Thursday, December 9, 2010

Ikan Bakar Sri Nikat at Hulu Langat ~ restoran ikan air tawar terbaek...

Catatan Jumaat Malam bersamaan 3 Disember 2010

kawan2 ajak makan ikan air tawar kat Ulu Langat... tetiba terdiam... IKAN AIR TAWAR? ikan air masin pon aku tak makan... inikan pula ikan air tawar... kailan ikan masin aku makanla...
tapi sebab taknak terlepas moment makan2 gempakkan kedai makan sampai tauke kedai makan sakit kepala dan biarkan ketenteraman melantak pengunjung lain tergugat... wa join jugak... lagipon, ni kunjungan kedua mereka... kunjungan pertama wa dan laki wa dah excuse... dan terpikir, kalau kunjungan pertama disusuli dgn kedua dan seterusnya tu... pasti kedai tu ada keistimewaannya kan... 

Restoran ikan air tawar tu terletak kat Ulu Langat nun dekat2 Sg. Gabai sana... giler jauh aku rase... dalam hati, aper ker gigih ler mereka2 ni carik makan sampai dalam hutan ala2 penempatan orang asli dah aku rase... kalo agak2 lu orang ader gastrik ker aper, baik bawak bekal roti barang sebungkus dua...


Restoran yang dimaksudkan:~ RESTORAN IKAN BAKAR SRI NIKAT, Ulu Langat.
nak tau segala mak nenek maklumat tentang restoran ni termasuh lokasinya... sila terjah SINI (entry giler detail dari NeenaGojesGonjeng)... ;p
*gambar pon aku cilok secara haram dari blog dia... biarkan dia marah... aku suka! ;)

mereka2 yang terlibat dalam acara riangkan lemak kali ini adalah...

NeenaAnuar... laki wa terselit di situ...

ZaaLeeDarwisyAirisy ~ Restoran ni port mereka dari zaman bercinta bawak ke anak dua... ok2... faham2, restoran ni jauh... bleh bercinta dalam kereta... *larikssssss~

 Awien&Rudy... yang botak chin tu la master mind sebenarnya tapi dia yang datang paling lambat... cukur kepala lg sekali baru tahu...  :)

n of course ada muka wa der... muka tak semenggah sebab wa tak berminat ngan ikan - samada ikan dari keturunan air tawar mahupon air laut masin...


mari kite tinjau apa lauk2 istimewa santapan kami berlapan tambah budak kecik 2 orang tu cukup sepuluh orang budak itam.

 talapia goreng bercili ~ peberet diorang

 talapia bakar cicah air asam ~ kemain tgk dorang makan...

makanan yang diorder belum tiba sepenuhnya... 

ader orang tu kan... kata kan... tak suka ikan sungai ni... tapi kan... malam tu kan... dia kan... kemain jer belasah ikan2 tu... 

bila semua juadah sampai terus dorang ni ngap cam phirana...
so, tak sempat nak amik gambar lauk pauk yang terhidang.


tengok dari kelahapan dorang tu makan... wa cobitan singgulsinggulan la jugak... hmmmm... not bad, bleh telan. tapi pastu menggagau mintak gula2 getah dari Nuar. kalo tak, bersembur dalam kolam la jawabnya...

sedap tak sedap malas aku nak canang cerita palsu... 
tapi let pictures describe kesedapannya...

v

v

v

v

 nah hamek... makan hingga menjilat jari wa tell lu der...

bogel ikan kena perkosa tinggal tulang temulang jer...

bila entry makan... kena review pasal harga... 
untuk 3 ekor talapia bakar + 3 ekor talapia goreng bercili + 1/4 ekor ayam goreng bercili + 2 pinggan sayuran + air asam & kicap + nasi putih 2 pinggan besar (sampai x abes) + 1 jug teh o ais limau + 1 jug sirap limau = RM148 = RM37/Couple...
murah kannnnnnnnnnnnnnnn~



lepas makan ader surprise menanti...
lagi bersambung di next entry...
sebab wa dah kancing gigi... ;p

pisttt... pisssttt~~~~ chikaro chikaro sekalian...
lu orang suka gambar2 yang kecik2 comel cam entry ni atau suka yang besarrrrrrrrrr punyer???
ntah naper la wa ni ade masalah kendiri konfius ngan blog sendiri... 
dan dan wa ibarat lalang ditiup taufan di mana tetiba suka gambar kecik2 banding yg besar godang yang sampai leh bilang bulu hidung...
harap chikaro2 kesayangan wa memberi support mengembalikan semangat kendiri wa yang teguh... hapuskan lalang dan biar pokok tembusu atau cengal kembali tumbuh megah... ;p

16 comments:

  1. sedap nampak ikan tu.. tapi ikan talapia memang sedap laaaaaaaa.... terliur di situ...

    gambo bagi beso sikit laaaaaa.. lagi daboommmm... saya afundi BESAR PUNYA...

    tetiba je.. heheheh

    ReplyDelete
  2. nk gambar yg BESAR PUNYER... baru bestttt... =p...

    isk lama dh tak p kedai nie... jauh sgt ke dlm... tp ikan bakar die mmg best kn =p

    ReplyDelete
  3. wa bukan chikaro..wa cikkebombom jerk..:P..nampak sedap..tapi wa pun xmakan ikan darat..eh asal wa dah sasul ikut lu wa..lu wa nie..

    ReplyDelete
  4. baru aku nak tanyer apsal gambar semua kecik2 lak nie? sila buat keputusan yg tepat supaya anda tak menyesal dikemudian hari.. as you know me bebehhh.... well.. malas lah nak ckp aku suke yg besar ker yg kecikk kannnnnnnnnnnnnnn.. :p

    aku tak marah punnn ko curik gambar secara haram dari blog aku.. sebab akhirnyer ko mengaku jugak kat sini kannn... ngagagagaga... :p

    ReplyDelete
  5. tempat lepak yg besh....nyaman dan tenang..makan pn payah nak cekik tulang..heheheheh

    weh aku nak yg besaqqqqqqqqqqqqqqqqqqqq Punya...

    kecik-kecik tak besh..hahahhaha

    ReplyDelete
  6. wahhh...cam sedap jak hooo..a.de tmpt mancing sekali x?hehehehe...bf kmk suka macing tok!

    ReplyDelete
  7. sian aku nengok ko nok hanya memandang ikan ikan...neena mmg beria la makan...hehehe..bis tu ko makan apa

    ReplyDelete
  8. echa:
    mmg fresh sgt ikan kat situ... nanti echa cubala kalo suka ikan sungai...

    ReplyDelete
  9. iryani:
    wah akak... suka yg besarrrrrrrr ajer... :P

    ReplyDelete
  10. pepel:
    oh wa ade gang sedarat rupanya...

    ReplyDelete
  11. neena:
    ko mmg sah2 jawapannya besarrrrrrrrrrrr punyer...

    ReplyDelete
  12. faiz farish:
    makan lg sedap beb...

    ReplyDelete
  13. anida:
    tak tenang jugak... sebab ader org melalak ngan suara yg cukup sumbang...

    ReplyDelete
  14. flo:
    sik da la ktk... mkn jak, sik susah2 mancing madah sama ktknya bf... ;p

    ReplyDelete
  15. mimy:
    ah neena ko jgn ckp... cam x jmp nasik seminggu tgk ikan tu...

    ReplyDelete