Tuesday, December 7, 2010

Home Deco Part 3 ~ dannnnnnnn hasilnya...

maka setelah bergigihan... 
maka inilah hasil yang x berapa nak eric leong mana tu...

IMG_7185
susun atur perabot kali ini adalah bergantung kepada keperluan penduduk tetap rumah ini yang memerlukan internet corner di ruang tamu...
*gambar diambil pada kala malam bulan mengambang... tu cahaya ala2 reban ayam tu...

IMG_7175 
melantak corner yg baru... tiada lagi meja bulat putih di situ... diganti dgn kabinet.
lampu pocong tetap tak berganjak dari tempat asal... dia dah selesa kat situ... ;p

IMG_7179
kapal layar, kereta sport, motor kapcai & tempurung kelapa ~ koleksi retro kepunyaan achik... 
yg lain mak tumpang sipi2...

IMG_7172
internet corner...
meja & kerusi baru dari IKEA...
meja bulat tu yg lama dari melantak corner... pindah tempat jer...
frame baru tapi tak isik gambar lagi... 

IMG_7180
zoom in...

master bedroom juga diberi nafas baru... tapi x leh publish, rahsia rumah tangga... hehehee...

ok, sekian sahaja...
lagi bertemu di lain siaran... :)

36 comments:

  1. memang cantik, berseri2, warna hijau apple tu memang cantik

    ReplyDelete
  2. lawa rumah...... suka tengok....
    http://mamayana10.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. sumeeeewww chantikk...sume lawa...nnti aku g sana. leh g umah COMELnie......

    pandai laa ang ngan acik mendeko...sok leh upah nie mai deko umah aku lak weh........

    ReplyDelete
  4. cantikk nok..pandai ko hias-menghias..ai sukeeeeee! lampu kt living ko tue cantik..:D

    ReplyDelete
  5. alololo tanteknyer nok...tapi meja makn tu gak pojaan hatiku sebab tempat aku dtg mencekik selalu nyer ngan hidangan mabeles ko...nok aku masih ingat aku utang dinner bersama ko n achik...ingat tak...b4 ketahuan si tinydot itu...now aku tak larat nok...nanti pasti aku jemputmu...

    psst alas bontot main tenet ko tu cerupa mcm aku..aku kale finkkkky,ko kale suci gitu....

    ReplyDelete
  6. cantikla rumah kau beb..tapi kalau dtg uma ko mesti ko bg timing kan...uhuk..

    ReplyDelete
  7. tak nak jawab pun soklan mekchu.. sentap ahh...

    walau pun sikit je perubahan, tp mcm 18x nak lalu lalang kat situ kan.. sukanya tgk.. terus terbayang rumah sban yg dah tumbuh lalang.. :((

    ReplyDelete
  8. wah tunggu amani pandai 'mengemas' nanti nak bawak dia g umah mummy iena la...hehehehh soh dia tolong mummy 'kemas' umah....*lariiikkksss*

    ReplyDelete
  9. mama syaza:
    sebenarnya tu bkn kaler hijau apple... tp hijau pekat pokok...

    ReplyDelete
  10. anida othman:
    boleh2... tetamu dialu alukan... :)

    ReplyDelete
  11. gieyana:
    xderla pandai mana pown...
    ala, tu lampu murah jerk...

    ReplyDelete
  12. noradzlina kamdani:
    mekasih... :)

    ReplyDelete
  13. aireen:
    xperla... tgu baby ko besar dulu br langsai utang la...

    ReplyDelete
  14. eri chan:
    itu sebab masa tu jadual pack...
    tp korang x ikut masa ditetapkan jugak kan... ;p

    ReplyDelete
  15. mekchu:
    jgnla sentap2...
    burok eh org tua sentap! kikikiiii

    ReplyDelete
  16. pepel:
    dan2 mummy iena kata... "mummy xder kat umah la mani..." ;p

    ReplyDelete
  17. ratusiput:
    umah ko lg power...

    ReplyDelete
  18. wah...cantiknye...... suke2... bila nk wat open house?? hihi..:p

    ReplyDelete
  19. lawaa....simple but nice...iskk teringin lak nk ubah decor umah mama...

    ReplyDelete
  20. shu:
    eleh, camla akak wak open house kamu dtg... ;p

    ReplyDelete
  21. ko ni bab hias...terrror....meh aku panggil ko deko umah aku lak..FOC

    ReplyDelete
  22. ogy:
    umah mama mmg dah cantik...

    mimy:
    mimy:
    bleh2... tp blanje mak nandos nok... ngehehheee

    ReplyDelete
  23. chanteknye ko mendeko..pas ni leh lantik ko jd consultant umah akak & abang ajak plak..

    ReplyDelete
  24. Salam Cik Kaki...

    Pandai Cik kaki Deko Umah...hehehe

    Datang Deko Umah saya...

    I LIKE Hijau Apple...(Warna Kesukaan Purple Gan Pink...)

    ReplyDelete
  25. suker rumah yang warm light...romantik jer rase..:)

    ReplyDelete
  26. pandainye mendeco === cantik, kemas, redup mata memandang

    ReplyDelete
  27. suka kaler dinding tu.. boleh share kaler apa?

    ReplyDelete
  28. Cantik sangat rumah cik kaki..i like ^___^

    sgt berkenan ngan sofa yg simple tu..beli kt mana & how much???
    byk lak tanya..ngeeee

    ReplyDelete
  29. lawa rumah dia...nampak selesa dan sedap mata memandang...tenanggg jer..

    ReplyDelete
  30. as-salam,
    salam kenalan. cantik deconya.great job sis

    ReplyDelete