Thursday, January 31, 2013

AKU dan BLOG ~ 5th NUFFNANG Cash Out dan hala tuju KAKIKUSUKABERJALAN


Tanpa sembunyi, total earning sepanjang bergoblog ni adalah RM 1,200 + -



Hakikatnya...
aku menulis bukan kerana RINGGIT
jauh sekali untuk glemer atau sewaktu dengannya...
aku menulis kerana aku suka.
hanya untuk catatan sebuah perjalanan
menulis tentang rasa dan pengalaman yg bermacam dan banyak tentang
yang baik jadikan teladan... yg buruk jadikan sempadan


Bermula di Febuari 2009
bermula dengan tulisan yang merapu meraban...
berkongsi hal aku buat apa... pakai dan makan apa... jalan ke mana...


Hari ini...
hampir 4 tahun usia KAKIKUSUKABERJALAN...
dan masih bernafas walau mungkin sudah luntur serinya...
mungkin sudah jauh berbeza corak bahasa dan penyampaiannya...
kalau dulu gila... sekarang tahap gila2 sahaja...
entry serius bertaut kening sekali sekala.
mungkin bertambah matang seiring sejalan usia penulisnya...


Yang pasti aku tetap CikKaki (walau PUAN hakikatnya) kaki gebang yang sama.
tapi akan ku usaha semampu daya... bergebang hal2 yang ada manfaatnya...
diselang seli dengan entry poyo bila otak di luar kawalan normal (apo nak dikato).


InsyaAllah blog picisan ini akan terus bernyawa...
tinggi impian penulisnya... 
ingin jadikan BLOG PICISAN ini sebagai medium DAKWAH walau sekecil-kecil cara.
menjadi tempat berkongsi ilmu yang tak seberapa...

Buat kesayangan FOLLOWERS atau SILENT READER...
MAAF ku pinta andai ada tulisan mengguris rasa...
tersalah bicara atau terkasar bahasa.
untuk kamu2 yang membaca... aku hargainya (sangat!)
doaku, semoga kalian dalam redha ALLAH sentiasa.


Akhir kata...
yang baik tak salah contohi, kerana itu dari ALLAH...
yang buruk jangan dicaci, 
tapi tegurlah kerana itu kelemahanku sebagai hamba ALLAH yang masih terlalu jauh dengan SEMPURNA...


 sama-sama kita usahakan untuk keluar dari jalan kusam...
ada jalan penuh cahaya menanti...
jalan menuju destinasi abadi...


BIG HUGSS
#untuk wanita sahaja ;)


Ikhlas...
Azlina Hasan @ InaAchik @ CikKaki


# tinggalkan cop mohor sket pembaca senyap sekalian. ;)



50 comments:

  1. TAHNIAH!

    cop mohor dari seorang silent reader.

    ReplyDelete
  2. assalamulaikum..

    Kita suker baca tulisan ina.. selama ni hanya sebagai pembaca senyap jer.. 1st time nak post komen yg bukan komen..hee...

    Salam pengenalan..

    http://lovelynafieza.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. 5tahun dah..cepatnyeee...

    ehh..dtg penang tak kasitau...sentap..huhhu..

    ReplyDelete
  4. ur blog sgt2 berkembang dan semakin menarik sis. keep up.pengisian yg maera tak jemu2 nak baca =)
    p/s: lawa la gambar tu..dating gi penang ea... ;)

    ReplyDelete
  5. cop mohor nih..

    ReplyDelete
  6. chaiyyok cik kaki..
    teruskan usaha menulis anda..
    sy silent reader 600 kali bukak blog ni setiap hari..
    hahaa.. serius tak tipu.. mmg berkali2 bukak setiap hari wlpun cik kaki update dah rope seminggu sekali jer hahaha...

    ReplyDelete
  7. terus kongsi k.xoxo utk kamoo.kepingin mau ketemu.tp itu rahsia Allah :)

    ReplyDelete
  8. aku la woi...wani 305

    ReplyDelete
  9. teringat sy dok ajar akak wt blog dulu...hehe

    ReplyDelete
  10. Pembaca senyap yg senyap2 mengkagumi penulis :P
    Tahniah & keep on writing...

    ReplyDelete
  11. asal dulu SR sekarang tak lagi...teruskan dakwah cik kaki, gie sokong selalu..go go go

    ReplyDelete
  12. cantik gmbr.. hepi anniversary to your blog :-)

    ReplyDelete
  13. salam kak ina..
    suka baca entry akak sama ada gila2 atau tak gila2..-silent reader-

    ReplyDelete
  14. Tahniah! Saya cop cop mohor sebagai 'silent reader' awak. Hehe,btw nice picture. Kat mana tu?

    ReplyDelete
  15. Assalamualaikum....

    Saya suka baca entry dalam blog Ina, boleh dijadikan panduan....

    Tahniah dan teruskan menulis...

    -silent reader-

    ReplyDelete
  16. Assalamualaikum. Salam kenal. first time singgah di sini.nak tinggal juga cop mohor di sini. :)

    ReplyDelete
  17. alhamdulillah dan tahniah wahai sahabat..

    ReplyDelete
  18. Assalamualaikum....

    saya juga SR, ini cop mohor utk awak ina! teruskan berdakwah.. =)

    ReplyDelete
  19. Alhamdulillah... duit dapat, pahala berdakwah pun dapat :) keep it up dear..

    ReplyDelete
  20. i love u ...from blog we know each other..hugss

    ReplyDelete
  21. Salam kak ina! sy dah jadi kamoo punye silent reader sejank tahun lepas lg.. baru hari nie nk tgglkn cop mohor! big hugs to u juga..
    Salam ukhwah,
    Alya

    ReplyDelete
  22. Alhamdulillah rezeki dari Allah...:)



    ~~from follower yg always silent reader shj~~

    ReplyDelete
  23. tup tap tup tap dah 5 tahun ye... syioknya...

    ReplyDelete
  24. tahniah and teruskan usaha ye cik kaki.. terus terang saya suka baca blog ni n selalu terasa sampai dakwah kecilmu.. semoga Allah memberkati Ina and keluarga.

    ReplyDelete
  25. tanpa jemu..tanpa rasa sikit pun sesalan bila waktu terluang membaca blog kamoo..

    ReplyDelete
  26. tanpa jemu..tanpa rasa sikit pun sesalan bila waktu terluang membaca blog kamoo..

    ReplyDelete
  27. nak cop mohor besar ke kecik? ok aku bagi yg cop mohor yg paling comel...

    teruskan bergobloging mok..

    ReplyDelete
  28. Tahniah...1st time terjah blog ni...seronok baca n3 ina...:)

    ReplyDelete
  29. ..suka..suka..setiap tulisan cik kaki..
    ~cik cilik~

    ReplyDelete
  30. salam sis...saye silent reader tp mmg setiap ari bukak blog akak..ape yg menarik saye akn share..moge trus maju d'masa hdpn & bahagia dunia akhirat =)

    ReplyDelete
  31. selalu baca. ingin kuat mcm sis .. :')

    -pembaca senyapp-

    ReplyDelete
  32. ina, referral readers aku banyak datang dari blog ko. jadi aku ucapkan terima kasih juga. sipi2 aku dapat tempias reader ko juga...

    ReplyDelete

  33. :)

    Ni kat Penangka beb? Nice pics..:-)

    ReplyDelete
  34. tahniah kak ina...kite baru nak masuk kali ke2...tak manyak pon.

    ReplyDelete
  35. Dh lama sy baca blog ni. Sy suka cara dakwah cik kaki dan kerana kamu saya sedang kearah itu. Terima kasih byk.

    ReplyDelete
  36. assalamualaikum. bestnyaaaa. sheila tak pernah ada duit nuffnang. tak buat pun. blogging utk suka2 je. hihi

    ReplyDelete