Monday, August 22, 2011

Koleksi RAYA tersusun indah... :)

boleh pandang pandang...
tapi tak boleh makan...

tengok biskut raya bersusun terus rasa nak tepuk bahu sendiri dan kata:
"syabas azlina... kamu dah berjaya mengukis biskut raya sendiri tahun ini!


180++ biji tart nenas. satu utk rumah sendiri... satu untuk ibu mertuaku... satu untuk cik esah tercinta. 


biskut cornflakes madu. tapi aku bagi nama class sket kat entry lain bersama resipinya.
sama jugak... 1 utk sendiri... 1 utk mertua... 1 utk cik esah kesayangan...
1 balang mewakili 45++ bijik.
ni biskut paling senang tapi rumit! rumit tang nak isik dlm cup tu. sakit pinggang eh!
dah tu ralit sangat sampai achik laung azan kat telinga...

"assolatukhairumminalKUIH..."
sesungguhnya solat itu lebih baik dari menggentel kuih...

bongok! tak terpecah pundi kencing aku gelak. sindiran penuh ketajaman. dan tu jugaklah bangun gi solat! hahahahhaaa...


 ni kunun nak wak almond london tapi tukang uli ckp sakit pinggang la pulak... tukang gentel pon dah rasa kebas2 bontot jugak neh. makanya jadilah almond london tanpa pastri dan aku namakannya ALMOND CRISPY. ni dapat 2 bekas jerk. 1 bekas utk sendiri adalah wajib dan satu bekas lg tu kena ossom samada dpt kat umi atau cik esah. hehheee...


popia simpul wajib ader. ni bukan popia simpul cik esah tapi popia simpul anak cik esah no 3. kakak aku take over tahun ni. serunding segala atas tunjuk ajar cik esah sepenuhnya! so, rasa tak lari! oh, ni bukan free yer... bayar! 


harus nangis lap hingus kat dinding ni cik esah kalo tahu anak dia wak meskut raya sendiri ni. sebelum ni selalu cakap, sape sangka anak ma ni pandai masak (sebab sblom kawen tahu masak air ngan goreng telur mata jer. masak nasik nak kena tanya air takat mana kalo x nasik jadi bubur). ni wak meskut raya plak... mauk kenduri pulut kuning plak orang tua gojes tu... :p


15 comments:

  1. wahhh~ rajennyer ... kitorang main kueh tunjuk je thn ni ... sedapnyer lah popia simpul tuh, terliur2 dah ni hah :P

    ReplyDelete
  2. wah..dah siap dah kueh rayanya...suke-suke..pos sini sket =)

    ReplyDelete
  3. pergh....bagusnyer...wa NON HADO

    ReplyDelete
  4. sabbas! sabbas!
    pe kata buat sendirik je kenduri pulut kuning tuh..

    ReplyDelete
  5. hadusssss..tang azan kat telinga tu yang tak tahan....senak jap pankreas baca blog ko ni nyah...aduyay....

    syabas mera beta....akhirnya penbiskutan telah berjaya di lakukan....hehehehe

    ReplyDelete
  6. noks...popia simpul tu bawak2 la hulur kat aku sikit...hehe

    ReplyDelete
  7. ehh tempahan still dibuka lagi tak??
    hehehhe...
    caya lah na.. mmg rajin nak mengukis nihh...

    ReplyDelete
  8. waaaaa...waaaaa....waaaaaa....

    rajin giler.....aku tak tau nk kata apa nokss....

    hmm...aku je yg mls...

    ReplyDelete
  9. setuju bab cornflakes madu tu semalam baru buat sampai sakit pinggang nak masukkan dalam paper cup..

    ReplyDelete
  10. lawak sungguh citer ko ni...yg tk tahan part laung azan tu...hehehe..cik esah sure bangga anknye dh pandai wt biskut

    ReplyDelete
  11. wahhh..sakan raya dia kali ni :)baju raya lak bpe pasang ni??

    ReplyDelete
  12. lawokla laki hang........... tp bagusla mengingat binik nya betapa solat itu penting.. nak sket popia simpul leh...(sambil kejip2 mata)

    ReplyDelete