Friday, January 6, 2012

Restoran AL-RAWSYA, Bulatan Kg. Pandan

Rentetan Entry Hanimun secara berjemaah di Cordoba...
Cordoba kunun... padahal kat Bulatan Kampung Pandan jer ko!

Yer2... berangan tak sudah2! well... berangan kan tak pakai modal! :)

ada yang percaya dan ada yg berjaya meneka dengan tepat.
ek eleh, yg teka ngan tepat tu sebab aku dah kantoikan kat fesbuk. bluwekkkk~

sebenarnya, 31Disember2011, keluarga dlm undang2 (baca family in law) aku datang KL.
so, ajaklah dorang special dinner kat Restoran AL-RAWSYA. saje nak blanje dorang sempena? rahsia... biar aku ngan rumet jer tahu :)

Bila sampai sana, dorang ala2 terkujat monkey...
"biar betik nak blanje kitorang kat restoran ala-ala istana ni?!"
ngehehhehee... betik ler ni. kalo x betik, x ajak dah...
sumpah ikhlas! :p

padahal dah survey dah kat website AL-RAWSYA. aku memula tengok gambar pon takut wei... restoran dah ghupa istana... harga confirm mencekik ni. tapi office mate kata tak mahal mana pun... standard2 SABA jer... so, tarik nafas lega sambil senyum semanis kurma... :)

sampai sana lewat petang, dekat2 nak maghrib. masuk waktu jer, ada orang azan secara live. pastu pantas ke surau dia yang superb cantik. sekali sujud, rasa nak tenggelam dahi dlm karpet. ngehehe~~~ belah laki plak, achik cakap imam dia ala2 kat Madinah gitu.

tukang amik order boleh cakap melayu. boleh terang satu2 menu2 yang tersenarai. siap cakap: ini sedap... tapi ini lagi sedap! pantas order yang lagi sedap tu ;)



 Al Rawsha Restaurant

No 8, Jalan Kampung Pandan
55100 Kuala Lumpur
website: www.alrawshakl.com
email: rawsha.restaurant @ gmail.com

Tel : 03-9200 6600
Fax: 03-9281 4585

 cam biasa, study menu cam nak amek exam!

interior

tengok ibu dlm undang2 saya... dah tak sabar nak makan. tapi menantu hantu main snap2 gambar la pulak. sebelum amik gambar, takleh makan! hantu sungguh!

 makanan untuk santapan 7 orang tapi order 4 jer sebab portionnya agak besar. 1 pinggan tu bleh kongsi 2 orang melainkan ko memang perut stokin. bleh order sepinggan pastu makanlah secara lahap sengsorang! :p

 chicken mandy

lamb kebsa


alhaniz

geng pemakan tegar

 semua cakap sedap dan sangat2 berpuas hati...
tengoklah pinggan2 yang licin sbg bukti sedap...

 ipar duai yang buat diri rasa disayangi... 
datang dari Teganu dan bawak hadiah sempena birthday saya. terharu sesangat!

lepas makan, boleh soping2... tapi kami tengok2 jer sebab harga ala2 anda sedang berada di Dubai! :p

 bergambar kenangan di 'CORDOBA' (hiksss~~~ berangan lagik)


jubah baru pemberian biras (kiri)... tudung ropol pemberian adik ipar (kanan) x dapat nak pakai lagi sebab kena alter dulu sebab sedikit singkat. :). terima kasih kamu2 kesayangan...

 we love AL-RAWSYA! bestttttttttt sangat!

kesimpulan:
makan cam kat istana... tapi harga cam kat restoran biasa :)
food SEDAP... servis super duper pantas!
yang paling tip top: TAKDER TAX mahupun SERVICE CHARGE! memang terbaik!

berapa bintang nak bagi yer?
ok, aku bagi bintang penuh bersamaan markah penuh! :)

NAK PERGI LAGI!!!



15 comments:

  1. nak gi jugak la Ina...tengs~

    ReplyDelete
  2. serius kena pergi lagi..sbb kat sana lamb kabsa sedap gile.dulu selalu makan Al-Rawsha kat Jalan Damai.Tapi situ selalu packed mcm sardin.Nasib baik dah bukak kat Bulatan Kg Pandan.Selesa !!

    ReplyDelete
  3. tak pernah lg pergi yg restorant baru nie.. dulu2 rajin g masa diaorg kat jalan damai tu..

    ReplyDelete
  4. Wowww 3kali........ Kecur sseh air liur nengok lamb kebsa... paling kecur tengok gambo chicken mandi/mandy..... hua hua hua.... apa pun thanx infonya.... Macam nak gi jugak....

    ReplyDelete
  5. wahhh mantoppp nye menu ...

    selalu jgk nmpk rest ni tp x berani nak masuk lew... i segan

    ReplyDelete
  6. wow, gempak betul restoren tu.. kalau u tak buat review ni memang confirm tak berani masuk.. hehehe.. nanti nak cuba jugaklah makan kat situ. thanks for sharing ;)

    ReplyDelete
  7. aku tau kwujudan al rawsha...tak tersinggah lak...sama sedap macam saba ke

    ReplyDelete
  8. best beb..skrg makanan arab top kt KL kan..kt Penang nie kureng sket psl majority chinese...

    ritu try kt Saba,,not bad..mcm nasi hujan panas kt Penang nie n little bit salty for me..:)

    ReplyDelete
  9. Nk pegi gk la...asik2 restoren saba je...chic mandy nmpk cam sedap jer

    ReplyDelete
  10. ooOOO tau tau tempat ni... slalu lalu je. jeling2 je. risau tgk mewah sgt tempatnyr... huhuhu...

    ReplyDelete
  11. kalo xsilap baru masuk tv3...

    wahhh, nyummyyyyyyyy....=))
    suka nasi Arab=)

    ReplyDelete