.. sabar ye awak.. peluk awak ketat2... kita paham perasaan awak.. semoga terus kuat dan jgn give up.. terus langkah dan maju ye

    ReplyDelete
  26. ina..takpe bukan rezeki ina lagi..sabar yek...ada rancangan yang lebih baik dr-Nya untuk ina..

    ReplyDelete
  27. assalammualaikum... selama ni saya hanya membaca cerita ina.. saya rasa diri begitu mengenali.. permulaan baca entri ni buat saya mengalir air mata gembira.. sbb saya boleh nmpk keinginan ina untuk memiliki cahayamata.. tp pengakhiran perenggan membuat saya lebih menangis.. dengan kehilangan... saya turut bersimpati. salam takziah dari saya...

    ReplyDelete
  28. takziah kak...
    moga akak kuat hadapi nie..
    hampir sama pengalaman kita..

    ReplyDelete
  29. Semoga kamu sentiasa tabah..

    ReplyDelete
  30. Salam,

    Mula2 baca rasa nak peluk2 dan ucap tahniah walaupun tak kenal. Kemudian bila terus baca, rasa sedih, sedih sangat. Tabahnya kamu hadapi ujian ni. Allah pilih anda untuk hadapi ujian ni. Saya doakan semoga anda tabah, dan dikurniakan zuriat yang baik nanti. Insyallah, tak lama dah kot.

    ReplyDelete
  31. Be strong ina.. Allah lindungkan matahari tp percayalah ada pelangi yang sangat cantik untuk awk

    ReplyDelete
  32. Salam Ina,

    I'm one of ur silent reader...x prnh lagi leave any comment before but this time ur post really make me cry...

    Sorry for ur lost dear..brsabarlah sahabat, sesuatu yg terjadi itu tentu ada hikmahnya....

    Allah uji sebab Allah sayang. Allah uji sebab Allah nak tingkatkan iman. Allah uji sebab nak uji kesabaran.

    Allah lebih menyayanginye...

    ReplyDelete
  33. first of all tahniah utk ina berjaya mengandung!!! happy for u. tapi takziah juga utk berita sedih itu.. saya pun pernah mngalami keguguran kali pertama, memang sedih. tapi apa kan daya Allah maha Mengetahui. Insya-Allah ina, lepas ni mudah lekat, doa byk2. saya doakn utk ina ye.. take care..

    ReplyDelete
  34. As salam Puan Ina,

    Semoga terus tabah menghadapi dugaanNya.

    Org yg paling byk Allh uji,ialah antara hamba Nya yg dikasihi..

    akak sy dulu, sebelum dpt 1st baby,dia keguguran 2-3X.
    dpt 1st baby, keguguran 2x sebelum dpt anak kedua.. tabah betul dia..

    sy doakan Puan Ina bersabar..Insyaallah ade rezeki nnt..

    yati-hamid (niem_03@yahoo.com)

    ReplyDelete
  35. assalamualaikum.....sedih baca entry nie....tapi ianya mungkin bukan lagi rezeki buat kamu berdua....takpe usaha lagi insyaALLAH.....semua yang berlaku ader hikmahnya yang tersembunyi..DIA MAHA MENGETAHUI

    ReplyDelete
  36. sesungguhnya segalanya ujian buatmu...bersabarlah....sekurang2nya kamu sudah berusaha dan Allah berikan kesempatan untuk menumpang dirahimmu walau seketika.....menangislah kalau itu memberi kelegaan buat kamu.....jgn lupa bangkit kembali, teruskan berusaha dan selebihnya redha ye.....have some rest, pantang betul2

    ReplyDelete
  37. tabahnya hati mu dik.. allahuakbar..

    ReplyDelete
  38. insyaAllah..kamu kuat kawan..
    teruskan berdoa...Allah itu Maha Penyayang..

    ReplyDelete
  39. wahai sahabat...kuatlah kamu dalam menempuh ujianNYA. Mengalir airmata membaca entry ni...kamu cukup tabah!insyaallah rezeki yang lebih baik sedang di rancang olehNYA buat ina n hubby

    ReplyDelete
  40. hai dear,sayu ati baca entry ni.kisah awk sma mcm sy,saat 3 bln sy dh rse keperitan 2,dugaan yg pling bsr utk kami suami-istri.tp apakn daya,stiap yg brlaku psti ade hkmahnya..Allah itu Maha Adil,smpai mase kte akn mrasai nikmat 2.Sy dh sthun brlalu msih blm ade rezki lg..

    ReplyDelete
  41. Subhanallah. hanya Dia yang lebih tahu apa yang berlaku hikmah disebaliknya.

    ReplyDelete
  42. salam...
    sabar eh kak ina.insyaAllah de rezeki kak ina n suami.

    ReplyDelete
  43. YA ALLAH...
    Kumohon padamu kuatkan iman kami dgn dugaanmu...amin


    :ina...tabahkan dirimu..moga t ina akan jadi ibu untuk zuriat yg soleh n solehah ya..insyaallah.

    ReplyDelete
  44. Salam Kakak

    Allah tahu kakak kuat sbb tu Allah bagi dugaan ni utk kakak...Tapi mungkin ada hikmat nya Dia buat mcam ni...Di Syurga nanti anak kakak dah sedia menunggu utk jumpa mummy & daddy...dah sedia utk menarik mummy & daddy dia bersama2 dlam Syurga kelak...n mungkin Allah nak memberi ganjaran yg lbih besar pada kakak lpas ni...mna tahu after this kakak dpat kembar.. Perancangan Dia xmampu dipikirkan oleh kita...Sabar n Doa senjata yg paling utama...

    ReplyDelete
  45. salam alaik~
    takziah!mga sntiasa dirahmati ameen..sme2 berusaha ye..ALLAH maha Mengetahui setiap apa yg berlaku..

    ReplyDelete
  46. Assalamualaikum awak, baru nk eksaited..tp Allah Maha Mengetahui yg terbaik utk hamba nya.. caiyok2!!

    ReplyDelete
  47. Subhanallah... akak dah gembira dah bila tengok test tu.. tapi Allah Maha Mengetahui... jangan bersedih CK sebab bidadari kecil sedang menunggumu di sana.

    ReplyDelete
  48. Salam... dah lama saya jd silent reader blog ini.. link blog ina pun ade di blog saya.. bila saya tgk di link blog saya tadi.. saya amat teruja .. happy sengih sampai ke telinga.. mcm saya lak yg preggy.. bila baca hingga abih post itu.. Ya Allah.. Saya yakin ina kuat... sebab Allah menguji hambaNya mengikut kemampuan... Saya doakan yang terbaik buat ina dan suami.. Amin...

    ReplyDelete
  49. semoga ninie juga akan jd sekuat akak n abg..sabar itu ada hikmah kan kak..my prayer will always be with u sis..

    semoga yg lebih bahagia bakal menyusul buat kamu sis..:)

    ReplyDelete
  50. Salam Ina,

    Takziah di atas kehilangan. Harap sabar dan redha yer. Sebenarnya tanpa sedar, 'Dia' telah utuskan rezeki yang tak putus-putus untuk ina dan achik.

    Ina dan achik, kamu berdua sudah ada zuriat di sana. Yang pasti tunggu kamu di pintu syurga. Satu hari nanti kamu berdua pasti disambut di sana.

    Perancangan Tuhan itu sangat besar dan tak terjangkau pemikiran kita. Zuriat kamu yang pertama itu sudah di syurga, InsyaAllah yang bakal menyusul akan menemani kamu berdua di dunia ni nanti.

    Usaha, Doa dan Tawakal. Semoga semua kawan-kawan di sini juga dikurniakan rezeki yang tak putus-putus. Aamiin.

    ReplyDelete
  51. as-salam,

    bertabahlah sahabat
    kerana ada sesuatu yg lebih bernilai ALLAH janjikan buat kamu berdua...
    teruskan lah berusaha
    teruskan lah berjihad
    dan hiasilah hr2 kalian dengan doa dan zikrullah...

    amin ya rabb...

    ReplyDelete
  52. Assalamualaikum sis,
    1st time sis bgtau maera yg sis preggy, syukurnya teramat.kesabaran sis selama 5 thn akhirnya berhasil.setelah apa yg berlaku, sis masih tabah.maera pun yakin, rencana Allah itu yg terbaik, baby sis menanti sis disana dan sentiasa mendoakan sis, insyaAllah. take care. terima kasih sb sis pun byk bg semgt pd maera. =)

    ReplyDelete
  53. subahanallah. ina, kuatkan semangat . insyaallah ada rezeki lain utk ina dgn achik.

    ReplyDelete
  54. assalam sis..mungkin belum rezeki sis lagi tapi tempat sis disana nanti insyaAllah akan ditolong oleh bby 2 nnti kan.bertabah ye sis insyaAllah ramai yang sntiasa doakan zuriat tuk sis,amin ;)

    ReplyDelete
  55. harap bersabar dan bertabah dengan ujian ni.. Insya Allah akan diberikan anugerah yang lebih bermakna lepas ni..

    ReplyDelete
  56. Assalam kak ina...
    m ur silent reader...
    saya sangat gembira bila dapat tahu ur pregnant, but Allah know's better..
    insyaAllah
    saya doakan yang terbaik buat inachik...
    yang pasti ada yang menanti anda di pintu syurga...
    saya doakan akan ada rezki zuriat untuk kita di sini.
    ameen.

    ReplyDelete
  57. salam...

    Insyaallah pasti ada rezeki lain menanti..tabah k n take care..

    ReplyDelete
  58. salam takziah dari sy. sy doakan cik kaki sihat.

    im one of ur silent reader.lama sy x jenguk blog cik kaki,rupa2nya ada peristiwa yg berlaku.

    Jalan permulaan cerita kita dan pengakhirannya hampir sama. 22 jun lps genap 2bulan sy kehilangan bayi dalam kandungan yg b'usia 15 minggu. bezanya ini kehamilan yg kedua selepas menunggu selama 5 tahun. 1/2jam lepas scan tgk bby aktif bergerak melambai2, tiba2 air ketuban sy pecah, bby sy terkeluar dari rahim! sy merasa naik ambulans dan menetap 3 hari dlm ward sebab bleeding + D&C + demam panas.

    sy ambil masa nak pulihkan hati, bukan sebab x redha dengan ketentuan illahi...tp sbb sy terbayang2 wajah bby sy. mata hidung mulut telinga. tangan & kaki yg kecil tu...yg sy sentuh sebelum ambulans sampai... sy tertya2, sakit x dia masa kejadian tu. dia lemas.. kejamkah sy sbb lambat ke hospital..banyak sgt soalan dalam kepala, membuatkan sy x berapa sihat sampai sekarang....

    sy harap sy sekuat cik kaki...sbb sy nak kuat macam cik kaki...
    Cik kaki take care k... & terima kasih sebab sentiasa memberi motivasi kpd sy..

    ReplyDelete
  59. Assalamualaikum sis. Menangis saya bila baca kisah akak. Saya faham sgt2 dgn perasaan akak masa tu. Sekurang-kurangnya akak telah dipilih Allah untuk menjadi seorang ibu walaupun ianya sekejap.
    Tak seperti saya yg dah 2 tahun berkahwin dan dah bermacam bentuk rawatan saya buat. Tapi masih belum menjadi insan yang terpilih. Tapi saya redha dgn rencanaNya.
    Alhamdulillah akak seorang yang tabah. InsyaAllah mungkin ada bahagian yang lain Allah akan beri satu masa nanti untuk akak. InsyaAllah...

    ReplyDelete
  60. rara tak tau pasal kisah ni.Ya Allah.tabah ya sis =(

    ReplyDelete
  61. Sabar yer Ina & Achik..allah s.w.t tahu apa yg terbaik buat kita. akak dulu pun 7thn menanti..insyaallah lepas ni ada rezeki kalian..

    ReplyDelete
  62. takziah sis ina..saya plak yang nak menangis bila baca ni..semoga sis ina tabah..

    ReplyDelete
  63. Assalam.... akak pn sedih sngt baca kisah Ina.. apa pn akak harap ina dan achik redha dengan dugaan ini.... setiap yg berlaku ada hikmah nyer.... InsyaAllah....

    ReplyDelete
  64. Assalam... akak pn sedih sngt bila baca kisah ina dan achik ni.... tabahkn hati yer... setiap yg berlaku ada hikmahnyer.... InsyaAllah.....

    ReplyDelete
  65. sesungguhnya kamu berdua insan yang terpilih

    ReplyDelete
  66. nanges laju2..iloveu kak..~

    ReplyDelete
  67. singgah dari TTC... rezeki ALLAh bagi, dia duga utk org yg kuat2 cm kite jer.. :)

    ReplyDelete
  68. as-salam kak saya pun baru saja recover dr kes yang sama janin saya gugur ketika usia 11 minggu luluh hancur hati kecil saya walopon sekejap moment tu abadi dalam jiwa.Sekarang kami masih lagi cuba dan cuba dan sentiasa pk positif.Harapnya Allah sentiasa mendengar doa kami suami isteri.Semoga akk terus tabah.

    ReplyDelete
  69. Salam, sis...saya mohon izin utk share doa sis di atas...saya pun setahun lebih dah berkahwin dn masih berTTC..semoga Allah memberi kita kekuatan utk terus berdoa dan terus kuat hadapi ujian ni. Setiap kali period, pasti akan sedih & menangis, siapalh saya utk menangisi apa yang sudah Allah aturkan...sedangkan ada lagi saudara2 lain yg masih lagi menuggu dgn penuh sabar. Mungkin ini lumrahnya di awal perkahwinan apabila menanti sesuatu yg belum kunjung tiba. Semoga diberi kekuatan spertimana sis dan yang lainnya dlm mengharungi hari2 yang mendatang....=)

    ReplyDelete