Thursday, January 12, 2012

Tentang... Sunyi yang bersuara...

Assalamualaikum buat teman2 kesayangan...
Semoga kamu2 baik2 sahaja di bawah lindungan DIA yang maha ESA...




Makin hari blog ini makin sunyi... makin hilang seri...
entah la yer... aku rasa semakin hari aku semakin hilang identiti...
aku tak tahu apa yang ingin ditulis...
kerana aku takut aku menulis yang sia-sia...
tapi tak boleh nak elak... sebab itu adalah aku... dasar cik kaki kaki gebang! :p

ada banyak cerita untuk dikongsi bersama...
tapi aku takut ia timbulkan riak dan wasangka...

dalam kita niat nak 'berkongsi', terkadang kita lupa dengan hati2 mereka yang terluka... kita tonjolkan kesenangan kita hingga kita lupa ada mereka2 di luar sana yang cukup bersederhana... mungkin juga bukan sederhana tapi susah. 

terkadang kita berbahagia dengan harta dunia... tapi mereka di luar sana sudah gembira dengan cukup makan pakai sahaja...
terkadang kita excited bercerita pasal anak2 penyambung cinta, tapi ada mereka yang berduka belum punya cahaya mata... tapi kesian lagi yang masih mencari cari pasangan hidup dan cinta sesama manusia... 
mungkin pada kita, oh aku cuma berkongsi semata! tapi orang terkadang salah mentafsir penulisan kita. yer, mungkin kita berkongsi warna mata, tapi tidak warna hati... #lagu terbaru Jamal Abdillah. best! ;)
dan hakikatnya tak perlu bersedih tak perlu tersinggung dengan kekurangan kita... sebab masing2 sudah punya bahagian yang Allah rencanakan... tinggal lagi, redha dengan ketentuaNYA...

masih ingin teruskan entry... 
tapi aku buntu... 
otak jadi tepu... 
ohhh... mula garu kepala takde kutu!

makanya entry ini melabuh tirai...
diakhiri dengan NOKTAH bukan TANDA SERU


14 comments:

  1. cik kaki ni mmg pandai berkata2...:)

    sesekali baca dah qupa cam pantun plak..hihi..

    ReplyDelete
  2. mcm pernah ku berbicara tentang ini..suatu ketika dahulu...
    http://mama-irdienaikaimaan.blogspot.com/2011/10/tentang-facebook-antara-dua-darjat.html

    ReplyDelete
  3. bukan kah itu salah satu medium sebaran ilmu

    ReplyDelete
  4. salam
    x pe rilek dulu
    nanti2 pasti ada idea yang datang menyerbu di fikiranmu =)

    ReplyDelete
  5. Ina, saya okey..tak penah ade perasaan iri hati ke dengki ke..
    Ina excited, saya lagi excited...
    hehehehe~

    ReplyDelete
  6. salam sis. susah nak menulis entry kan.maera pun rase mcm tu.kalau dulu, tak fikir sgt bila menaip entry.skrg, kalau boleh nak tulis perkara yang mendtgkn kebaikan utk semua.tp tula, takut orang sangka kita berlagak baik, atau riak.walhal dalam dilema nak tulis entry yg mcmane.hanya Allah yang tahu hati kita.huhu~

    ReplyDelete
  7. aduh cm terasa pulak, ade gak terpikir pasal ni, tak sangka cik kaki dh luahkan, tu yang kadang2 blog tersadai macam perahu tersadai di tepi pantai(untuk diri sendiri ye)

    ReplyDelete
  8. g lah bercuti lg.mst banyak idea nk update =)

    ReplyDelete
  9. Rambut kaler hitam tp hati lain² walapun rambut kte perang hehhe..jangan la bagi blog nih sunyi nanti buhsan kte nak baca gebangan cik kaki..hhahah..

    ReplyDelete
  10. ade aje idea kamu... jangan dibiarkan sunyi.. kerana ku masih mahu membaca...
    ~Miszz Liana~

    ReplyDelete
  11. hari2 ku tanti update blog.. walau selalu baca update di FB.. ceritalah apa saja.. mungkin kamu ada sesuatu yang bahagia yang aku xde.. tapi itu akan memberi semangat tuk aku mencarinya jugak

    ReplyDelete
  12. kata kata ko ni baut aku serba salah nak memblog..hmmmmmmmm tapi apakan daya tangan gatal jugak berblog

    ReplyDelete