Wednesday, December 29, 2010

Perjalanan hidup KAKIKUSUKABERJALAN bersama NUFFNANG

aku mula berkenalan dengan Nuffnang pada 18.02.2009.iaitu diawal penglibatan aku dengan dunia goblog blog.
sumpah, tak pernah termimpi nak ada blog sendiri...
tapi terjebak tanpa dipaksa...
dari situ timbul suka...
dari suka jadi hobi untuk buang masa...
tapi aku berblog bukan kerana nama...
juga bukan mengejar uwang semata...
tapi kalau ada peluang depan mata, takkan nak kata TAK NAK juga! ;)



pendapatan pertama adalah RM 106.66 pada September 2009 iaitu selepas hampir 7 bulan berblog. masa tu dah terkinja kinja la nak ekspresikan kegembiraannya tu... masa tu aku lupa aku beli apa ngan duit tu! yang nyata, confirm lebur kat shopping mall! :)

lepas tu, bila cukup RM50, malas nak cashkan... sebab proses penghantaran cek tu ambil masa. pastu kalau dapat cek, aku malas nak gi bank. ya kenyataan, aku tak suka sebarang urusan bank melainkan cucuk duit kat ATM! hehehhee... jadi biar dia berkepuk dalam akaun kasik beranak dengan suburnya... akhirnya tunaian kedua dilakukan pada Julai 2010 sebanyak RM 260.50. kali ni aku nak berbelanja secara berhemah. nak beli something yang boleh dikenang kenang dan berguna sbg seorang blogger. apakah?! aku beli kerbau merah atau nama scientificnya adalah buffalo external hard drive berwarna merah bersaiz 500 GB dengan harga RM 200. baki tu pepandaila menabung kat JUSCO... ;p

 KERBAU MERAH  kesayangan saya hasil dari berblog...


selepas 2 bulan iaitu pasa bulan September 2010, aku cashkan lagi RM 64. sebab menurut seorang kawan, earning akan lebih pantas bila kerap cashkan pendapatan. oh, ini tak taula fakta atau auta. ikut ajerla...

tapi suratan atau kebetulan, memang pendapatan aku kencang sikit lepas tu. aku berjaya cash kan dua lagi pendapatan pada November 2010 (RM 67) & December 2010 (RM 50).

mungkin pendapatan ini tidak seberapa bagi blogger2 hebat... tapi untuk blogger cap kaki yang baru bertapak cam aku ni, aku dah suka gilerrrrrrrrrrrrr dah~ RM 550 tu aku rasa cam 5000 hengget ko! rasa cam nak lompat bintang 88 kali! seb baik, kondisi dan kandungan lemak dalam badan tak mengizinkan...

tapi sekarang, pendapatan aku agak slow...
adakah encik Nuffnang sudah tidak menyayangi saya? 

23 comments:

  1. betul ke effect kalau selalu cash out? hhe

    ReplyDelete
  2. tak dapat dipastikan la...
    takder fakta sahih! :)

    ReplyDelete
  3. kakak..cane nk dapat duit tu..kene banyak follwer ek???kite pon dftar gak nuff nang hehehe tp xdepowwwwnn sbb folower kite 13 je eyh???hahhaa

    ReplyDelete
  4. ko blom tengok pendapatan nuff aku..rasa cam nak nangeh!!..nmpak sanagt en nuff xsyg aku...huhuhuh

    ReplyDelete
  5. cik sophia kirai:
    follower takder kena mengena dik.
    ianya bergantung kpd traffic flow ke blog kite. bila org suka masuk blog kite, traffic akan tinggi... bila traffic tinggi, nuffnang akan letak iklan. gitulah kekdahnya dr blogger tak arif :)

    nini d:
    ngehehhehee... en nuffnang, sila komen luahan hati kwn saya neh. ;p

    ReplyDelete
  6. weeee i suka tengok earning orang =)))

    ReplyDelete
  7. salam ziarah..dah follow pn..mmg masyuklah..sy bru dpt seciput

    ReplyDelete
  8. banyak juga ina yek.... kak munna baru je cash out utk kali pertama semalam

    ReplyDelete
  9. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  10. dh lame nk ty earning bp..sib baek ade post nieh...yelah blog ni ala2 famous amos kan....

    ReplyDelete
  11. mmg terbukti apa kalo cash out nnti earning lagi mencanak.. tp tak pernah cash out lagi sbb sayang.. hahaha.. buat modal nak beli enbeg coach.. hahaha.. smpai najmi masuk darjah 6 la jawabnye..

    ReplyDelete
  12. cayalah kawan..tahniah n tumpang hepi for u!..:D

    ReplyDelete
  13. wahh bestnya.. byk gak tu..
    tgh tunggu cek sampai.. tp tak sampai2 pun lagi.. lebih sebulan dah ni =_=

    ReplyDelete
  14. jap aku confius ngan ko punyer statement pendapatan...

    ko mula kenal ngan nuff pada 18.02.2010?? tapi pendapatan pertama ko pada Sept 2009?? apakahhh??? cuba bagi penjelasan sikit makcik pada akak gorjes lagi gonjeng nie... :D

    ReplyDelete
  15. aku nya tak aktif tapi mencanak iklan,...rezeki...takpe nok ko kan rajin hapdate

    ReplyDelete
  16. iena, masyukkkk~
    best la mE tgk duit ratus2 tu...
    bile la nak masyukkk cam Iena nih...

    ReplyDelete
  17. melati:
    tgk earning sendiri lg suka melati... :)

    ummi nia:
    xper... sikit2, lama2 jdi bukit!

    munna:
    xper kak muna... awal2 ni slow la sket. janji rajin update.

    faiez:
    famous amos la sgt... ;p

    mekchu:
    uyyyooooooo... ina kalo nk beli hbag guess jer lps la...

    gieyana:
    mekasih2... :)

    ReplyDelete
  18. amirah zawani:
    saya pon ader lg dua cek x sampai. dh sebulan lebih jugak...

    nursolehah:
    boleh la kan...

    faiz farish:
    aku suka buat ko jeles!

    neena:
    hahahhahaa... typing error makcik!

    mimy:
    org baru kawen rezeki dia murah nok... xpon rezeki baby. ops~

    iena:
    rajin lah update bloggggggg~

    ReplyDelete
  19. bestnya...byklah tu..sy punya xsmpai 50 hinggit lagi...tahniah iena...

    ReplyDelete