Thursday, September 29, 2011

Masak ringan2 rai tetamu datang raya

#Entry ini entry versi lemang dan ketupat basi.


Diari 12 Syawal.
Masak light-light sebab ada kengkawan nak datang beraya. Nak jemput jiran jugak... 


 Nasi ayam untuk tetamu... Ayam percik tu bukan aku masak. kawan datang beraya bawak buah tangan. terharu-terharu... lenkali bawak banyak lagi! :p


Inilah tetamu yang dimaksudkan, Dilla nama skema tapi nama tak skema dia Karak. Panggil Karak lagi best dan lagi selesa untuk gaduh mesra kutuk mengutuk manja. Datang macam ibu tunggal bawak anak dara manja kededek (Mya) sorang sebab laki nya adalah bekerja di... oh, malas nak citer hal rumah tangga orang kat sini. hehhehee...
#to Karak, aku tahu ko sdg baca entry ni sambil senyum2 kambing.

Dan sorang lagi tetamu untuk siang harinya adalah my friend Faiez datang pakej ngan my cutie Irdiena + ayah Irdiena. Dah janji awal2 nak sama2 pakai baju kurung polka dot baru sama2 cute! ;p Sape lagi cute? oh tukar soalan: baju sape lagi cute? :p
#kejap jer lu kat umah wa kan... tak sempat nak gebang sampai lebam pun...


 Kenapa tuan rumah suka pose menyelit nyelit? teeetttt... masa dah tamat. Dah tak boleh jawab! :p


Collection time... :)
Irdiena ni bijak tau, pergi amik Fridge Magnet kat dapur aunty ina dan buh dalam beg mama. to Faiez, baik lu cakap hal sebanar... lu memang dah ajar dia sesiap kan? kekekkeee...


So, habis sesi siangnya... Tuan & puan rumah sempat bantai tidur petangnya tu untuk kumpul tenaga layan tamu shift malam. Menu masih sama, cuma tambah grill sausage jer...

My neighbor...
Budak baju kuning tu memang bijak dan banyak cakap giler tapi dia gelabah bila aku duk sebelah dia. Mummy dia cakap, dia memang gelabah kalau ada perempuan cantik duk dekat dia. hahahhahaaa... kelakar la kau budak. dah la cakap "aunty ni masak makanan cantik la... eh, mana tahu I suka sup..." Sepanjang masa, mulut dia asyiklah duk pok pek pok pek. Memang klakar giler...


Bila suruh buat peace, dia cakap: "mana boleh buat peace, daniel kan pakai baju dinosour. tak cool la wak peace..." adoyai budak... geget kang!


Tetamu terakhir malam tu: Sekut Jagung and da gang. Sape Sekut Jagung? adik achik la... carik muka yang tak hensem sikit dari achik, tu la orangnya.


Oh, ada banyak citer syawal lagi ni... bersiri - siri lagi. Sape nak angkat mouse say "juadah raya memang sedap". Kalo xmo, cakap "saya sudah bosan makan lemang". ;)

15 comments:

  1. alamak, aku dh ngidam nasi ayam ina plak....

    ReplyDelete
  2. TERINGIN NAK RASA MASAKAN INAACHIK !!!

    ReplyDelete
  3. bertudung pink tu sis rupenye.. sgt lain bile bertudung.. slalu tgok sisi pakai shawl.. mmg lain!

    ReplyDelete
  4. juadah raya sedap sampai bila2 :D hehehe kak ina, cantik ah baju polka dot tu...mane beli???nak cari so!

    ReplyDelete
  5. juadah raya memang sedap!!...saya mau lagik.... :D

    ReplyDelete
  6. sumpah cantik baju polka dot ina tu. harusku cr sepasg haaaahaa...

    ReplyDelete
  7. angkat mouse sambil cakap..nak pegi raya umah kamoo nie walaupun bulan raya dah habis....

    ReplyDelete
  8. "juadah raya memang sedap"

    ina kelihatan ayuu sekali bila kenakan tudung...sweeet weh

    ReplyDelete
  9. hai ina... assalamualaikum... always sy as a silent reader jer.. tp kali ni nk ckp gk lah... sy mcm kenal lah karak tuh... junior time kt kelab src utm dlu...

    ReplyDelete
  10. "aunty, mama kata kalo sampai umah aunty...pegi kat freeze...sbb takut aunty iena lupe nak bg fm yg aunty dah janji tueh.." :-p

    ReplyDelete
  11. My5xurra, karak ni..x cam lah u sape?ada fb?add lah saya dilla nazri

    ReplyDelete