Thursday, March 22, 2012

Lantaklah! eh bukan... MELANTAKlah...

Mulakan entry dengan baca doa makan... :)
Allahummabariklana ... *sambung sendiri


Malam tadi terjah Fiske Steak House, Keramat AU2. [utk ENTRY detail, klik SINI]
Bukan ngidam... cuma dah tak tahu nak makan aper. dah bosan makan kedai siam! so, sajer ubah selera dari siam ke los angeles! :p

grill chicken utk kamu... grill beef utk saya pencinta lembu! :)


 SPECIAL BEEF STEAK (Grill) - RM 16 
*konon diet ler order grill kan... tapi kalo dah melantak sepinggan rabung diet pobondo cik kaki oi! eh tak tak, saya x makan habis... saya bagi achik sepotong kecik! :p


setiap set tu ada semangkuk carbonara spaghetti. oh, saya bukan pencinta carbonara spaghetti.

komen aku atas dasar tekak yang merasa dgn selera tersendiri, steak dia cam ade kureng sket malam tadi... x sesedap sebelum ni (sebelum ni dah banyak kali mkn situ). tak tahulah kalo masterchef dia MC ker aper mlm tadi lalu diganti ngan chef amatur... tapi sidelines dia memang best! mashed potato sedap... baked potato sedap... coslow pon sedap. gravy jer cam ader kureng dari biasa...



 malam tadi makan kat dalam... sajer berlagak nak mkn dlm aircond. biasa open air duk kat meja2 kat luar jer.

 achik tanya: "bie... cuba teka apa hobi kite?"

bini: "kamu mana ade hobi!"

jawapan samseng achik: "ehhhh... hobi kite ternak bini jadi boolat!" 

kite jawab mencik tapi dgn nada gembira! :p


 so, dah tahu rahsia kenapa muka saya boolat cam bola?! 


balik dari makan steak, achik offer: "bie, nak eskrem TUTTI FRUITTI tak?"

oh cukup cukup cukuppppppp!!! mekasih suami! tangguh hobi anda kepada esok malam yer! :)







10 comments:

  1. harus cuba ni !! dah lama x mkn western..

    ReplyDelete
  2. uiii.. sedapnye makanan.. huhu

    ReplyDelete
  3. amboii tu dia eh,hobi acik,agak ganas nampaknya, ati2 cik kaki..hehehe

    ReplyDelete
  4. saya suka hobi en somi cik kaki.. saya plak membolatkan laki saya yang tak bolat2 jugak tuh.. hehehe

    ReplyDelete
  5. ermm nampak sedapnya menu kamu azlina, saya dari aritu mengidam nak ulang makan kat situ tp blom berkesempatan agi...last mkn situ pon mase time bertunang dgn asben...xleh jd nih time gaji nih harus heret asben melantak kat situ jugak hehehe

    ReplyDelete
  6. susah la nak baca, itu background pokok manyak kacau la.....boleh mengakibatkan rabun yang kronik nih nanti ina wei!

    ReplyDelete
  7. sweet sungguh hangpa laki bini ni..cemburu aihh ;p

    ReplyDelete
  8. aiseh...umah dh dkt ngn fiske dok lalu2 ngidam pn ade tp xjugak singgah2 lagi..huhuhu..
    wa...ade carbonara yea..nyum3
    neway..bestla hobi achik tu;)

    ReplyDelete
  9. Macam dah hari2 akak tukar header...cantik2 lak tu..hihihi

    ReplyDelete