Monday, December 6, 2010

Home Deco Part 2 ~ Langkah2 Penyelesaian

sbg problem solver yang bijak dan genius:



langkah pertama:  masalah telah pon kite kenalpasti...

langkah ke2:  langkah2 penyelesaiannya adalah...
  • harus kekalkan almari @ kabinet di hall untuk pamerkan barang2 antik suami supaya beliau tak berkecil hati... lagi pon dia yg bayar sewa umah ni... jgn nak besar kepala ikut kepala otak ko sorang yer cik kaki... ;p
  • aku perlukan meja & kerusi untuk lappy di ruangan bertenet yang lebih terkini tapi masih di dalam budget yg rendah supaya laki aku tak sakit jantung...

langkah bertindak yg pertama:
  • postkan status kat facebook dgn harapan encik suami di ofis membacanya...

menanti dalam debaran... tapi mmg peluangnya tipis sebab achik bkn kaki tenet cam aku... dia seorang workaholic. n ku rasa nasibku malang bila achik call cakap dia balik lewat petang tu... sentap! tapi suratan @ kebetulan...
"malam nanti kite dinner kat The Garden The Curve erk..."  nak pujuk aku ler tu... tp dalam hati... YESSSSSSSSSS!!! penyatuan roh berlaku di situ... laki mak cam tetau jer... tak jadi sentap! :)

langkah bertindak ke2...

IMG_6944
inilah jawapannya!!! IKEA sedia membantu anda... :)


IMG_6943
sila buat list barang yg diperlukan supaya tak tercicir satu pown... :)



IMG_6947
hasil selepas 2 jam tawaf IKEA... 



IMG_6951
suami yg soleh memainkan peranan yg seterusnya... kul 2 pagi baru selesai... 


dan bagaimanakah hasilnya???
teruskan menanti...

#bestnya wak entry berepisod ni... weeeeeeeeeeeeeeee ;p

nota x penting cik kaki: entry auto publish... cik kaki sdg melantak kopok lekor... pekena nasi dagang... tawaf pasar payang... oh terengganu, aku gembira menjadi sebahagian dari penduduk celup mu...

17 comments:

  1. wah
    nmpk cm besh jewk IKEA
    x pnah pg lew..
    ahaks!

    ReplyDelete
  2. wahhh bestnyaa soping IKEA.....jeles nie...pasni SURE umah ina kaki malatOpplaaa....

    weh sedng becuti erk........syokk habeslaa dak ina nie....

    ReplyDelete
  3. wah best nye soping kt ikea...kite nak jugak...hehe...ishh lambat tul citer nak habis...tk sabar nie...heheh

    ReplyDelete
  4. nak tya.. kenapa gmbr byk yg tak bleh view? sbb gmbr dari flickr & opis blocked flickr ke? jawab.. jawab.. rasa tak feel pulak x nmok gmbr

    ReplyDelete
  5. owhh i lurve ikea too...
    brg2 die unik2 kn...
    cpt2 buat smbgan entry nie....
    tak sabarrr....
    gerenti cantik..

    ReplyDelete
  6. humaaihh....shopping bukan main dia

    ReplyDelete
  7. bestnyer..kalau aku dkt ngan IKEA confirm ko terjah hr2..brg2 kt sn cantik..:D

    ReplyDelete
  8. i love daim kek kat IKEA..yummy..yummy sedap banget..

    ReplyDelete
  9. lelaki ini:
    pegi la... mmg syiok abes... :)

    ReplyDelete
  10. anida:
    bila nk naek KL abeskan duit kat IKEA? :)

    ReplyDelete
  11. ~~zaa~~
    dh bagi dah... tp biasa2 jer...

    ReplyDelete
  12. sue*suriayati:
    kih3... sajer kasik berantai...

    ReplyDelete
  13. mekchu:
    syiannya dia... ofis dah block flickr...

    ReplyDelete
  14. iryani:
    unik n under budget la kan...

    ReplyDelete
  15. eka:
    nak lawan awk... hehehhee

    ReplyDelete
  16. gieyana:
    kalo hari2 sian laki ko nok... :P

    ReplyDelete