Monday, December 27, 2010

27th Birthday Celebration Part 2 ~ Dinner at Naili's Place Sentul

untuk dinner, achik mintak aku yang pilihkan tempat...
kalo dia pilih, confirm makan tomyam kedai siam la aku... hehehhe...
per kelas, mak nak makan western oke...
atas suggestion seorang kawan, aku pilih Naili's Place Sentul.
jalan nak ke sana tak yah fenin, pakcik GPS sedia membantu manusia di kala kesusahan... 



masuk2... 1st impression: sukala tempat ni...



after meninjau beberapa meja... lokasi yang menarik semua dah ader orang.
so kami pilih pondok di hujung restoran yang mana perlu bersila...
ni yang lemah semangat bila berayuan berskirt bagai ni...
tapi takper, follow jer sebab pak enchek yang pilih meja tu...

orang candle light dinner... kami lampu ayam light dinner. 
makan malam romantik berunsur purba. sedikit kelainan di situ... ;p

mak enchek yang menyambut hari kejadian yang ke 27...

pak enchek tukang belanja tersadai megah @ mengah? ;p


sementara tunggu makanan sampai... leh snap sana sini untuk hilangkan boring.

table deco yang ala2 di pasir putih di tepi pantai...
tapi tang siput vavik yang tak tahan tu...
tapi, i loike it!

lampu pondok sebelah ala2 bubu tangkap ikan di sungai dalam cerita Badang.

makanan dah sampai!

harus amik gambar secara bertalu talu dulu baru boleh makan!

 Black Pepper Steak untuk Birthday Girl...
Girl?! x sesuai hoke nyah!

 
 Lamb Steak untuk penggemar kambing juga untuk kekuatan tenaga batin. muakakakkaka~

 sekarang dah boleh ngap.

tak perlu control macho @ ayu... belasah kasik kenyang sajork!

 burppppppppp... nak tercabut butang baju akibat kekenyangan!
komen pasal makanan yang dihidang: SEDAP! kasik 4/5 star.

dah kenyang makan... angkat buntut la...
takkkan nak bertapa kat situ lak...
kaki aku dah naik semut2 bersila ni!

please bring this card to the cashier.
senang cerita!

pak enchek kesayangan sedang mebuat payment.


 terima kasih yer suami kerana meraikan 27th birthday kite dengan gemilangnya...
bermula dengan malam 24th Dec, pukul 10.30 malam lagi kammo dah wish. dengan alasan, kammo nak jadi orang pertama yang wish! kelakar!
pastu sedang lalok nak tido, tetiba bunyik alarm... tepat kul 12 kammo wish kite lagi...
tengah hari esoknya, kammo jemput kite lunch sama2...
masuk2 kereta, dialog kammo:
"dah 27 erk isteri abang ni... tapi comel jer... macam masih di umur 26"
ingat nak cakap comel cam umur 17... tapi kammo tetap buat kite tersenyum tayang gusi... :)
 malamnya, buat surprise flower plak.
then bawak kite special dinner...
kammo betul2 buat kite rase dihargai dan disayangi...
kite sayang kammo sangat2...


 **********************************************
 RESTAURANT REVIEW:
Nice Place & Nice Food...
Suasana happening dgn seloroh dari DJ dan lagu2 best... 
Harga?! tahap boley la boley untuk hari2 special atau acara makan besar di kala dapat gaji bulanan. tapi kalo tiap minggu aku ajak achik makan sini, mau achik berjalan tinggal tengkorak jerla...
**********************************************

24 comments:

  1. nailis sentul lg best dr nailis ampang and damansara..tp yg damansara dh tutup dh....mmg sini sesuai la nk romantika....

    ReplyDelete
  2. nok padahal dekat je ngan umah aku...sekangkang kera....tapi tak jugak jejak kannnnnnnnnnnnnnnnnnn..ko pegi baru la terhegeh

    ReplyDelete
  3. kita sayang kamu jugak ni..muehehe korang berdua mmg suweett.. aku suker.. mimy harus ajak en awak g..

    ReplyDelete
  4. best berganda.... kamu sgt cantik kak iena...:)

    ReplyDelete
  5. nice place & nice siput vavik.. hahaha.. sesekali tgk iena pakai skirt rasa teruja pulak nak kluarkan koleksi lama tu.. huhu.. tp telah di warning.. cane?

    ReplyDelete
  6. hehhehe..bestnya.. apapun selamat hari tua....

    ReplyDelete
  7. fheww..kalo mcm gini di rai...aku kalO blew nak tiap-tiap bulan befdayz aku..hihihihihi....

    best tempat nie.....sesuai dengan ang weh.....

    pic paling lass skali tuh ok gak...motippp apekah dok sebelah tali feri tuh..hihihihih

    ReplyDelete
  8. nalis sentul ni mcm best jerk..aku mencekik kat nalis ampang tu mcm tak chantek gini pung...huhuhuhu best best...nanti leh ko try subak tu plak...aku pg mase bithday..tp dado aku sebak mkn kat subak tu..dan tapi lg, nok tu la pertama dan terakhir kot aku nak mamam situ...sepinggan nasi ngan seketul daging adalah rm 60++..da standard mcm mkn kat hard rock cafe aku rase...udah la nyamuk banyak...harap bunyi cengkerik jer lebehhhh...

    ReplyDelete
  9. hepi birthday utk ko yer Ina..mmg romantik abihh nie..tgk makanan n tpt dier pon best...

    ReplyDelete
  10. owh hepy belted besday. kalau ke nailis mesti tak missss order ubi kayu rebus...terbaekk!

    ReplyDelete
  11. mama tisya:
    seb baik aku gi naili's sentul kan...

    ReplyDelete
  12. mimy:
    wajib terjah utk 1st month marriage anniversary nok!

    ReplyDelete
  13. kaseh:
    ngehehhee... suwet la sangat!

    ReplyDelete
  14. shu sinju:
    lahai, melambung nyer pujian kammo!

    ReplyDelete
  15. mekchu:
    alah, warning sblom tgk mekchu pakai jer... dah tgk, terus tak jadi keluar! teeeeeeeeettttt. hahhaaa

    ReplyDelete
  16. joijoi80:
    tua pon tuala... janji jiwa kekal remaja kan...

    ReplyDelete
  17. anida:
    kalo hari2, ko hengat org nak buat cenggini sokmo?! non ado nyer beb! hahhahaa

    ReplyDelete
  18. aireen:
    aku dgr harga ko sebut ni dah nak kering darah aku nok. blom dihisap nyamuk kat sana lagi! so, batal niat nk ke sana!

    ReplyDelete
  19. gieyana:
    makan mestila best nok!

    ReplyDelete
  20. imanja:
    awak buat saya mengidam nak mkn ubi kayu... uwaaaaa~

    ReplyDelete
  21. hepi belated befday dear..aku rase aku paling lembap wish ko..haha!

    ReplyDelete
  22. makdara:
    its ok... better late than never kan...

    ReplyDelete
  23. pernah dtg sini gak 2 tahun lepas..ahahaha..maklumlah org sabah.

    ReplyDelete
  24. best2 mkn kt sini...dolu2, selalu dating kt sini....ngan ex laa...:(

    iena...umo kite samalaa...tak yah pggl akak la ye..hihihi....

    nice to meet u, iena.. :)

    happy belated birthday...tak terlmbt lg kann...

    ReplyDelete