Monday, February 20, 2012

Yang simple tu terkadang romen-tik jugak! :)

Ahad malam isnin...
ada tugasan as bibik gojes yg paling tak best! 
ya amponnn... sumpah malas wei...  tapi takde pilihan... 
rela dalam keterpaksaan atau ko menjatuhkan kredibiliti as isteri solehah dengan membiarkan suami gi kerja ngan baju komot macam dimamah lembu gila (tak gila ker namanya tu... lembu mkn rumput, bukan baju!)...

laki ni poyo kan... sebelum kawen pandai jer gosok baju sendiri. selisih tepi pun boleh luka sebab 'side' kemain tajam. dah kawen... boleh jawab: "abang tak pandai iron baju..."
eeeee... sepak bunt** kang! :p

dalam mengomel tu... tangan tetap hayun iron laju2... 
#kurang pahala wak keje sambil merungut! not good yer kesayangan... :p


malam tadi...
dah kul 9.30 mlm... kenapala mamat ni lambat benor balik dari masjid ni... biasa masa ni dah sampai rumah. tetiba ktung ktang ktung ktang (bunyi org bukak grill secara rakus).
panjanggggggggggg umo laki aku. 

"bie, cer gi tengok aper kat dapur..." sambil senyum2 kambing...

patutla lambat balik... gi dapatkan 'adiah' untuk bini rupanya...

 surprise dari bang rumet
apa yang buat up lagi level terharu dia tu... dia tahu feveret flovour aku iaitu: paduan red velvet ngan mana2 flavour yg ada unsur masam like green aple or kiwi. ;)


bang rumet: "upah gosok baju... kite sayang isteri kite..."

tetiba kan... rasa bang rumet kite ni romen-tik sangat! rasa nak dokong2 dia! :)
rasa macam kalo ditimbun baju segunung lagi utk di-iron pon rela... *yer tipu!

ohhhh... tacing2! sambil tangan laju jer suap eskrem ke mulut sendiri! 


#kepada kaum suami: 
sekali sekala... cuba cari inisiatif untuk ambil hati isteri. kami tak mintak emas permata (nak kasik tak tolak punye!)... kadang2 benda2 simple pun dah cukup buat diri sangat dihargai...
wahai binik2 gojes... setuju tak??? :)





24 comments:

  1. best la de upah, baru semangat nak gosok baju kan..kan...

    ReplyDelete
  2. setuju...sebabkan dedi amani xbagi saya tuti fruti..makanya baju2 keja dia dan saya jugak..kita hantar dobi suruh ironkan..kekekekkekekek *tanak mengaku yang saya malas... :P*

    ReplyDelete
  3. setuju..bukan mau hadiah mahal..cuma appreciation..cukup utk buat hati berbunga gumbira!

    ReplyDelete
  4. setuju !!! eh..lom jadi isteri gorjes lg..hehehe..

    romentiknye bang rumet awak..tuti puti tuuuuuu....

    ReplyDelete
  5. benda2 camni la selalu para suami terlepas pandang..upah picit2 bahu pun bini boleh terharu ni pulak upah makan..mesti la tak tolak.......=) pompuan ni bukan nak apa pon..nak rasa dihargai je..

    ReplyDelete
  6. oohhh inaaaa... stujuuuu sgttt!!!
    wpun secoet je. penat wehh iron baju nih. kalu hantar dobi singgit selai tauu.. tu pun rasa x berbaloi kalu incit suami nk byr rm5 utk 5 helai cukup seminggu keje. hhuhu...

    ReplyDelete
  7. ye sangat setuju! kekadang aku buat2 ngidam baru lah dapat rasa makan best22 kahkahakhaka

    ReplyDelete
  8. wah..kalaulah semua llelaki bergelar suami sebegini..alangkah bestnya

    ReplyDelete
  9. sama amat menyetujui kamuk .....nak eskem btg satu.....ahaks

    ReplyDelete
  10. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  11. setuju 200%!! tak semestinya yang mahal je, walaupun harge rm1.20, kalau dah suami bagi, mesti best!

    ReplyDelete
  12. setuju...setuju... sgt setuju.. akakakakakakakkakaka
    aritu.. bg hint2.. nak mnum air manis2 yg sejuk... bile die balik.. dgr bunyi botol.. ingt kan bawa balik air sejuk manis2.. sekali tgk.... thinner....

    pengsannnnnn...

    sayu d situ... hahahahha

    ReplyDelete
  13. wahhhh kalo akak dpt eskrim tu pun, mesti senyum sampai ke telinga

    ReplyDelete
  14. setujuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu.... wah laju je kan jawab laju... hahahaha... sedapnyer tutti fruiti

    ReplyDelete
  15. sib baik tak boleh pinjam bang rumet.ehehe.rugilah aku sbb dah lama tak gosok baju keje sang suami...pasni nak tuti puti gak la...

    ReplyDelete
  16. hohooooo !!! sangat le sokong!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  17. patutlah saya tak dpt tuti puti sbb saya tak pernah iron baju suami..hehehehehe

    ReplyDelete
  18. klu lah en. suami bc blog nih...
    tp, dia x bc pun.... huhuhuhuhu....

    ReplyDelete