Tuesday, September 20, 2011

Mengidam...

#Assalamualaikum (salamat sejahtera ke atas kamu)

Apa kamu hengat orang ngandung jer boleh nak ngidam-mgidam?
Orang tak ngadung ni nak feeling jugaaaaaaaaaakkkkk... taknak kalah...

Tapi kali ni ngidam dia lain macam sikit...
bukan ngidam nak makan rendang...
tapi nak masak rendang!!! 
tak pernah2 umur hidup nak masuk senja 20-an ni masak rendang, 
tetiba teringinnnnnnnnnnnnnnnnnn sangat nak mencuba. 
jadi tak jadi belakang kira, janji cobaain dulu dong!
amik 2 - 3 resipi pastu alter resipi jadikan hak milik sendiri! ;))

Cam biasa, achik kalau bukan feveret dia, mana nak bagi sokongan moral sangat...
"hah, nak masak rendang? abang tak suka rendang..."

"faham tak orang ngidam? kalau dah ngidam mana leh tahan-tahan! tak kira, nak jugak masak rendang. kalau abang tak nak makan, kite bawak gi ofis"

maka berdondang dendangla 'puan mengidam' menunaikan hajat idamannya...


...da making off...
oh, mek wok merah seksi ni sangat berjasa!
skrg mek wok adalah jatuh dalam ketegori periuk belanga kesayangan.

 tarraaaaaaaa... jadi pun rendang ayam versi Cik Puan Kaki
(makin sedar diri dah puan)


 
makan ngan nasi impit...
amboi Chik, tadi kata tak suka rendang... kemain makan menambah lagi kite tengok!
btol tak tifu... tipu dosa > mati kena seksa! dan2 cakap suka rendang la plak... 


20 comments:

  1. wowwwww!!! dah jadi rendang kamoo.. kamoo dah rs rendang kita.. bila kita bole rasa rendang kamoo?? hehehhe

    kelass cik kaki..

    ReplyDelete
  2. akak ni dah la tak lunch lagik, tgk rendang, terus terliurrr, sedap tu

    ReplyDelete
  3. sedapnya ina...saya suka sangat rendang tp sampai skang xpernah cuba buat.....hahahahhaa....tgk ina kompiden je nak buat gak la...lalalalala

    ReplyDelete
  4. air tangan isteri, gitulah, tak favourite jadi favourite

    ReplyDelete
  5. amboi...bulan raya tak abis lg ni,rendang masih lg menu utama hehe..sedap tu ina =)

    ReplyDelete
  6. pergh...ko mmg kelas ina...rendang tu msk men cmpk2 pun sodap..pejam mata pon bole siap tau...

    ReplyDelete
  7. tetiba lak ngidam nk mkn rendang. ngandung baru 7 minggu.

    ReplyDelete
  8. Cakap Tak Suka : Sebab nak soh ina masak..nak challenge Ina
    Bila dah Masak : Bertambah-tambahla achik sebab bini kesayangan yang masak

    ReplyDelete
  9. ayoyoyoyoyo... air liur menjejes.. apaaaa nieeeee.. tetibaa nampak rendang nie.. makkk pose nak oiii..

    ReplyDelete
  10. mek wok ko ni dari jenama apa..aku tgk tahan tak lekat...ni nk cari mekwok serupa gitu...rendang dah masuk blog aku bukan chef ke?? nak cilok resepi

    ReplyDelete
  11. owh~ disebabkan entry ini sy mengidam rendang ayam pencen T___T

    ReplyDelete
  12. ni yg berkobar-kobar nk beraya rumah cik Puan kaki ni

    ReplyDelete
  13. kita pun pernah ngidam nak masak rendang daging,then bila bersemangat tu kemainlah siap bagi jiran tetangga..tapi tulah first n the last masak rendang.nanti dah kawen baru start balik kott

    http://noipunyablog.blogspot.com/2011/09/edisi-majalah-hiburan-di-malaysia.html

    ReplyDelete
  14. nyummm.nyummm....sedapnyeee...akak de lg x???nk g amik ni

    ReplyDelete
  15. husband saya baru masakkan rendang ayam semalam...hehe kes isteri dia mengidam nk mkn rendang dgn lemang :)

    ReplyDelete
  16. yummy..yummy.....tuan tanah..nak g beraya nie..ada umah x???

    ReplyDelete
  17. sedapnya noks...
    tetiba rs cam terjangkit lah mengidam nih..
    hik3

    ReplyDelete