Friday, June 17, 2011

Hidangan pertama menyambut kepulangan rumet


mesti korang pikir: "ek elehhhhhhhh... jamu ni jer sambut laki pulang dari jauh2?"

helooooo... ni achik sendiri yang request oke.

"abang dari sana lagi duk terngiang kesedapan megi ikan bilis bie ni... masa kamu upload gambar kat fesbuk, kite terus ngidam... " 

hehehehee... see see... banyak2 makanan, megi ikan bilis ni jugak yg dia duk idamkan! korang aper tahu penangan megi ikan bilis cik kaki nih!

nak kasik meriah sket, aku gorengkan kuih badak kegemaran achik tu ngan buah pelam. pakej plak ngan kopi O. ooooo... masyukkkkkkkkkkkk~~~ terharu lah achik ngan hidangan binik dia neh... :p

25 comments:

  1. mangga tu plg menyelerakan tekak aku..megi xtau cz xpnh rase lg.hehehe..eh, cucur badak wt sndiri gak ka?

    ReplyDelete
  2. nak resepi megi ikan bilis bie !!!!!

    ReplyDelete
  3. @aku ida:
    oh, mangga tu lg manis dr air kopi u!
    cucur badak tu kakak ipar aku buat frozen. so dia adiahkan achik. aku tinggal goreng jerk. heheee

    @shu:
    yerla2... nanti ai bagi yer yang...

    ReplyDelete
  4. walaop[un megi ikan bilis ajer...tapi air tangan binik penuh ikhlas tau....
    boleh lena tido!

    ReplyDelete
  5. wpun simple tp menyelerakan kot...
    sesekali cm tue mmg besh..
    klu ari2 masak lauk2, nasi nie..jemu jugak..aiiyyoooo wat ai terliur tgk itu meggi...lame sudah xmam megi..hahaha

    ReplyDelete
  6. cik kaki.. cam biasa.. megi ikan bilis yer resepi.. aku nak gak tahu ko masuk apa dalam megi tuh.. sbb aku tgh kemaruk makan megi skrg nie... hahahaha

    ReplyDelete
  7. mesti power ni megi bilis tu smpai rindu2 org jauh hehe

    ReplyDelete
  8. ditambah pulak dengan kesegaran bunga bungaan yang bewarna warni feeling2 nora elena...

    ReplyDelete
  9. nak resipi megi bilis buleyh???::))

    ReplyDelete
  10. eee cantiknya bungan duk tgh2 meja 2...*tetiba*

    ReplyDelete
  11. meriah & kalerful meja santapan tuh!

    lepas makan tu, mehla berbalas pantun dgn MDT..eceh!

    ReplyDelete
  12. hehe..so kiut =p
    sedap nihh..

    ReplyDelete
  13. cer citer apa yang ko letak dalam megi ikan bilis tu ek,sampai achik teringat2 kan

    ReplyDelete
  14. syiok ar asben tak request n ngidam bukan2..terutamanye yang leceh remeh temeh nak kene masak... kalo tak jenuh gak ek..huhu

    ReplyDelete
  15. YANG MANA MINTAK RESIPI, NANTI CIK KAKI BAGI YER. SUMPAH SENANG GILER. MASAK SAMBIL PEJAM MATA SEBELAH PON JADIK

    TP SEBENARNYA MEGI TU ADE RESIPI RAHSIA... MASA MASAK TU LETAK KASIH SAYANG SKET CIK LILY PUTIH OI! heheheheee...

    ReplyDelete
  16. cakap byk takde...gi update aku bukan chef ..aku nak resepi maggi ikan bilis..cepat nok

    ReplyDelete
  17. maggie ikan bilis tu sah2 le sedapkan, tu pasal achik mengidam nak mkn

    ReplyDelete
  18. camne buat megi ikan bilis tu...hahahaah....nk gak tau tu...yelah duk canang2 sedap..mesti nk tau gak..

    ReplyDelete
  19. itulah rahsia air tangan isteri..goreng telor mata pun boleh terngigau-ngigau..



    http://noipunyablog.blogspot.com/2011/06/potong-rambut-secara-paksa.html

    ReplyDelete
  20. weh.aku selalu je
    melantak kuiz muih ni..
    tapi tak
    penah dengar
    pulak kuih badak..grrrr
    kuih gajah ade??HAHA

    ReplyDelete
  21. aku suka gila makan megi nokss :)

    ReplyDelete
  22. aku suka gila makan megi nokss :)

    ReplyDelete
  23. hehe aku xde lak ckp hek eleh..masak tu je sambut laki balik jauh2??
    aku nak cakap
    bagusnye ko..rajin masak tak mcm aku laki balik ajak makan luar hahaha

    ReplyDelete