Thursday, January 19, 2012

Nasi Ayam kasih sayang...


Hari tu, masa tahun baru... aku wak makan2 sket2... tak plan langsung pun sebenarnya...
hari sabtu (31.12.11), makan2 kat umah kakak aku... hari ahad (1.1.12), umah adik aku... pastu masa tu deme2 kata, "esok umah cik na la pulak erk!" terus cakap okeeeeeeeeeee!!! masa tu dah pukul 8 malam oke! giler berani mati! kaum kerabat cik esah bukan sikit2 ko... kalo nak masak nasik, ayam paling kokak 4 ekor blom tentu cukup! dahla dasar pemakan semua!!! ;p

Pastu gelabah balik singgah TESCO Ampang carik bahan mentah. tak reti la aku nak soping kat TESCO ni... nak Care4 atau Pasar Malam Taman Melawati jugak! 

So, pepagi Isnin tu, gi pasar basah beli ayam. pastu terus bersilat kat dapur.
masak secara cool~~~ ;)

 menu: NASI AYAM. puding biskut tu kakak ipar aku yg sponser. 



 bahan pelawas ;)


 makan timeeeeeee!!!


Bapak buah bersama anak2 buah...



 

 
masa ni rasa cam... wei, ramainya anak beranak aku! memang bergagak gumpita lah!

 tukang masak yang gembira sebab semua puji nasi ayam Cik Na terbaek!
ohhhh~~~ dasar anak buah dan sepupu sepapat kaki bodek! 
kan dan kembang buntut 13 inci! :p


#PENAT yang SERONOK



***************************************************************
UPDATED:

Resipi Nasi Ayam Kasih Sayang di SINI
*Selamat berkasih sayang... :)



23 comments:

  1. saya suka makan nasik ayam tapi berjaya masak sekali je.Housemate kat sini tak gemor sangat makan nasik ayam.Encik Bojo saya telan aje!

    ReplyDelete
  2. jangan lupa letak resipi nanti ek.. ingat tuh!

    ReplyDelete
  3. kamu mmg pandai masak!tahniah!tahniah!

    ReplyDelete
  4. gmbr last skali tu, Ina Jr, heeeee~ comel je...

    ReplyDelete
  5. macam biasa..memang terbaik~ walaupon tak rasa! ;) ekekeke.

    terima kasih kak ina sebab bagi nana idea nak masak ape weekend ni..hehe.


    ** resipi nasi ayam sekali boleh? ;P

    ReplyDelete
  6. baru tengok gambar je dah tau sedap.. blom rase lagi.. hehehehe

    ReplyDelete
  7. saya yang tukang pemerhati ni terliur tgk nasi aym kamo

    ReplyDelete
  8. Salam InaAchik,
    Wah, seronokkan dpt berkumpul mcm ni...nasi ayam tu tgk pun dah tau sedap :)))

    ReplyDelete
  9. seronoknya makan ramai2 cam ni... meriah gitu... nasi ayam tu nampak sedaplah ina... uihhh terus rasa nak masak nasi ayam hujung minggu ni...

    ReplyDelete
  10. waa wee...seronoknye...lme tak berkumpul reramai seisi keluarga...

    ReplyDelete
  11. nasi ayam.. menu paling senang tapi SEDAP! hehe...

    ReplyDelete
  12. Cik InaAchik.. macam besa.. resepi ye.. update di Blog Aku Bukan Chef.. nyummy.. nak buat ns ayam versi cik kaki lak

    ReplyDelete
  13. nasi ayam tampak menyelerakan..x tau bila dapat rasa ;p

    ReplyDelete
  14. menu yg senang dan sedap kan? aku pn skang ni asal majlis je, nasi ayam... asal nak picnic je, nasi ayam... hahaha...

    ReplyDelete
  15. sedapnya nasi ayam tu....nyum3....

    ReplyDelete
  16. ina, nmpk sedap sambal nasi ayam awk.
    kita masih lg mood demam. xsempat lg nk buat entry pasal bday rayyan ari tu. huhuhu...

    ReplyDelete
  17. singgah blog ni je, mesti teruja tgk gambo2 yg cun..huu...

    ReplyDelete
  18. sedapnya..menarik dengan deco2 skali :)

    ReplyDelete
  19. kak ina, nampak sedak jah nasi ayam tu..hehehehe...

    hlg segalo penat leloh masok kalo makanan habis..hehehe..

    jamu ore make ni seronok... hihi...

    ReplyDelete
  20. terus vibrate perut aku nengok ayam ko tergolek mcm tu... adoiii....

    ReplyDelete
  21. sedapnya nasi ayam cik na....terus rasa nak buat...hehe..

    ReplyDelete