Monday, October 10, 2011

Tentang Langit... Tentang Bulan... Pesanan apa yang dibawa???

9.Oct.2011 
atau bila ditulis dengan nombor sepenuhnya menjadi...
09-10-11 
menjadi satu tarikh yang cantik...

09-10-11 juga adalah hari yang sangat indah...
Jelas keindahan alam tanda kebesaran dan keagungan yang Maha ESA...

Di hari siangnya... 
Langit cerah membiru... 
awan juga cantik!
Ingat aku jer perasan... 
tapi bila tengok Facebook, ramai pulak letak status tentang hal ini...
Oh rupanya, kita sedang melihat keindahan yang sama kawan...

 Source: Google


Malamnya pula, lagi satu keindahan luar biasa...
Bulan mengambang penuh...
سبحان الله
indahnya ciptaan MU ya Allah...



Bila Google, diorang kata ni Fenomena Lingkaran Bulan.

Google lagi... dengan semangat inkuiri yang tinggi...
-> Fenomena ini pernah berlaku sebelum peristiwa TSUNAMI di Acheh...


Dan keluarlah komen dan fakta yang tidak tahu sejauh mana kesahihannya...
Katanya ini adalah amaran atau petanda kepada akan berlakunya sesuatu dasyat. 

Janganlah percaya segala perkhabaran ini... 
Takut membawa kepada Khurafat pulak nanti...
Yang pasti, setiap kejadian itu ada hikmahnya...
Mungkin untuk menyedarkan kita yang lalai...
Ingatkan kita tentang...
KewujudanNYA...
KebesaranNYA...
KeagunganNYA...

Teruskan berdoa minta perlindungan daripadaNYA...
Beribadatlah ibarat esok hari matimu...


سبحان الله والحمدلله ولا إله إلا الله والله أكبر



14 comments:

  1. insyaAllah..moga kita mendapat perlindungan dariNYA & dijauhkan dari mara bahaya...

    ReplyDelete
  2. oohh.. begitu terkesan kata2 mu cik kaki

    ReplyDelete
  3. rahsia ALLAH sume tuh..sebagai hamba teruskan usaha ke jalan yg diredhai olehNYA......

    ReplyDelete
  4. x dpt nk tgk psl kt Kedah dwaktu siang smlm hujan..n time drive balik Penang pon hujan..aperpon mmg indah ciptaanNya..subhanallah..

    ReplyDelete
  5. terasa rugi xdpt tgk smlm....moga kita dilindungi dr segala bencana...

    ReplyDelete
  6. Semoga Allah melindungi kita semua dari segala bencana...
    AMIN...

    ReplyDelete
  7. patut lah ramai bloger post n3 bulan.

    ReplyDelete
  8. Belajar nikmati keindahan Allah sediakan tanpa perlu banyak bicara. Kan?

    ReplyDelete
  9. tengok malam tadi dalam kul 10 lebih...sangat cantik, tapi seram jugak..

    ReplyDelete
  10. rase rugi tak sempat nak tgk live..

    ReplyDelete
  11. betul tu...ade tu aku bace siap leh tau tarikh bila nak kiamat...

    ReplyDelete