Monday, September 26, 2011

Citer2 raya KL baru nak bermula...

Assalamualaikum kamu-kamu semua...

Raya dah nak abis, baru hegeh2 nak start citer pasal raya kat KL... Biasala... orang KL raya sebulan. Kalo kat kampung ni dah tinggal serdak2 biskut kering dan kerepek2 jer aku rasa. 

Lepas balik dari kampung (Sabtu), kami lepak2 corner baring charge tenaga buat travel dari Kelantan ke KL. Ahad kemas rumah yang cam tongkang pecah then masak2 sikit sebab ada kawan nak datang raya kat rumah malamnya tu. Masak simple2 jer... 

Nasi minyak
(resipi sempoi dari Cik Kaki: SINI)

Daging goreng pedas 

Jelatah

Biskut raya in da balang...

Hidangan beratur sopan...

Bukan chef ngan hidangan yang terhidang tunggu tetamu...

Gedix ngan rumet sekeping!!! :p

yeaaaaaaa... RAYYAN in da house...

Sila-sila... jemput-jemput... 
(pasal ntah gambo ni jadi gini!)

YANZ datang bawakkan kuih tapak kaki kuda. Ni secret recipe dari mak mertua dia. SEDAAAPPPPP sgt! thanks kamu...

Angkel Chik ngan Rayyan...


Mommy Ina ngan Rayyan kasik 2 keping baru glem lebih sikit... :)

Thanks YANZ sudi datang raya rumah kite... 



Catatan  Syawal ke-6 at InaAchik's Baiti Jannati...

11 comments:

  1. kek tapak kaki kuda tu menarik la

    syantek umah.... *_*

    ReplyDelete
  2. nak terai la nasik minyak cik kaki.. x jadi siappppppppppppppp!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  3. cik kaki , cik ina belum pernah buat nasi minyak. rasa nak cuba buat, nanti kalau buat cik ina cilok resepi ko ye. ngam sangat lauk tu ye.kena judunya.

    ReplyDelete
  4. paling berkenan..
    kui tapak kaki kuda tue!
    nak2!

    ReplyDelete
  5. kek tue tgk sgt sedap..ko x minta resepi ker?

    Perghh sedap menu uols taw walaupon simple..:)

    ReplyDelete
  6. perghhh ni bukan respi simple...kalau aku...gigil gak nk masak camni :)

    ReplyDelete
  7. SUKA TGOK DECO UMAH INA NI, NAMPAK SIMPLE BUT VERY DA NICE LA

    ReplyDelete
  8. tetamu datang bertandang, haruslah hidang kuih air tangan sendiri dalam balang hihihihi...menawan

    ReplyDelete