Sunday, July 8, 2012

Sabtu paling gembira dlm masa 11 hari! :)

Heiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii... ready to go out!

semalam saya dah berjaya kluar gi mall di hari ke-11 berpantang. 
shhhhhhh~~~ jgn report cik esah please! semalam cik esah xder, ke luar bandar atas urusan tertentu (wah, mak den dah gaya menteri luar bandar u!)... so, per lagi! jom kite seludup kluar! hahahahaaa...
bukan aper, dah lebih 2 minggu tak soping buat saya rasa nak meroyan! :p

bercinta dalam kereta :)

lauk berpantang di hari ke-11.
mild jer?! dahlah xleh mkn sos nandos pedas berapi tu... seb baik iman teguh! :p

 yer yer... no ice! 
cik esah dah bagi amaran keras jgn minum ais! baik! saya menurut perintah! 


ya ampon... juling 360 darjah bijik mata tgk tag sale!
tapi bayangkan... diberi masa dlm sejam setengah utk shopping dgn jalan pada kelajuan siput vavik. 
oh! sgt mencabar jiwa raga... 

target 1: saya nak beli baju. x dpt sepasang, 2 pasang pon jadilah! ;)
tapi saya tak beli baju ni, baju ni buat saya nampak gomok. oh bestnya, leh salahkan baju!!! lallalalaaa~


saya suka tapi achik x suka. bleh dia ckp saya nak berlagak muda kalo beli sandal ni. 
helllloooooooo~~~ ai mmg muda lg k! dia yg dah 3 series, nak heret kite skali plak! :p

double triple jatuh cinta tapi bila tgk harga, terus rasa nak nyanyi  lagu 'semangat yg hilang' kuat2! ohhhh... nak beli sandal memahal ni x sampai hati sket. bak kata achik: "ala... nak wak pijak taik ayam jer pon!" eeee... slekeh nyer laki! 

finally... capai kata sepakat.
dah lah ambil display nyer. dah xder saiz kekdahnya. blasah la labu...

azlina adalah gembira! Alhamdulillah dan syukur atas segala nikmatMU ya Allah...
#abaikan double chin... nanti saya fikirkan solusinya! hehehhee...




#lama giler x post entry ala2 poyo cenggini. harap dimaafkan. ;)



24 comments:

  1. Treatment yg sgt bestttt...SUKA!

    ReplyDelete
  2. Takpe entry poyo pun, sekali sekala..kita takboleh lari dari true colour kita kan.

    Sandal tu macam best!

    ReplyDelete
  3. Lamanya tak singgah jenguk cik Puan kat sini. Eheeee=D
    seronoknya bershopping sakan,walaupun dalam masa yg singkat.Perempuan ni, mana cukup masa kalau bagi masa singkat. Hihi

    ReplyDelete
  4. syok sungguh keluar.mkn sedap pulak tu.hehe

    ReplyDelete
  5. Salam.
    Semoga dipermudahkan segalanya.
    DIA lebih mengetahui aturan itu :)

    ReplyDelete
  6. tetap happy go lucky walaupun sakit~~..hehe gud azlina.

    ReplyDelete
  7. lawanya pakai shawl belit2 cam tu..nnati ajar eh !! nak comel macam kamoooo jugokkk !

    ReplyDelete
  8. Bestnye treatment camtu..hehe

    ReplyDelete
  9. akak kenapa comel sangat ni. dah kahwin dah ank pun stil comel lagi. :D

    ReplyDelete
  10. wedges tu dua2 cantek. huuuu..love shoesss...

    ReplyDelete
  11. lama bangat seh tak tengok gmbr kamu beriang gumbira macam ni :)

    ReplyDelete
  12. takziah & tahniah.. ina sangat kuat.. dulu ana pon mcm ina.. tapi ana down gile sampai minta somi cari la pompuan yg lebih sehat. (ana ade masalah kesehatan peratus nak pregnant tu tinggi tpi bile dh pregnant tu sgt sensitif. kena jaga mengalahkan orang berpantang!!) now, alhamdulillah Allah dengar doa kami.. ana dh hmpir 3 bulan pregnant..
    insyallah masih ada peluang untuk ina merasai lgi pengalaman tu. at least dah tau, ina boleh pregnant. insyallah.

    ReplyDelete
  13. Sekali imbas macam pelakon Indon Okisetianadewi hikhik :)

    ReplyDelete
  14. wahh...hari ke11 boleh kuar g jenjalan, jeles btl, sy ari tue, masa berpantang gugur..2 minggu mc tu memg terperap je kat umah huhuhu

    ReplyDelete
  15. saya suka tengok awak gembira.. x moh sedey2.. kena kuat dan terus melangkah kaki ye.. jalan jalan.. semoga tak kantoi ngan cik esah.. heh heh

    ReplyDelete
  16. wah.. seronoknyer berpantang masih boleh makan nandos, and shopping lagikkk..?? Bagus betul. Treatment minda juga tu. hehe

    ReplyDelete
  17. dilla nazri: jeles r tu aku kembali poyo! :p

    gieyana:
    dah nama pompuan!

    norinaomar:
    hahahahhaa... mmg pown!
    cik kaki mmg poyo!

    laskar pelangi:
    dlm masa singkat tu dpt baju 2 lain, sandal dan shawl! oyeahhh, perempuan yg berjaya!

    ReplyDelete
  18. skulluv:
    memang pown. tambah2 leh mkn.

    fatrina:
    salam wak.
    tiada yg maha tahu selain DIA...

    eri-chan:
    yea... ttp gembira walo jln cam siput!

    siti aisya mzm:
    kite gigih wak tutorial utk awk tau! ;)

    ReplyDelete
  19. neng ana:
    haruslah...
    tp x bleh slalu, nanti suami poning!
    hehehee

    eelynadira:
    oh, terharunya kite.
    love u so strong lah!

    dayamohamed:
    comel aper nyer... gomok neh.

    cik kuning:
    tu la... rasa nk sambar semua!

    nini d:
    hehhee... x bleh slalu. nanti jelas kepoyoan cik kaki! ;)

    ziema:
    achik ckp cam oki tongkat sakti! hehehehee

    ReplyDelete
  20. mrs lurve:
    bagus2, kamu budak baik!
    saya ni nakal sket! hehehe

    ain nazri:
    mana ade sedey. ujian bkn utk ditangisi. setuju?!
    akan kite pastikan cik esah xder fesbuk! hehehe

    kayna:
    hahahhahaa... matik kalo kantoi ngan cik esah! hehehee

    ReplyDelete
  21. bkn xble klua..tp jaga la diri bebaik.

    ReplyDelete
  22. Salam Cik Puan Kaki,

    Saya terkejut juga baca entry D&C u.. so sorry about that.. Semoga Pn Kaki terus tabah bersama en rumet tersayang ya.. Get well soon..

    Ni dah kuar2 ni jaga diri bebetul kay.. tau Cik Esah marah dia hehehehe

    take care.. get well soon..

    ps: saya suka la shawl yg besar tu.. susah nak cari shawl yg lebar..

    ReplyDelete