Tuesday, October 4, 2011

Semifinal Blogger Master Chef Part 2: Layakkah Cik Kaki mara ke FINAL???

Assalamualaikum dan salam sejahtera...


Sambungan dari entry sebelum (LINK)...
dan harus tertanya adakah CIK KAKI Aku Bukan Chef berjaya mara ke FINAL?


 Judging time... Masa ni tawakal jer... 
Tak menang pun takper bila tengok pesaing2 semua... 


dan tiba masa pengumuman Top 5 pada hari tu dan seterusnya Top 5 yang terpilih tu melayakkan diri ke FINAL pada 15.Oct.2011 nanti...

JENG JENGGGGGG~~~~

Tengok pada kegembiraan dan keceriaan Cik Kaki dalam gambar ni,
cam aku one of TOP 5 jer kan?

apakah???

 Non hado lah! PenSaguhati jerk tapi tetap gumbira giler. This is one of my priceless moment! Dapat pakai apron MasterChef tu pun dah kira sebagai penghargaan tak terhingga buat Aku Bukan Chef ;)

Mereka yang terpilih as TOP 5 adalah:





 Falihin Jasmi (falihinjasmy.blogspot.com)






  Kak Yati Swanila... (http://sawanila.com/)


dan sorang lagi, WAWA (http://eencyweency.blogspot.com) - takde gambar dan salahkan cameraman yg tak berkhidmat dgn gemilang!

Selain boleh main masak2, aku dapat kenal few bloggers... Meh aku perkenalkan few blogger yang terer masak... few jer, sebab ada yang tak sempat nak beramah mesra. Mak kan pemalu... ERK??? :p


 with Kak Ros

 


dan...

Darus and wife yang datang jauh dari Kelantan... 

 lupa la nama staff Nuffnang ni...

 gojes sungguh Ms Azlin ni...

Sebelum bersurai... harus amik gambar secara berjemaah...

 Eh, 19 jer ker peserta nya? Mana sorang lagi ni???
Say MasterChef dengan penuh semangat waja!


Duk berangan nak keep apron ni, nak frame dan gantung kat dinding rumah tanda kebanggaan... sekali kena hantar la plak... punah harapan!


 Ni habuan nyer untuk penSAGUHATI...
RM100 voucer minyak dari BP, pendrive 4G dari MasterChef, ntah hape simcard backp bla3 dari HSBC, sarung tangan penebat haba super gojes dan T-Shirt MasterChef super macho! BERBALOI BALOI... SUKAAAAAAAAAAA!!! :)


I LOVE THIS MOMENT! 
Memasak dalam keadaan super tertekan akan ku kenang sampai ke tua... ;p


#Jangan lupa saksikan Malaysia MasterChef 22.Oct.2011 nanti kat Astro Ria


44 comments:

  1. hehe.pengalaman manis sungguh =)

    ReplyDelete
  2. menang kalah xpenting..yang penting pengalaman....cayalah kamoo....

    ReplyDelete
  3. wahh..congrate la cik kaki..seyes proud of u laaaa ! ! !! u're yourself!!!! kagum sangat!!!

    Wpon saguhati..moment yang best kan??nway..tahniah again!!!!

    ReplyDelete
  4. at least ko dah cuba ada pengalaman...dan hadiah voucher minyak tu ...berbaloi la

    ReplyDelete
  5. ok, dah baca part 2 baru nak komen.. adoyai, klu sy pun memang menggelabah. hehe. anyway, ina mmg terer la.. tahniah ye even dpt hadiah sagu hati, penglmn masuk pertandingan tu yg penting. lps ni, klu masuk lagi, mesti dah blh control gelabah.. hehe.. best!!!

    ReplyDelete
  6. tkpe ko tk dpt top 5 tp pengalaman tu sure best kn..adiah saguhati pn ok gk

    ReplyDelete
  7. tak menang xpe..janji pengalaman kan..:)

    nanti 22oct ade muka akak dalam tv tak?

    ReplyDelete
  8. saspek sama lu la beb... kalu gua dh terkencing dulu kot...

    ReplyDelete
  9. mmg pengalaman yg manis kan..dpt semifinal pon dh kira terror tau..:D

    ReplyDelete
  10. saguhati pOn dh ckop bertuah beb...

    yg penting ada pengalaman manis ngan NUFFnang.....ehehehe

    ReplyDelete
  11. best2..selalu ikut masterchef US punya..tak sabaq nak tengok yg malaysia punya..btq,congrats cik kaki dapat masuk semifinals!

    ReplyDelete
  12. tahniah ina! dpt saguhati pun xpe, yg penting pengalaman tu! bkn blh beli kt mana2 kan? nanti boleh cerita kat anak cucu.. :)

    ReplyDelete
  13. walaupun ina menang saguhati tp akak tetap nak ucapkan tahniah...dan akak akan sentiasa sokong kamu... :)

    ReplyDelete
  14. walaupun ina menang saguhati akak tetap nak ucapkan tahniah n akak akan sentiasa sokong kamu :)

    ReplyDelete
  15. cik kaki,

    klu tak boleh jumpe awak lah. kite pun dpt on that day but mintak tukar next weeknya coz ada family gathering time lah...

    ala janji happy kan.. hehehe

    ReplyDelete
  16. pengalaman itu lebih dr segala2nya kan?

    ReplyDelete
  17. tak per... ko dah sampai kat situ pon aku rase dah hebat sangat..:) pengalaman pertama kan.. waaahhh...kire superb ar tu...merase gak ko pakai baju tu tayang2 kat orang lain.. kalau aku.. nak tayang kat laki aku pon belum tentu.. heheh

    ReplyDelete
  18. wah....abes sudah kesaspenan nye...
    apepun tahniah ye cik puan kaki..pengalaman yang berharga sangat...yang kelaka nya ai yg baca turut sama saspen n gemuruh tu wakakakaka..lebih2 plak

    ReplyDelete
  19. pengalaman itu yg mahal....pasni kalu tgk masterchef lu cm leh bangga skit ar

    ReplyDelete
  20. bab apron tu kelakar..i dah siap lipat simpan dalam beg tuh..nak wat balik sekali...sila pulangkan apron ye... ngeh ngeh ngeh.. lagi sorang? dengar citer balik dah

    ReplyDelete
  21. alahai syg nyer..
    its ok Na, next time leh try lagi...
    pasni kena mantap kn lg skill yg ada =p..

    ReplyDelete
  22. bestnya kak ina, atleast dah tunjukkan kebolehan diri kan. bangga untuk kak ina :) yeah!

    ReplyDelete
  23. tahniah akak ina ;p hebat mek kelate.hehehehe... kalo sayo, kecut perut doh..hahahahahaha

    ReplyDelete
  24. wahhhhhhhhhhhhhhh saya kagummmmm.....

    takpe tak menang pun...

    ReplyDelete
  25. NOK KO KIRE DA MENANG LA DR YG LAIN MCM AKU YG LANGSUNG TAK TERPILIH NI...NGEEE DAN ORG LAIN YG KENKONONYE TU...KIRE KO TERHEBAT NOK...APE ADE PADA NO LIME TU...JANJI KO DA GLAMOUR MASUK MASTER....KO LEH GUNE TAG LINE...KOADE MASUK TB???WAKAKKAKA KLASSS KO NONOKKKKK!!!1

    ReplyDelete
  26. apa pun tahniah untuk kamu ye Ina!

    ReplyDelete
  27. pengalamannnnn kannnn.. again, tahniah pada kamoo sbb habiskan entry masak2.. hehehe..

    ReplyDelete
  28. ashra:
    hampir diabetes ni! ;)

    pepel:
    mekasih kammo...

    mama rifqy:
    apa nk dikagum kan nyer... hanya pensaguhati sajer...

    mimy:
    tang minyak mmg berbaloi!

    suliana:
    xder maknanya bleh kontrol sebab tu mmg penyakit sepanjang musim! hahaha

    ReplyDelete
  29. mama tisya:
    saguhati hadiahnya ttp berbaloi! ;)

    shu sinju:
    takde nak masuk TV nyer shu oi...

    ameris:
    wa hampir2 tercirit beb!

    gieyana:
    kan kan kan... (sejukkan hati) ngeheheee...

    op-ida:
    tu yg penting...
    mana tahu nuff ajak join even lain plak pasni...

    ReplyDelete
  30. lee-yan-naa:
    mekasih kamu...
    kalah pon suka jugak! :)

    ﮐذﻣﯥﺮﺍﭬﮐﺎﺮ
    dah tunjuk lah kat entry sblom ni...

    mak izz:
    mekasih kamu!
    a ah, nanti ckp grandmommy dah masuk masterchef tau! hehehee

    ezreen:
    alahai... akak buat rasa diri disayangi... HUGS~~~

    ReplyDelete
  31. CIK LILY:
    alaaaaaaaa... kalo x leh amik gambar laga pipi gebu sesama...

    hyz:
    betul betul betul!!!

    aty_fared:
    hahahahhaaa...
    pengalaman yg x terbayar tu...

    liemaopurut:
    mekasih cik limau...
    hahahahaa... suka2 sebab kamu join feeling kite...

    ReplyDelete
  32. faiez:
    xder la suka2 hati kutuk deme2 semua sebab dah fhm perasaan mereka...

    swanila:
    sama kes la ngan i... dah masuk beg dah pon jugaknya!

    iryani:
    xperlah... xmo dah...
    cukup ler tuh! hehheee

    boo:
    oh, mekasih kammoooo~~~

    ReplyDelete
  33. syima emi:
    oloh... hebak mano gak kalu final pong dok lepah. hehehee

    ceywie:
    ceywie best jugak!

    si tuan putri kiut:
    alaaaaaaaaa... xyah la kagum2... malu kiter...

    aireen:
    hahahahaaa... vunguk la ko neh. tapi syg jugak aku kat vunguk2 ko neh. hugs~

    norinaomar:
    mekasih kamuuuuuuu~~~

    mekchu:
    eh, saper kate abes? ader agi tau! hehehee

    ReplyDelete
  34. ingat dpt la bwk balik apron tu...mesti best kn klu dpt bwk balik...anyway..tahniah sbb berani mencuba.

    ReplyDelete
  35. x menang pun takpe..pengalaman tu yg mahaii...

    lepas ni leh eksperiment memasak utk suami lg...janji dia suke...diap uji sedap..tu lebih menyejukkan hati kan..

    mana tau next time ade rezeki lg nk join.. :)

    ReplyDelete
  36. saguhati pon ttp boleh vangga tu! dpt join masterchef!

    ReplyDelete
  37. thanks, finally ada jugak gambar gua!!

    ReplyDelete
  38. aduhai kecut perut tenguk dorang masak best-best..time akak besok apalah yang dorang kasi ek

    ReplyDelete
  39. Itula..yang top 5 memang mantap!!!

    ReplyDelete
  40. seronoknye dpt join event mcm nie...

    ReplyDelete
  41. tak sangka ramai blogger masuk master chef yek..salam perkenalan denagnblogger yang pandai masak..;D

    ReplyDelete