Monday, January 16, 2012

Tudung pendek jadi labuh. Memang kera-aktif!!! :)

Benci tau... asal tudung cantik2 jer... pendek! nak cover dada pun tak lepas!!!
pastu... kalo besar sikit jer... tak berapa cantik pun harga dah mencekik! double benci!!! :p
#permulaan yg tak baik start entry ngan kata2 keluhan. sila jgn contohi!

So, pakai lah tudung plain tak cantik tak ape asal tutup dada... ;)

Nak dijadikan cerita...
adik ipar kesayangan si gegel gedix hadiahkan tudung ropol2 as birthday present after baca status kak ipar sengal yg ngidam nak tudung ropol2 kat fesbuk. #best jugak ader fesbuk. wak status ala2 raih simpati, untung2 ade org simpati! ngeheee...
tgk tudung tu, lompat kasik gegar lantai sbg ekspresi kegembiraan sebab tudung ropol2 tu comel sgt! tapi sayang seribu kali sayang... sedikit pendek! :(
rasa gayat plak nak pakai pependek...

Pastu takkan nak peram jer... pastu rasa cam appreciate pemberian dik ipar plak kalo x pakai kan... :(
Memacam lah cara aku cuba untuk cover tang dada tu... bila pakai shawl belah dalam, nampak cam serabut plak sebab tudung tu dah ropol2 kan... kepala pun kembang cam ular tedung dah rupanya... cannot!!!

TINGGGGGGGGGGGG!!!
Masa untuk menjadi seorang yang kreatif!
tapi achik kata aku kera-aktif! :p
maka selamat mengorbankan satu tudung untuk tudung2 lain yg lagi banyak dlm koleksi lama! wahhhhh... azlina memang bijak!!!

HOW HOW HOWWWW???

tudung awning yang dibeli di pasal malam saiz L atau XL berharga RM15 > dipotong awningnya > dan di sarung ke kepala macam apron. takleh nak bayang camane? jap2, nak lukis! 


|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
v



haaaaaaaaaaaaaa... ginilah ghopenyer!
ko sarung tudung apron dulu... pastu pakailah tudung gojes yg sedikit singkat atasnya...


hasilnya... macam ni:

ngheeeeee...
skrg tudung apron dah jadi tudung kesayangan! sangat2 berguna!!!





43 comments:

  1. nice...nicee.....thank ina, pasni leh FOLOW tips cemgini.....hihih

    ReplyDelete
  2. mmg kreatif lg kak na ni... bagus2...:)

    ReplyDelete
  3. wowww weee...bijaknye..nk tiru ye...

    ReplyDelete
  4. lol chanteqnyer ... mmg kretip ... bole le buat camni kan, hik3~~

    ReplyDelete
  5. ko memang kera aktif...aku pun duk tanya apa la ko buat kerat tudung tu...at last...clap hand..

    ReplyDelete
  6. yelah very the kreatif...boleh jadi inner lah tuh... tapi kang kalau nak amik wudhuk kat luar, kena cover2lah... kalau org tu tak pelik, mungkin org itu akan tiru inovasi cik ina...hehe

    ReplyDelete
  7. Bijak gilerrrrrre....kekreatipan yang bole di tiru. Mmg setuju sbb banyak tudung yg cNtik2 tp semua pendek.segan nak pakai..pasni ade la yg terkorban hahahha

    ReplyDelete
  8. pasni mesti ariani, ariana, hajaba tiru gaya nie untuk fesyen terbaru diorg. terbaeekk la ina.

    **eehh.. xpuas jumpa awk ari tu.xpuas tgk muka awk yg suwitt gitu..

    ReplyDelete
  9. memang kreatif. suka sangat 1000000x

    ReplyDelete
  10. wow..memang kreatif! :) suka. suka.

    ReplyDelete
  11. kreatif la ina!!!azam tahun ni..nak labuhkan tudung jgk!

    ReplyDelete
  12. apesal tak terfikir cmni kan?
    thumbs up kak! kreatif :)

    ReplyDelete
  13. hehe.. akak pun wat style gini .. tapi takdelah potong tudung lain.. just gunakan tudung outer syria yang saiz L.. ;)

    ReplyDelete
  14. wow! bijak jugak! chop nak tiru hehe

    tq

    ReplyDelete
  15. wowwwww...very the kreatif la dear....
    oraittttt...i followwwwww :-)

    ReplyDelete
  16. Nice! Tudung apron paling cantik sy pernah jumpa. Haha

    ReplyDelete
  17. ina..nak tergelak tau tgk lukisan awk heheh jgn marah..nak gelak sbb comei
    kreatif2..

    ReplyDelete
  18. sangat kreatif.. kain ni pun jenis ringan & tak panas kan..

    ReplyDelete
  19. bolehlah buat plak lepas ni...tq ina or sharing a good tips! :)

    ReplyDelete
  20. wow... sgt kreatif..blh di tiru ni... anyway, tq 4 ur great idea.

    ReplyDelete
  21. ina mmg bijok....menantu sapa lah nihhhh....hehehe

    ReplyDelete
  22. kreatif sesangat.. :D

    i loikeeee

    ReplyDelete
  23. cayalah sis..dengan idea kretip ini dapat juga memberi faedah dan kebaikan pada orang laen

    ReplyDelete
  24. bagusnyer ina... tak pernah terfikir pun... pasni boleh trylaa.. sbab nak carik tudung L and XL online pun mmg payahh...

    ReplyDelete
  25. sgt kreatiflah .... munna pun nak cuba buatlah....

    ReplyDelete
  26. ohhh begitu..bagus2..idea kamu briliant, tengkiu~

    ReplyDelete
  27. mmg kreatif. hasil pun superb. dapat kaler hitam senang kan nak match dgn apa2 kaler pun.

    ReplyDelete
  28. superb!! thanks for the idea.....

    ReplyDelete
  29. nak lebih menarik lapiskan dengan lace kt kain yg ditambah tuu, then labucikan sket2. Pasti superb!! hasilnya..

    ReplyDelete