Wednesday, April 6, 2011

Nasi Ambang yg best dan terbaik!!!

Rindunya nak makan nasi ambeng... last makan adalah tahun lepas [LINK
so sabtu lepas menunaikan hajat tekak dan selera makan... kata 'bercuti' kan... apa tekak nak makan kena layan beb... yer... bak kata, "DIET ketika BERCUTI ibarat SEBUAH PERCUTIAN yang GAGAL!" heheheee...

makanya kul 1pm zasss ke Mr. Nasi Ambang Take Away Station, Damansara Utama. sini jer yg aku tau ade jual nasi ambeng nya... pagi langsung tak breakfast oke semata mata nak makan nasi ambeng nyer pasal...

Mr. Nasi Ambang Take Away Station
No. 3b, Lot 859, Jln Masjid Sg. Kayu Ara, 
Damansara Utama, PJ.

Waktu Operasi: Setiap hari dari 12pm - 3 pm. 

take away station ni x jauh dari IKEA. kalo agak2 korang nak ke IKEA tu, leh gi lunch nasi ambeng ni dulu. pastu leh soping ngan tenaga berganda. ;)

lokasi kedainya...
landmark nya adalah TV3. dr simpang TV3 tu terus sampai jumpa SHELL & MOBIL > ke kiri sebelah MOBIL > terussssssssss jer. Mr. Nasi Ambang belah kiri dekat2  Duara Car Wash

seb baik masa sampai tu ade lagi... kalo x, meraung aku kat situ. jauh tu perjalanan pencarian...

pantas sambar 2 bungkus! 

packaging of nasi ambeng... RM5 sebungkus.

bukak bungkusan... 


ada nasik (of course la) + ayam masak merah + serunding kelapa + tempe dan ikan masin.  aroma menusuk hidung...
normal mee goreng tu xder yer... special khas utk cik kaki jer! hahahhaa...
confirm perasan sampai pengsan!
sebenarnya, jualan hari2 memang takde letak mee goreng tu coz mengikut tauke MR NASI AMBANG, nanti tak tahan lama kalau ada mee.... kalau tempahan khas untuk majlis2 keramaian baru ade mee tapi harga up 50 sen jadi RM 5.50. kebetulan masa aku pergi tu, pagi tu Mr. Nasi Ambang ade tempahan katering. so, tu yg ada mee tu... kira tuah cik kaki ler tu... huhuuuu...

makan kat kedai sebelah sebab susun atur Mr Nasi Ambeng in progress.
pasni, leh makan kat situ jer...

**gambar telah di-delete**
cer tengok memasing... layan abes!

ibu dan ayah Adam menggeletik nak join kitorang lunch nasi ambeng sampai sanggup rentas jam dari seri kembangan nu hah. ibu adam punyer ngidam daripada adam dlm perut sampai la adam dah 4 bulan baru dapat. tu yg kemain bersungguh makan tu... hehheee...


sementara makan nasi ambeng, leh basuh kete kat car wash sebelah...
ataupun... sambil menunggu kete dibasuh, leh rehat2 sambil pekena nasi ambeng brg sebungkus dua! ngehehee...


 kalo tetiba cam nk mkn nasi ambeng, Mr Nasi Ambang boleh wak delivery kalo still dlm marhalah. tapi jgn la order sebungkus dua jer... order bebanyak boleh ler Mr Nasi Ambang dtg htr ngan lori comel tu...

Mr. Nasi Ambang ni juga terima tempahan nasi ambeng untuk majlis2 keramaian dan kenduri kendara termasuk katering.


with Tauke Mr. Nasi Ambang. 
bang... nak sign autograph bleh! ngeheheee...

27 comments:

  1. thanks akak. nanti pergi shah alam, mesti pekena nasi ambang tau. dan kredit utk akak. hiks. tengs

    ReplyDelete
  2. terbaik entry ni...nk try jugak laa.Nanti update lg tpt mkn lain yg best ek!!

    ReplyDelete
  3. sedapnyeeee....

    nk cari jugak nasi ambang tuuu.....

    drooling.....

    ReplyDelete
  4. pun baru mkn 3 hari lepas..kat kg ai tiap kali ade kenduri tahlil @ doa selamat memang buat nasi ambeng..terbaek dari ladang! :)

    ReplyDelete
  5. ns ambang dlm versi apapun ttp menggiurkan..;)

    ReplyDelete
  6. wah ko nok...siap ngan toke skali tu..dapat bp rm nok???ehehe..

    ReplyDelete
  7. ngidammm nak makan nieeee....nampak sedopppp woooo

    ReplyDelete
  8. meleleh ayaq liuq tgk nasi ambang..

    ReplyDelete
  9. ina...su tag ina.............
    http://puansuaizal.blogspot.com/2011/04/first-journey.html

    ReplyDelete
  10. INAAAAA,

    mencik ah entry makan ni.. aagghhh..

    hehehe.. dasar dengki

    ReplyDelete
  11. sarah:
    sama2 sarah...
    selamat menjamu selera... ;)

    ReplyDelete
  12. liza razak:
    dah byk update wak... tgk label food&restoran.

    ReplyDelete
  13. miyoko:
    k, dtg KL kite terjah k...

    ReplyDelete
  14. mak dara terdiva:
    sedulang mkn ramai2 kan...

    ReplyDelete
  15. nur easy:
    haruslahhhhhhhhhhhhh

    ReplyDelete
  16. ratusiput:
    dpt nasi ambeng FREE! hahahaa

    ReplyDelete
  17. puan su su:
    jom terjah sblom gi ikea

    ReplyDelete
  18. estee:
    lap2... malu nengok! hheee

    ReplyDelete
  19. su su:
    ok2... nanti ina terjah...

    ReplyDelete
  20. mast@work:
    lalallalalalaaaaaaa~
    jepun xder kan nasi ambeng? kekekekkeeeee...

    ReplyDelete
  21. dulu2 makan nasi ambeng masa pegi umah xboypren kat muar..allalalalala..syhhhhhhhhhhhh rasier taw... :P

    ReplyDelete
  22. pepel:
    shukriiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii... bini ko kan... TETTTTTTTTTTTT~

    ReplyDelete
  23. weiiiiiiiii!!! nanti bawak aku pergi makan sini plak! :p

    ReplyDelete
  24. mmg sdp...bla la nk ade kedai kat seri kmbangan....kan senang...heheheh

    ReplyDelete
  25. dah qupe hos jalan2 cari makan...:)

    ReplyDelete
  26. terbaek entry ni. Boleh saya cuba juga =D

    ReplyDelete