Friday, August 22, 2014

Mee Bandung sempoi tapi sedap hingga menjilat sudu. ;)

Assalamualaikum...

intisari entry tak penting...


Beberapa hari lepas kawan upload gambar mee bandung kat IG...
dgn tak malu gua tanya dia: "ada lagi tak? kalo ada nk terjah ni!"
hahahhaaa... padan muka terpaksa terima tetamu terkejut. sape suruh upload gambar sedap2 sgt2... lenkali nk upload, biar tragedi beberapa hari lps. agak2 org tanya boleh jawab:
"oooo tu semalam punya... dah selamat jadi suspended solid dah pon!"


 Dua tetamu tak tahu malu. tapi orang tak malu ni untung! :p


oh terima kasih Siti Aisya sebab selalu layan nafsu make saing awok nih.
dia selalu masak bagi saya makan. saya gemok ni pon sebab dia ah! hahahaa...
*tak kisah gambar candid. biar nampak buruk asal jgn nampak gemuk! ;)


Punya lah sedap mee bandung dia tu... sampai terngiang2 kat kepala otak gua neh. nyesal pulak makan sikit! bkn apa... takut tuan rumah tak cukup! :p

sebab sedap n tak puas, gua mintak resepi nk cuba buat sendiri walopon seumur hidup gua x pernah masak mee bandung. lagi pulak gua mmg x serasi nk masak mee bihun segala ni... tapi tak ape... x cuba tak tahu yer dok. kalo sedap makan menambah. kalo tak sedap masuk tong sampah. ;)

so gua mintaklah resepi dari kwn gua tu... maka dgn gigihnya gua masak beb...
taklah sesusah mana dan hasilnya taklah sesedap air tangan sifu kan... tapi bolehlah setakat nk jamu suami mkn smp 2 kali tambah tu...
ah laki gua jamu apa pon sedap aje kalo biniknya yg masak. ciri2 lelaki romen-tik mmg gitu! :p

maka dgn bangganya... astaghfirullahaladzim azlina... jgn riak! eh tak... dgn rendah dirinya gua nak tayang mee bandung hasil air tangan gua kat sini setelah sekian lama gua x mencari publisiti murahan di blog sendiri. ;)


ini bukan mee bandung muar...
ini mee bandung gombak sebab orang duk gombak yg masak katernyer...
eh eleh, pastu ade ler tu ckp... bandung kat indon!
yerlah2... mee gombak jer nama dia. ;)


lepas makan, suami tanya... mana dapat perencah mee bandung ni?
ehhhhhh... no perencah2 ok suami! isteri masak sendiri tau!!!
tak percaya lah tuh?! sebab biasa bini dia fobia masak mee bihun segala ni... gua ni kampung dot com sikit... masak lauk sempoi2 bolehlah... dgr masak mee bandung, mahu laki tak terkojut kannn...


resepi mee bandung sempoi ni gua tempek kat blog ABC. terjah sana erk... 
nampak tak skill nyer tuh?! nk kasik up traffic blog ABC ler tuh! hehehee...


5 comments:

  1. Assalamualaikum kak ina... fuyohhh tergugat air liur dibuatnya. perghhh terjah ABC kejap ~~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam sheila... nanti cuba bg testimoninya tau. hehee

      Delete
  2. Salam :) I think I saw you last week in ikea. I wanted to say Hi but you walked so fast. Huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam wak... ha ah, kite mmg ke ikea last week n last 2 week. saya rasa masa awk serempak saya tu, mmg saya rushing sikit sebab nk ke open house kawan. alaaa... tp sempat jer nk laga2 pipi. huhuuu

      Delete
    2. OK maybe some other time :') Ina comel sangat kecik molek jer, iols besar molek ekeke :p

      Delete