Saturday, October 20, 2012

TUDUNG LABUH Project


STICKY POST
 
Beberapa student U yang baru berhijrah dan memerlukan tudung labuh (apa sahaja jenis tudung asal besar like Akel bidang 60 ker) tapi mereka tak mampu nak membelinya sendiri. mengharap belas ehsan kita2 yg mampu untuk membantu mereka. boleh hulurkan tudung terpakai atau baru atau wang.

Hope ada yg di luar sana sudi memberi sumbangan untuk membantu mereka yg memerlukan... jika hari ini kita mampu pakai tudung Ariani, Fareeda atau ape jenis jenama lg ntah yg gojes vesgedevas, apa salahnya kita membantu mereka mendapatkan tudung yang menutup aurat.

dan skrg ni, setiap belian INACHIC Hijab, rm5 akan disalurkan kpd TABUNG TELEKUNG LABUH PROJECT. kalau nak bayar lebih untuk setiap belian tu, yg lebih tu saya akan tolong salurkan kpd tabung ini. anda boleh membeli sambil menderma... untuk saham yang tiada susut nilainya. 

sebarang bentuk bantuan (tudung atau wang ringgit) sangat dialu-alukan.



Jika berminat, boleh PM saya di 
atau email saya di azlinahasan@yahoo.com



Dengan lafaz Bismillahirrahmanirrahim... 
dengan ini saya melancarkan TUDUNG LABUH PROJECT.


"Tidak akan dikurangi harta dengan sebab bersedekah" 


dan ingin saya kongsikan satu cerita yg saya dapat dari kuliah maghrib semalam:
Datang Malaikat Maut kepada Nabi Musa a.s dan berkata "pemuda itu akan mati dalam masa 3 hari lagi". selepas 3 hari, pemuda itu masih belum mati. begitu juga selepas seminggu, 2 minggu, sebulan. maka bertanya Nabi Musa kpd Malaikat Maut "kenapa pemuda itu masih hidup?" . Lalu Malaikat Maut menjawab "dia telah menggembirakan ALLAH dengan BERSEDEKAH pada hari sepatutnya dia mati dan Allah telah tarik balik namanya dan aku tidak tahu bila dia akan mati."
#ya ALLAH... meremang bulu roma saya mendengar. besarnya hikmah bersedekah.
 

12 comments:

  1. Betapa besarnya nikmat sedekah..sesungguhnya, harta kita x berkurang pun dgn bersedekah..moga program nie berjaya dear :)

    ReplyDelete
  2. Masyaallah..murni sungguh hati ina..Besr pahalanye..Ina klu kite nak join sekali projek ina leh..klu na nak kan bantuan aper2..bgtahu ek...kite sudi membantu..kire mcm sukerelawan :)

    ReplyDelete
  3. Ya Allah besarnya hikmah bersedekah....Subhanallah...Ya Allah matikanlah kami dalam Iman...Amin

    ReplyDelete
  4. Dear Azlina.mohon share post kamooo...

    ReplyDelete
  5. subhanallah..besarnyer hikmah bersedekah..;)

    ReplyDelete
  6. insyaallh sis.....bersama2 lah kita untuk membantu dan teruskannya.....

    ReplyDelete
  7. Alhamdulillah..sama2 kita usahakan!

    ReplyDelete
  8. Allah , sentiasa terlintas hati mahu berbidang 60 , tapi cuma takut tidak istiqamah :(

    ReplyDelete