Thursday, June 16, 2011

Tutti Fruitti <- suka giler dan dah jatuh cinta!

aku adalah pompuan asaaaaaaaaaaaal dari kampung...
eskrem gah2 like Baskin Robin tu mana pernah makan der...
pernah dulu sekali makan Haagen Dazs, tu pon orang blanje...
aku biasa makan eskrem2 yang dlm shopping mall jerla...
paling aku suka: Nestle La Cremeria. 

pastu hari tu try makan Tutti Fruitti.
ya amponnnnnnnnn... sedapnya!!! terngiang ngiang kesedapannya!
kalo nak banding ngan eskrem Ice-Room, bagi aku... 
TF ni lagiiiiiiiiiiiiiiiiii sedap! 
ARGHHHHHHHHHH... aku sudah jatuh cinta sama ini TF!

wak entry sambil telan2 air liur dan terbayang kesedapan eskremnya...

kiri: RM 22 +- (Awien + Rudy punyer)
kanan: RM 12 +- (Ina + Achik punyer)
TIPS: aku rasa better beringat masa amik toping tu. buah2han kan berat. eskrem ni ditimbang total termasuk eskrem + toping. 

 yummyyyyyyy~~~

 ohhhhhhhh... sorga di situ... ;)


kami terjah TF Wangsa Link (dekat Wangsa Walk)
nice place to lepak sambil makan eskrem! 



yang penting, status: HALAL! 

21 comments:

  1. best2.. i like velvet tu.. tp..100g suda RMx.xx..wink wink..boleh jadi besday ice cream gak kann3

    ReplyDelete
  2. wah... cam sedap jek... nyum3... area wangsa walk? kat belah mana ek? slalu p wangsa walk x penah nampak pong?

    ReplyDelete
  3. aku asal bandar nok...sbb kg aku dr jb ni 45 minit je.tak sah dikategorikan kampung.ehehe..stakat hegen dez...tuti2 ni...basket robin...mmg aku tak pernah makan.ahaha...mahal dok...syg $$$$...

    ReplyDelete
  4. tp kalau ko nk blanje...aku org paling depan beratur..eheh..kdg2 nk imagine gak camne rase hegen dez yg mahal tu...sdp ke nok????ble khayal ke kalau makan...

    ReplyDelete
  5. ratusiput:
    aku pang kan budak neh! hahhaaa...
    ko nak khayal pebendanya!
    sedap nok! hagen dazs tu aku dh lupa dah kesedapannya. tp TF ni u should try nok!

    hyz:
    dia luar wangsa walk. dr dlm wangsa walk, kluar kut A&W, deretan depan tu la...

    iznurul:
    besday ice cram cake?! mkn semangkuk pun dah feeling kedekut! hahahaha

    ReplyDelete
  6. ahkak ni lg le kg .. x penah ku rs pun eskrem tu ..
    mahei2 baik beli connetooo yehooo

    ReplyDelete
  7. A & W? ayooo x pasti plak... deret2 bank islam or deret2 ngn cimb bank ek? kn terjah ni....

    ReplyDelete
  8. TF mmg sedap kn achik...ako setuju weh...sbb die yogurt..sedap sgt la weh, makan byk mane pon x gemuk...ye ker...hihihi...tp bg yg 1st time nk mkn tuh...jgn lak korg sesedap rasa jek press giler² icekim tuh...kang tekejut lak tgk bil..hihhi...

    ni terjadi kt ako....punye la excited...siap mix² flavo lg...pastu topping amik sket² je..skali amik ko...kene la 20 +++...hihihi...tp sedap la kn...skang kt lua da byk da ice kim yogurt² ni...

    ReplyDelete
  9. kmk blom penah mkn..hehehehe...sedih kan...

    lak la da masa mok coba rs juak...

    ReplyDelete
  10. tak pernah mkn sbb jauh tp skrg ada kt kuantan err dah bukak ke ek? tak perasan hehehe..tp mmg nmpk sedap =)

    ReplyDelete
  11. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  12. aiskrem.. i likeee... but my hubby pandan pun x hengen camner nih.....

    ReplyDelete
  13. nokk! smlm aku nmpk muka acik masuk tv..aritu masuk paper..camne nih! rumet lagi popular dr cik kaki???

    lalallala

    ReplyDelete
  14. xpenah lg try makan sini
    jj ada xpenah2 masuk lak

    ReplyDelete
  15. aku tak ingat penah try ke tak...hahah..tapi baskin robin & hagen daz tu dah try...

    erk

    ReplyDelete
  16. aku tak ingat penah try ke tak...hahah..tapi baskin robin & hagen daz tu dah try...

    erk

    ReplyDelete
  17. aku kalau nk pump aiskem ni..berhati hati nok kang terkena RM20 henget..aku kasi mampat dia..

    ReplyDelete
  18. wuwuwuuw...last saturday 1st time pegi...seyes mmg cair+nikmat sgt mkn eskrem ni pdn la tgk mmber boleh hari2 die g cni...
    neway...xsngka plak tmpt yg dkt tv tu cntik cmni..nnti nk amik port cni plak la...

    ReplyDelete
  19. SUKA GILER TGOK ganbar ice krimm tuu, mujuq tak mengidam tau!!!

    ReplyDelete