Tuesday, August 23, 2011

Ini bukan MARAH tapi NASIHAT = yer, baiklah~~~

suatu hari yg telah berlalu untuk beberapa hari...
situasi: lupa akibat seringkali tertelan semut

achik tanya, NOK tu ape sebenarnya?
aku cakap singkatan bagi NONOK kot...
achik tanya lagi, apa makna NONOK? (byk tanya plak dia)
aku: diam... pastu gelak2 malu...

lalu... "meh sini dekat sket telinga nak bisik..."

lalu di suanya telinga capang (org tua kata lelaki telinga capang ni berani. erk???) nya ke bibir munggilku yg menggelupas kekeringan tak cukup air. siang kan puasa, malam x larat nak minum air sebab lagi rela penuhkan perut ngan makanan :p

aku: "ssssssttttstsststtstststsssss" - bahasa bisik

achik: "uit, sungguh tak sopan! pasni takyah la cakap NOK NOK lagi...

pulakkkkkkkkkkkkkkkkk....

aku: "alaaaaaaaa... kite sebut NOK, bukan NONOK. lagipun, x maksud aper pown... panggilan jer..."

achik: "tak elokkkkkkkkk" lembut tapi tegas!

aku: senyap... sambil pk2... btol jugak...

k, nok nok (ops... kan dah tersasul ni)... pasni tolong ingatkan aku takmo cakap NOK lagi... achik marah. kite cakap kite < > kamo nak? suwit apo... plus unsur2 gedix sket... hehheee...


#jangan tanya aku apa makna NONOK. aku xnak jawab! gugel sendiri. lalalallalaa~~~


20 comments:

  1. ye nok..opssssss...hehehehe..tp rmi je suka guna ayat tu..tp aku rsnye tkpernh guna dlm entry

    ReplyDelete
  2. ala tak mesra la nok ehhhh silap ina....huuhuh.

    ReplyDelete
  3. hai kamooooooooooo kesayangan ku....

    ReplyDelete
  4. hahaha..orang lelaki memang sensitip sikit hal2 macam tu..laki aku kalau aku cakap 'dowwwhh @ doooo' dalam blog pon dah kene sound dah.. huhu

    ReplyDelete
  5. ahahhaa.. pasal tu lah aku takk pernah sekali menggunakan perkataan itu! :p

    ReplyDelete
  6. hmmm..aku tak tau makna nok tu...mai nk gugel laa..

    ReplyDelete
  7. lawakla ina ni...hehehehehehe...dengar cakap somi...berkat...

    ReplyDelete
  8. bagus achik pesan macam tu..dia nak wife dia cakap sopan-sopan..Syukur alhamdulilah

    Ina,selamat menyambut aidlfitri ye,semoga selamat perjalanan pulang ke kampung..

    ReplyDelete
  9. hahaha..aku rs nok tue best per..rs more close..tp ok kita stop ckp nok! tp aku tau noknok tue psl Nureen mmg ckp benda nie kt..tetttt...kahh kahh..:P

    ReplyDelete
  10. alamak..dah x rock laa mcm ni..x pe..ape2 pon awak gojes !!

    ReplyDelete
  11. alamak awak..kite keras lidahla nak panggil awak kite ni....tp akan diusahakan sedaya upaya...(sopannnye ratusiput)

    ReplyDelete
  12. alamak awak..kite keras lidahla nak panggil awak kite ni....tp akan diusahakan sedaya upaya...(sopannnye ratusiput)

    ReplyDelete
  13. bunyi mcm manja, kena maksud... fensan!

    ReplyDelete