Friday, September 23, 2011

Ibu-ibu... jangan jeles ya...

Iya2 lah... ngak mauk nanges raung2 kejelesan ya nonton kebahagiaan family ini ya... ngak baik dong cemburuin gitu...
dan kepada yang blom punya cahaya mata setelah bertahun bernikah, jugak jangan emosi dong. ngak bagus... Allah itu kan maha penyayang lagi maha pengasih, juga maha mengetahui. pastinya ada hikmah kalo sekarang blom punya cahaya mata, pasti esok lusa, tulat, tubing, setahun, dua tahun atau bertahun tahun... pasti ada rejeki buat kamu. tapi sampai kapan harus menanti, jangan disoal... Allah itu sayang bangat sama orang2 yang sabar... makanya, harus bersabar yer ibu2... 
lagi sekali, jangan cemburuin kebahagiaan kami yang punya anak cantik... :)
#ni akibat kena sampuk ngan sinetron. tu la... semua channel asyikla duk tayang citer indon x sesudah! tukar la citer tempatan sebelum anak tempatan tukar bahasa wong jowo!



please daddy, i xmo main geli perut cenggini... rasa nak tercirit!!!

mommy buat sound ala2 dalam citer ahmad albab. 
ding degeding degeding aaaaaaaaaaa... ding degeding degeding aaaaaaaa~~~
tak cool oke mommy...

mommy, pandang kamera... daddy nak snap picture kita...

jap2... mommy nak update status kat fesbuk jap. cam tak tahu mommy... kaki fesbuk! ;)

amik gambar ngan daddy la plak!
jap mommy, ade tulang rendang ayam kat celah gusi ni...

auuuuu... malu i nampak pusat!




tak yah nak kerut2 kening wak muka pelik knape budak ni comel giler tak serupa mommy daddy dia! pantang nak berangan sikit! tak bagi peluang langsung!!! yerla2... nak ngaku lah ni... ni anak pinjam! anak kitorang in da making ni! hahahhahaaa...


#sumpah tak rasa bersalah langsung tak reveal mak pak sebenar budak ni! tengok la jap lagi... ader la tuh orang tinggal komen: "ololoooooo... commel commel anak ummi dan abah ni..." eeeeeeeeee,,, tak suka!!! to 'kamu', tak dibenarkan tinggal sebarang komen di sini!!! :p



29 comments:

  1. comel giler si safiyya tu..mata boolat sungguh !!!!

    mummy ina pon gojes dong !!!

    ReplyDelete
  2. masyaallah comell gilerr...lom de rezeki dapat gegel lagi...

    ReplyDelete
  3. comel nya baby ni...gerammmmmmm...nak tengok puas puas bagi kenan....suka nyaaaaaa.....takpe beb tak kisah apa pun...yang penting positif macam korang...very the ceria n sporting

    ReplyDelete
  4. She's (THE BABY - KENE BAGI TAU SIAP2.. AHAHAHA) soooooooooooo ADORABLE! *v*

    ReplyDelete
  5. alalala...comey snggh budak tu cik puan...dah la mata bulat..putih gebu lak tu...eii..geram geram!

    ReplyDelete
  6. cute nyer kamo..tapi memandangkan kali nie berangan nak boboy lak..so xmo la tenung lama2 baby comey lote nie..kang jambu lak anak bonda..kekekekekke....

    ReplyDelete
  7. hahahaha anak shifa ni mmg macam patung kan ina....

    mata dia tu yang mengoda......

    ehhh su ni kepochi pulak........

    ReplyDelete
  8. mak aiiiihhh anak sapa nih comel gilosssss!!!

    ReplyDelete
  9. ya allah comel amat budak tecik ini...anugrah terindah

    ReplyDelete
  10. comei sungguh la budak kecik ni..mmg cute gile

    ReplyDelete
  11. peergghh..putih giler melepak kot..muke macam anak patung yang kecik2 aku suker main tu..mate sebijik..!! :)

    ReplyDelete
  12. ina...wishing the same..anak yang comel!!!!usaha kuat2...

    ReplyDelete
  13. siyes chomel sesangat.cam doll.
    perghhh..rs nk gi syiuom2..

    ReplyDelete
  14. safiyya comel macam ibunya yg sebenar ekekek ;p

    ReplyDelete
  15. chomel kemain budak 2 ... udah le puteh melepak, huhu~

    p/s : suke tgk korang laki bini sik pakai baju kaler sedondon ... later dah kawen nak pakse laki camtu gaq, hahaha~~

    ReplyDelete
  16. haahla comelnye budak ni!! sape mak pak dia ni???? umah pun cantik! kekekekeke!

    ReplyDelete
  17. baby ni comel cam anak patung!suke sgt..agaknya mommy dia slalu main anak patung yg mate bulat tu ke mase pregnen kot..hehehe..nama baby pun sedap.suke! :)

    ReplyDelete
  18. baby ni comel cam anak patung!suke sgt..agaknya mommy dia slalu main anak patung yg mate bulat tu ke mase pregnen kot..hehehe..nama baby pun sedap.suke! :)

    ReplyDelete
  19. insyaallah, tuhan maha mendengar, insyaallah diperkenankan satu hari nanti doa kowang berdua, mesti dpt anak cute or hensem cam korang berdua gaks..aminnnn

    ReplyDelete
  20. comelnya baby niiiii.... ingatkan patung tadi (pejadah mommy ina dgn daddy achik nk bela anak patung pulak) hihihi..... insyaAllah, sy doakan ina & achik akan dikurniakan baby sendiri x lama lagi. Amin ya Rabbal Alamin...

    ReplyDelete
  21. masyaAllah...cantik dan comelnya ciptaan Allah yg satu ni...

    ReplyDelete
  22. Macam anak patung....

    Memang cantik sangat baby ni.Harap lain kali Ina dapat baby cantik, gebu mcm anak patung juga :)

    Regards,
    Sally

    ReplyDelete
  23. tapi dpt dilihat link komen disini...

    "ololoooooo... commel commel anak ummi dan abah ni..."

    itu sebaik tak de bibik indon.. kalo tidak, pasti kamoo lagik bisa bicara sama bahasa indon..

    ReplyDelete
  24. ya allah.... tiutnyeeeee bb 2... eee geram rase nak cium2 jee.... kiut !

    ReplyDelete
  25. weiiii... comel giler nie wehh... nk wat wall paper bleh??? kot2 2nd baby ni dpt girl yg comel cenggini.

    ReplyDelete
  26. comel la gamba baby ni..Nk amek gambar dia leh??

    ReplyDelete