Wednesday, November 12, 2014

Bento ke kantor; Left over perlu hangat ker tidak?

Assalamualaikum kesayangan...
Mulakan hari indah dgn Dhuha;
bukan sekadar utk menjemput rezeki...
tapi tanda syukur pada Allah yg Maha Memberi Rezeki.


Kisah hari Rabu...

#BentokeKantor #dinnerleftover;

malam tadi sengaja masak dinner lebih untuk bekal hari ni.
Sardin n sayur goreng tu just masuk peti ais,
pagi ni terus masuk bento tanpa dihangatkan, biasa hangatkan dulu.
by lunch, rasanya lauk pauk ni dah dlm keadaan suhu bilik.
Percubaan pertama wak keje cenggini. kalo menjadi, sonang kerja den! :p

Biasa left over korang hangatkan dulu tak?

Nway, extra butter toast sesame bread n kuah bolognese utk isteri. ;)




malam tadi punya dinner.
sesekali dapat cenggini, memang makan nasik tak toleh kiri kanan.


10 comments:

  1. ok. nak buat gini jugak nanti. bekal hari2..

    ReplyDelete
  2. bila nak rajin bawa bekal hari hari ke kantor nie....

    ReplyDelete
  3. Kita pon slalu bawak bento p ofis jugak kak. Cuma xcantik macam akak punye la. Hehe

    ReplyDelete
  4. budu....sedapnyerr

    ReplyDelete
  5. klau dapat budu memang tak toleh kiri kanan dah laa..hehe

    ReplyDelete
  6. Kak, mana beli tupperware yang ada partition 3 camtu?

    ReplyDelete