Wednesday, June 15, 2011

Pendapatan BerBLOG

tentang Nuffnang:
hari ni aku baru cashkan pendapatan berjumlah RM230.56.
hopefully boleh dapat cek before raya.

dengan tebusan hari ni,
so total pendapatan dari Nuffnang sepanjang bergoblog = RM 780.70
YIPPPIIIIIIIIIIiiiiiiii~~~
even tak sekencang blogger tegar lain, aku tetap bersuka ria...
tetap nak lompat bintang tanda kegembiraan! hehehee...

duit pendapatan tak tercemar sekarang, campur ngan tebusan hari ni adalah:
RM 230.56 + RM 182.98 (pendapatan sebelum ini) = RM 413.54
pastu hari tu buat job outdoor photoshoot (wah, cam professional lak gayanya yer)
dan plus duit jual header, dapatla RM 140.
makanya TOTAL DUIT TABUNG = RM 553.54.
mak kayyyooooooooooooooooooooooo!!!

duit hasil bergoblog ni kalo boleh memang aku nak beli something yang aku boleh kenang sampai mati! melampau tak?! macamla pendapatan cecah riban2!

sekarang berangan nak sambar COACH sebijik!
perghhhhhhhhhhhhhhhh... berangan beb! hahahahahaa...
takderla, berangan nak sambar wristlet jer...
tak pun slingbag yg kecik tu...
nak handbag memang non hado la nok. tak mampu mak!

RM 520

RM 350

RM 520

pastu termenung jap...
cam membazir plak kan... mahu tapi tak mampu! :p
aku kan taraf2 Charles & Keith jer...
kalo charles & keith ni aku mampu sambar 3 bijik handbag dah! hehehheee...
hmmmm... masih berkira kira nak beli ape...

27 comments:

  1. cer cite cmne org blh buat duit dgn blog...seyes nak tahu

    ReplyDelete
  2. aku stuju kalau ko nk guna duit tu utk bli coach.kalau nk ulo duit sndiri pitam nok.atleast kalau duit tabung secara tak sengaja ni puas ati skit.takdela terbelah2 dada nk memikir.tp kalau ko bli coach jgnla bli yg ade corak2 uruf C tu...tiruan byk camtu nok.tak best.cari yg takde corak c tu...

    ReplyDelete
  3. beli handbag coach !! berbaloi2

    ReplyDelete
  4. tapi C&K tu pun dah macam mahal giler aku tengok..cantik pun cantik jerr

    ReplyDelete
  5. xpe...charles & keith pon ok what...

    ade duit lebih nanti sambar coach plak...hehe...

    ReplyDelete
  6. wow, alhamdulilah masyuk gak income akak sebulan ea dripada nuffnang..aduyai, mcm maner lh aka boleh jadi mcm tu ea dpt..hehe btw, beli lah ap2 pon yg pntg xmembzir..kehkeh

    ReplyDelete
  7. huhu..kalau ina dh minat,pejam mata la beli..izan mmg tak beli kot yg gini2..sbb mcm tak berapa nak mampu je huhu...lg satu suka tukar2 beg..huhu..

    ReplyDelete
  8. fitiri senin:
    pendapatn berblog tu kite dapat bila berdaftar dgn NUFFNANG. apb berdaftar, nuffnang akan letak iklan kat blog kite berdasarkan traffic ke blog kite. kite akan dapat duit hasil iklan kat blog kite tu la. gitulah secara kasarnya.

    ReplyDelete
  9. iklan tu ada..tp part yg traffic tu xfhm..maybe traffic ke blog saya ni xtinggi cm ina.. :) tp xpe yg penting jgn lupa beli tau itu coach

    ReplyDelete
  10. mak aiii, gila byk income tu...congrate!!

    mak jeles nok!!

    ReplyDelete
  11. waaa...bestnyer merasa gaq duwet b'blogging...owg ni hape pon tarak *sobs sobs*

    ReplyDelete
  12. nok waktu yang sesuai ko nak melabur...sebab apa tau...CHARLES & KEITH tengah buat sales !!!!!!!! start today....omg..akupun nak cash out gak duit nuffnang

    ReplyDelete
  13. oi nok mimi...ko sik menyebar virus je eh...sib baik jb tak pernah ternampak lg CK ni...kalau tak...lg skali aku terjebak...

    ReplyDelete
  14. cepat shoping moping cik kaki

    ReplyDelete
  15. Wah!!...Bestnya Cik kaki...Cik Rose Cute jeles tau huhuhu

    ReplyDelete
  16. nok.. ni rahsia tau nok.. masa kat orchard rd hari tu, (kat kedai coach) papa-jit dah nak bayar dah nok.. kat kaunter dah masa tu.. tiba2 datang perasaan kesian dan berperikemanusiaan.. ada suara2 naik bisik "sanggup ko suraya beli henbeg mahal2.. sanggup ko ketuk laki sendiri semata2 sebuah henbeg? apa maknanya dpt henbeg mahal sementara laki ko membayar hutang?" begituuuuu..

    terus letak balik nok, amek beg paling kecik, janji coach.. tetap nak jugak bawak balik paper beg belang2 kalerful tu kan...

    ReplyDelete
  17. ok apa..hadiah untuk diri sendiri so bolehla melaram untuk raya!~perempuan racun =)

    ReplyDelete
  18. selamatt bershoppinggggggg lah ngekkkkkkkkkkkkkkk!!! :D

    ReplyDelete
  19. pergh!!!!!!!wa????non ado.....sob sob

    ReplyDelete
  20. wah...manyaknya...eka lagi byk dari iena...RM 2.76...beysa la blog picisan je kan

    ReplyDelete
  21. wahh..masyukk! tahniah2..ala, buat2 geram lah beli iteww coach..:)

    ReplyDelete
  22. beli je.....nanti kumpul lagi bnayk2 sambar Handbag plak.....charles n keith suruh achik yang beli...hehehehe.....

    tq following me back ye ina....i really like your blogging style..
    (pssstt....i like your fashion style too....hehheh)

    ReplyDelete
  23. after difikir fikir... blom tiba masa lagi la kot nak pakai coach. hehehehee...

    ReplyDelete
  24. aku suke cara ko
    xkaver pon pendapatan nuff hehe
    aku lg suka org gtau bape dia dapat
    saje..pembakar semangat hahaa

    ReplyDelete