Friday, March 2, 2012

Wallaweiiiiiii~~~


Malam tadi achik tak baper nak sihat. badan sihat tapi sakit mulut.
mak aku kata, baik sakit kaki dari sakit mulut! sakit mulut takleh makan! heheeee...
dah dua hari asyiklah duk makan bubur jer baby tua aku tu...
makan bubur kan kejap jer kenyangnya... karang memalam buta nak tido pon tak senang. duk dengar suara cacing lapar dari perut orang sebelah! sungguh menggangu tidur yg lena :p
so, malam tadi, aku masakkan sekawah bubur ... hah, hover la plak penceritaan sampai sekawah!
 x leh blah... padahal seperiuk jer. hehehhee...



renehlah beras ngan ikan bilis + seketul kiub ayam + garam + serai sebatang ngan api perlahan...
dari beras terlanjur menjadi bubur. makan panas2 ngan ikan talam masin + daun sup + cili api + kicap.

perghhhhhhhhhhhhhhhhhhhh~~~ orang sakit mulut makan menambah nambah cam tak sakit pown aku tgk! aku?! 2 kali tambah! DIET?! sorry, tak kenal! i think it just a DIE with T! :P

dia punyer sedap tu rasa cam ni lah bubur paling sedap kat planet bumi ni! hahahhaaa...
mungkin dah lama x makan kot...


ni moist chocolate cup cake paling sedap seantero dunia! ;)
rezeki dari Allah di petang di suatu hari minggu yang didatangkan melalui jiran yg comel dan baik hati. semalam jumpa dorang tanya boleh tak nak tempah. sekali dia kata: kitorang memang amik tempahan pun. oke2... nak tempah lah sebab sedap sesangat!



15 comments:

  1. Baru pas lunch. tengok bubur ni, rasa cam nak ngap jugak....suka sangat bubur.......lagi best bubur ayam weeeehu.

    ReplyDelete
  2. suka la tu cik suami bubur sedap sangat..tu yg bertambah2 je bubur..hehee

    ReplyDelete
  3. salam akak..sedap nmpk bubur..biasanye yg simple tu la yg sedap..ehehe..kalo sy, sy tmbh sikit dengan minyak bijan bila nk makan..waaa..rase cam bubur mcd tiba2 :P

    ReplyDelete
  4. sodapnyer...puan kaki yang cup cake tu, ikan talang tau..hehehe

    ReplyDelete
  5. comelnye kek tu ! rase dia mesti sodap !! :))

    ReplyDelete
  6. DAPPPPPPPPPPPPPNYERRRRRRRR..;)

    ReplyDelete
  7. taktik tu hantar sepinggan kek kat jiran. taktik promosi ;)

    ReplyDelete
  8. dah mmg sedap kot bubur tu ;p ngeeee

    ReplyDelete
  9. wahh sedap tgk bubur tarok kicap tuh.. semoga en rumet awak cepat sembuhh

    ReplyDelete
  10. perhhh walupon bubur sahaja tetap terliur ko! hahahahaha

    ReplyDelete
  11. sakit mulut pun blh mkan ikan talam masin ek? hahaha... simple dimple je design atas cuppies.

    ReplyDelete
  12. kak ina,

    boleh bgtau x kt mana beli kerawang kat dinding umah tue, cantik ler tgk bile baca n3 nasik ayam sayang tue plzzzzzzzzzzzzzzzzz.................

    ;)

    ReplyDelete
  13. Anonymous:
    lerawang hitam tu akak beli kat jusco wangsa maju, bahagian hiasan rumah.

    ReplyDelete