Thursday, November 22, 2012

Sedekah TERMAHAL & Saluran Bantuan GAZA mana yang betul dan jamin sampai ke GAZA?


Dah solat sunat DHUHA?
sedekah termahal sbg hamba... terus terapkan rasa kehambaan dalam diri.  


ya Allah, tetiba rasa sebak sangat2.. sumpah, hati sayu! 
di kala ada umat Islam yg sedang bertarung nyawa, solat dalam risiko dibolosi peluru, entah makan entah tidak... 
kita yang dalam keadaan terlalu selesa di bilik berhawa dingin... masih terlalu banyak waktu... dan apalah susah sangat kita (bila kata kita, ia termasuk aku) nak memperuntukkan masa yang tak sampai 5 minit untuk solat sunat sebagai tanda syukur. 
bukankah orang2 yang bersyukur itu diterjemahkan dalam sujudnya?

(bila mana aku berpesan-pesan, ia adalah pesanan paling mujarab utk diri sendiri) doa minta negara kita tak diuji sehebat begini...
jadi, di kala diberi kebebasan bersolat dalam tenang, hargai dan  solat/sujudlah semampu banyak.
bila kita menunaikan yang sunat, kita pasti takkan tinggal yang wajib!*********************************************************************

 TERUSKAN INFAQ!

kepada yang bertanyakan saya tentang saluran mana yang betul dan paling boleh dipercayai - 100% sampai ke GAZA? InsyaAllah 3-3 ni oke CUMA semalam saya dah pastikan bagaimana operation AQSA SYARIF. AQSA SYARIF dikelolai oleh PERTUBUHAN IKRAM Malaysia, sebuah NGO yang diiktiraf. saya juga ahli IKRAM daerah Setiawangsa. mengikut penerangan sahabat dari ahli IRAM, InsyaAllah sumbangan 100% dijamin sampai ke GAZA kerana operation cost mereka cari melalui jual barang yang mereka buat seperti baju, pen, coklat dan lain2.


 

 

3 comments:

  1. Time ksh atas peringatan,insyaallah,kite doakn ye..amin3

    ReplyDelete
  2. saya biasa guna saluran islamic relief malaysia.. tapi dia ada tabung yg bukan saja utk gaza.. tapi nak sedekah tabung utk rakyat malaysia pun ada.. boleh pilih kita nak sedekah ke tabung mana..

    ReplyDelete
  3. bagus ni..skuangnyer xdela kite menderma secara melulu..hope sampai la apa yg kite sumbangkan pd gaza..aminn

    ReplyDelete