Tuesday, April 19, 2011

Home Deco ~ Project mega di hari minggu

HELLO HELLO HELLOOOOO...
jumpa lagi eric cik kaki di episod deco... deco... deco!!!

ok, dinding bogel jangan jadikan masalah yer puan2... kite touch up apa patut.

puan keliru : "i berkenan frame kat IKEA tapi takde gambar la nak letak. nak letak lukisan tapi mahal la u... nak letak gambar i anak beranak, nampak cam cina semayang puja nenek moyang pulak..."

puan budget bijak: "takper2, puan keliru jgn risau... biar cik kaki setel semua!"


 

Bahan2: 
  • frame gambar IKEA ~ mintak kawan hadiahkan! hehehee... tu kalo ko jenis tak malu... aku ni kan pemalu, makanya... kawan2 bagi hadiah dengan rela tanpa paksa! thanks my darlings NEENA, AWIEN & ZAA...
  • kain bercorak yg ko rasakan cantik di mata ko... aku nyer ni cik somi beli dr thn lepas lg. konon perasan nak jadi eric leong wak frame sendiri bagai... sekali, jadi tukun! so, meh sini aku take over!
  • gunting 


da making of: gunting kain ~ besarkan sikit dari saiz lubang frame tu... > masukkan ke dalam frame dan siap! bijak tak ai nyah? (pang sebijik! kalo tu ko kate bijak, ramai giler makhluk manusia dlm dunia ni bijak!)


tak sampai 15 minit, SIAP! 

v

v


v



v



v



v

TARRRRAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA...

cantik tak?!

sebelum make over
aku giler nyampah ngan frame gold tu. kat rumah lama takper la sebab banyak main kaler oren. rumah skrg cam dah tak masuk dah! lagi satu yg buat aku nyampah adalah kapal layar kesayangan achik tu! shhhhhhhh... jangan gitau achik tau aku ckp NYAMPAH! :p


after make over.
yeahhhhhhh!!! berjaya goda & pujuk achik supaya lokasi kapal layar kesayangan dia tu pindah ke tempat lain! sebelum ni tak bagi usik oke dia nyer kapal layar tu! nak gak duk situ... tak tau aku nak terangkan camane yang dia nyer kapal layar tu dah out dated! tak sesuai ngan gaya moden kontemporari men hentam aku neh... seb baik ahad lepas makan saman plak mamat tu! korang tau aku letak mana dia nyer kapal layar tu??? ce teka... ce teka... kalo dapat teka, aku bagi hadiah! hehehehheee...

19 comments:

  1. achik letak dkt ruang yg byk2 gmba tu...hahahahahha...
    kalo btol sila bg hadiah! nk frame IKEA jugak~

    ReplyDelete
  2. letak kat balcony...hahahaha....

    ReplyDelete
  3. haha.. ko mengikut perintah yerr ngekk! siann ko kann.. tak leh nak bubuh gambar lain selain dari gambar kiteorg.. udahnyer bubuh kain sebagai ganti.. hehehe.. tapi takpe.. still cool! :D

    weii.. bilernyerr nak amik gambo reramai nie.. nak gak muke kiteorg kat dlm frame tu! haaaa... nanti bulan 6 kite amik gambar reramai! confirm gambar bulan 6 tu cunn punyer! :D

    ReplyDelete
  4. owh lupa lak nak teka kapal achik tu duduk kat mana... errmm.. jgn2 ko bubuh dlm toilet tak ngek?? sian achik koo! tak baik taww.. ahahah.. tapi nie pada pandangan mata kepala aku laa.. kapal tu sangat unik & nampak classic okk.. and susah woo nak carik kapal2 camgitu skg nie..

    ReplyDelete
  5. jgn ko sumbat kapal achik tu dlm kabinet tu dah nok....ehehe...ko mmg berhati deco...i like...

    ReplyDelete
  6. eh tak pernah aku terpikir kan...lawa la rupanya...kretip tul ko ...leh pakai...

    ReplyDelete
  7. nk dtg umh br bole...ehhehehe

    kapal tu ltk dlm bilik korang..ehehhe

    ReplyDelete
  8. frame design baru tu menarik....

    ReplyDelete
  9. kreatip nye ko, noks.... :)
    kalo aku, mmg tersadaila frame tu kt dlm lemari...

    aku tau, ko letak kt dlm tong sampah...oopsss....achik sure bengang nnti kann...

    ooppsss

    ReplyDelete
  10. akak!! nak tau sangat. yang frame ikea hitam berbingkai tu kat area @ celah mane akak dapat? kite nak jugakkkkkkkkk :P

    serius neh. nak tau

    ReplyDelete
  11. mekchu teka kat atas lantai kat tepi sudut tu.. cop, jgn tiru jawapan ni .. x baik tau.. gi pikir jawapan lain :)

    ReplyDelete
  12. rasanya kat luar kot..kat table tea tu...neway lawa la decorate..cool

    ReplyDelete
  13. kreatip sungguh jari2 ko ni
    klw aku?
    hehe sendiri mau ingt la

    ReplyDelete
  14. mmg kreatip le tu.
    kapal layar tu sah2 dok dlm bilik tdo, boleh belayar sekalikan...hehehehe

    ReplyDelete
  15. FLO:
    salah!

    shu:
    pon salah!

    neena:
    hahahahaaa... mmg keji tau bg hadiah bersyarat! x pepasal aku xleh glemer. terpaksa la potong kain perca buh dlm frame! heheheee

    tekaan anda salah!!!
    tp mesti achik hepi baca komen ko puji kapal dia tu...


    ratusiput:
    x muat dlm kabinet nok!

    mimy:
    silakan... boley tiru tp sila bg komisen! hahahahaaa

    mamatisya:
    apa barang dlm bilik!

    ReplyDelete
  16. fadah:
    trima kasih kpd kwn2 saya yg hadiahkan...

    miyoko:
    ko kejiiiii!
    nanges achik baca komen ko!

    fahreen:
    alaaaaa... tu kwn akak yg hadiahkan...

    mekchu:
    ek eleehhhhh... budget btol! salah jugak! hahahahahhaaa...

    faiez:
    salah jugak!

    nana:
    dulu aku berangan nk take over eric leong! melampau x nok?

    mamasyaza:
    wah akakkkkk... belayar sesajork!

    pepel:
    xder maknanya nk clue clue

    ReplyDelete
  17. cantik sgt..
    suka la..
    neway kain tu cam pernah nampak kt ikea jer..
    kan kan ...=p

    ReplyDelete
  18. cik kaki...kerawang hitam tu beli kat jusco mana erk??? dah 2 jusco saya cari...bukit tinggi & bukit raja klang ..tapi dua2 jusco tu out of stock... tensen betul....

    ReplyDelete