Tuesday, August 9, 2011

Kongsi Juadah Berbuka # Ramadhan ke-6 & 7


Ramadhan ke-6:


nah hamek ko makanan beratur dengan sopannya penuh meja!
tapi yg aku masaknya dua jerk... ayam percik sama ikan terubok masin goreng.  yang lain, main order kat restoran siam jerk!  hehehee...
woit, saper kata makan berdua?! kot yer pon kami ni kaki lantak, xderla seburok gitu perangai nyer! takderla, ni berbuka secara jemaah bersama ipar duai yg datang bertandang... gambar2 mereka semua yillek sebab lupa diri bila tengok makan banyak2... plan asalnya memang nak masak 100% utk mereka tapi bila dah ke JLN TAR tgh harinya tu, lupa diri nok! hehehee...


ayam percik kelate dari mek kelate... [RESIPI: DI SINI]
sepinggan = seekor ayam. giler mahal ayam skrg, RM15 ayamnya kurus kering jerk!

Ramadhan ke-7

WOWEEEEEEEEEEEEEEE... jonojoooooo!!!!!
cam giler meriah kan. lagi sekali, bukan aku masak semua. hakikat yg sebenar, ade lauk pauk hangat dari semalamnya yg tak abes. dari membazir, baik masuk esbok dan hangatkan. dan hakikat yg harus diterima lagi sekali, akhirnya lauk2 hangat itu menjadi santapan tong sampah. 
ade orang bagi bubur lambuk. tapi aku tak suka... dan akhirnya lagi sekali bersahabat ngan setan... aduhhhh~~~
yang original panas berasap dari dapur comel aku hanyalah:

 kailan goreng

 ikan goreng. jangan ko kutuk hiasan hijau merah tu. tu bukan hiasan semata mata. tu ulaman untuk dicicah ngan budu oke!

dannnnnnnnnnnnnn...
giler lama tak pekena...


my NESCAFE SHAKE!

sekali sedut >>>> ohhhhh sorganyaaaaaaaaaaaaaaa~~~

13 comments:

  1. pehhh kau..
    tgh tgh poser ni..
    habis goyah aku nk thn poser ni..
    mcm nk msuk dlm peti ais..
    pastu makan..
    hahahaha

    ReplyDelete
  2. membakar jiwa & raga...huhuhu...

    ReplyDelete
  3. meriah buka pose rmi2...aku kalo buka rmi2 menu wajib AYAM PERCIK KLATE:)

    ReplyDelete
  4. makanan ko mmg meriah..heaven...patutla achik syg nok..berbaloi

    ReplyDelete
  5. sume nmpk sedap!!! canteknya hias ikan goreng :-)

    ReplyDelete
  6. naseb kuat iman lg nih.. hari2 ko letak gambar makanan..mau tak tergoda...

    ReplyDelete
  7. meriahnye menu buka posa ko...sedih kalo nk dicompare ngan aku...

    takpe2...nnti, aku share aku nye mknn buka posa...yg sgt2 ringkas...

    ReplyDelete
  8. ya allah.. meriahnye.. menarik!!

    ReplyDelete
  9. cantikla ikan ko nok...aku ske presentation ko :)

    ReplyDelete
  10. aku sokong ratu, ikan tu nampak yummeh

    ReplyDelete
  11. 15 hengget takde le mahal sgt, tempat aku 18hengget nok ayam percik tuh...

    ReplyDelete
  12. masyallah tergugat iman masuk blog ko ni haha

    ReplyDelete
  13. syahdu dan t erbakar perut ni tgok semua ni..aduiyaiii

    ReplyDelete