Friday, April 13, 2012

Biskut kegemaran sepanjang zaman. :)



Di suatu tengah hari yang sunyi dan sepi di hari Jumaat...

Gang makan hari jumaat punya urusan tersendiri...
Kedai depan tutup time sembahyang jumaat. bagus!...
Gerai kakak payung tu tak nampak plak payungnya. cuti barangkali hari ni.
Teman makan tiap hari (suami ai la), pergi sembahyang Jumaat.

Perut berdondang inang mintak diisi...
Geledah apa yang patut dan jumpa tin biskut ping pong kegemaran sepanjang zaman untuk 7 keturunan. Laju-laju bancuh secawan MILO untuk sihat dan kuat! 

Bismillahirrahmanirrahim... Allahummabariklana________________ 
# saya baca sampai abes!

prap! bunyi biskut dipatahkan memecah kesunyian... 
patahhhhhhhh... celup... cicah...... dan mamam! yummmmmyyyyyyyyyyyyyyyyyy~ 





perut kata: fuhhhhh~ lega... biskut ping pong pun ping pong lah... janji kenyang. :)
tekak jerit gembira kata: ehhhhhhhhhhh... sedap aper! 
# ambil hati sendiri barangkali. sambil terbayang kesedapan ayam nandos!

Dah kenyang baru ingat nak check buntut tin biskut. oh, nasib baik... expired date bulan 12! 


Terima kasih ya Allah di atas rezeki ini...




14 comments:

  1. org utara penggei, biskut cemgini..biskutmayat...... memang sngt sedap, nak nak cElop ngan ayaq kopi...slurpppp ^_^

    ReplyDelete
  2. haah,beskot dr zaman ke zaman ni, 7 keturunan dh hado! :))

    ReplyDelete
  3. sempat terkenang nandos hahaha..

    ReplyDelete
  4. cecah kopi pun sedap... thank u for your doa ye ina..semoga giliran awak akan tiba, Amin.

    ReplyDelete
  5. mmg biskut kegemaran sepanjang zaman. cicah ngan teh o panas pun sedapppp

    ReplyDelete
  6. sedaaappppp... cicah laju2 suam bagi kenyang.. yeeeyyy kita pon suka jugak

    ReplyDelete
  7. biskut empatsegi....harus ada dlm rumah...tak cicah nescafe...cicah dgn teh o....atau patah patahkan taruh atas bubur kacang...hehe...

    ReplyDelete
  8. best biskut ping-pong. cicah air teh pun, nyum2. =)

    ReplyDelete
  9. suka cicah milo ngan roti =)

    ReplyDelete
  10. Hi INA...sajer tengah surfing baca post tentang steak kat keramat dan nasi ambang tadi...menarik. Saya nih memang suka survey tempat2 makan baru yg belum try lagi.
    Nanti senang2 tu singgah la yer blog saya kat www.blogmakanbest.blogspot.com topik pasal makan, makan dan makan hehe. dan kalu bolih INA follow ok TQ bebanyak!! Kalu nk dtg JB, tgk blog saya dulu baru bolih survey beberapa tempat nak makan sana

    ReplyDelete
  11. sama la kite, kak. obses ngn pakcik hupseng ni

    ReplyDelete