Tuesday, May 1, 2012

Saya sukakan 1 May sebab ini date paling Osem!

Dalam banyak2 cuti tahunan... 1st May paling saya suka.
public holiday paling osem!



5 tahun lalu...

hari ini hari yang mana saya naik pangkat dari CIK kepada PUAN.
puan untuk Tuan FADLULLAH...
oh, gedix sangat masa tu! ingat lagi, kawan saya kata, saya pengantin paling ceria... hahhahaa...
hellllooooo... haruslah bergembira di hari yg gembira kan... saya mana reti control ayu. :p

Alhamdulillah...
hari ini... genap 5 tahun kami masih diberi ruang masa dan diberi kenikmatan bercinta dengan cop halal. 
5 tahun yang sumpah osem! tipu kalau saya kata perjalanan perkahwinan ini berjalan tanpa ada scene2 sentap, merajuk, gaduh2 manja, selisih faham... itu scene2 standard dalam rumah tangga. lagikan lidah lagi tergigit, inikan pula ina-achik. bkn setakat tergigit, terpijak bergusti pon ade. hehehheee...
yang penting, bagaimana kita hadapi masalah. 

Saya akui, saya ngan suami 2 mahluk bumi yg banyak perbezaan dari banyak segi. tapi perbezaan tak menghalang kami mencari titik persamaan malahan perbezaan ini yg menguatkan keserasian kami... yang pasti, kami berdua pencinta Nandos! itu persamaan yg tak perlu disangkal lagi! hehehheee...

Pergi pada soalan sensitif...
tak sunyikah perkahwinan yg berusia 5 tahun ini tanpa anak?
dulu soklan ni mengundang rasa "ek elehhh, ko pahal..."
not good btol la... saya sensitive overdose dulu kalau orang tanya pasal anak. tu zaman blom capai tempoh matang. sekarang dengan ikhlas hati saya cakap... kami redha dengan apa sahaja ketentuan yang ALLAH rencanakan untuk kami. isu sunyi memang tak timbul. kami sgt2 hargai masa2 berdua. itu bukan penghalang untuk kami menikmati rasa bahagia. malahan kami bersyukur sudah temui pasangan hidup yang insyaallah akan saling menemani berjalan mencari redha Allah sedangkan masih ada kawan2 yang masih tidak menemui jodoh mereka. 

Kadang2 achik suka wak joke sweet cam gula2 kapas:

"bie tahu kenapa kite xder anak? sebab bie ni cam baby kecik abang... anak abg budak ni ni..."



tiap kali saya rasa saya susahkan dia bila kena hantar dan tunggu saya usrah, dia cakap:
"ala... ni macam hantar anak gi tusyen la...."

pastu bila teman saya untuk hal2 lain yg tah hape2... dia cakap 
"cam teman anak gi kelas merwarna di hari minggu"


saya bahagia jadi teddy bear gemuk untuk dia... 
saya happy jadi batu ladung dia... 
saya rasa comel jadi ulat sagu dia...




semoga cinta ini membawa kita berdua ke syurga.
Ya Allah, rahmati CINTA ini dan lengkapkan ketaksempurnaan kami agar kami lebih dekat dengan-MU. 




love u suami... 
cinta kamu cinta terulung bagi kite. setiap kali bersama kamu, kite rasa makin dekat dengan ALLAH... yer, cinta kamu mendorong kita menguatkan rasa cinta pada ALLAH. teruskan jadi imam kite untuk realisasikan impian isteri untuk jadi ketua bidadari untuk suami di syurga... 


Cinta senantiasa ada ruang yang lapang untuk dikongsi...
bila hati tenang, tempat yang sempit menjadi lapang dan segala-galanya terasa dipermudahkan...



mengenali kamu 11 tahun lalu masih segar di ingatan... 
dan menjadi isteri kamu untuk 5 tahun ini adalah anugerah terindah dari Allah untuk kite. 
tak sabar untuk hani-madu trip kita esok. jom nyanyi lagu fantasia bulan madu dalam jamban sama2!!!




20 comments:

  1. Gambar posing kt pokok tu mmg xleh tahanla Kak Ina.. hihi.. nasib baik ade org nk layan ye..

    ReplyDelete
  2. Ari ni bc blog kamu super touching..kuar semua air hingus..wuwu...semoga ina sentiasa bahagia dgn achik..ameen

    ReplyDelete
  3. ohh sweetnya....terharu sy baca...

    ReplyDelete
  4. sweet sgt...semoga berkekalan hingga ke syurga...Amin.

    ReplyDelete
  5. so sweet achik..
    neway...happy aniversary korangS..
    happy honey_bulan jugak yea...pleaseee capture all beauty and sweet moment:)

    ReplyDelete
  6. selamat ulangtahun perkahwinan buat cik kaki tercayang n en sominya.. semoga mahligai yg di bina akan terus ceria.. semoga Allah memberi nikmat yang tak terhingga..

    ReplyDelete
  7. Alhamdulillah.. kebahagiaan itu kita yg tentukan.. May Allah bless your marriage. Moga dikurniakan anak yang soleh solehan cepaatt.. mesti comey mcm umi/abi dia ;)

    ReplyDelete
  8. selamat ulangtahun ke 5 ina dan achik, semoga kekal sampai ke syurga.......redha dengan kurniaan Allah kerana itu sebenarnya yang terbaik Allah bagi utk kita.....enjoy your day!

    ReplyDelete
  9. Wahh.kt bkongsi tarikh osem ni bsama2 la hehe..1 may i deliver my baby lepas 12jam mnahan sakit hehe..Happy Anniversary!!Anak tu rezeki Allah,kalau Allah tentukan ada tu adala nnt yg penting kt sntiasa berdoa;-)

    ReplyDelete
  10. tak sangka kan..dalam tak sedar dah 5 thn kawen....dan banyak dugaan ditempuhi bersama...susah mahupun senang..
    ape pun..semoga berbahagia hingga ke syurga...insyaallah...

    ReplyDelete
  11. tak sangka kan..dalam tak sedar dah 5 thn kawen....dan banyak dugaan ditempuhi bersama...susah mahupun senang..
    ape pun..semoga berbahagia hingga ke syurga...insyaallah...

    ReplyDelete
  12. Wahh usia perkahwinan kita hampir sama la Ina dan situasi kita sama..masih berdua..Ye, hanya Allah yg tahu apa yg ditentukan utk kita.Mulut org tak boleh ditutup.
    BTW,selamat ulangtahun perkahwinan yg ke 5,semoga Allah mengurniakan kebahagian dan kesejahteraan hingga akhir Ina Achik..

    ReplyDelete
  13. selamat ulangtahun buat inaachik..semoga ALLAH merahmati kalian berdua...

    shu pon suka 1st MAY.. anniveresary pertunangan..hehe..

    ReplyDelete
  14. Amboihhh kemain lagi siap main sorok2 blakang pokok! Hahaha... Setiap kejadian tu ade hikmahnye so chill je la kan! Wink Wink!
    My latest Entry :)
    The Beginning of the new

    ReplyDelete
  15. amboi romantiknya hehe.
    happy anniversary :)

    ReplyDelete
  16. heppy enibeseri..selamat berbulan madu..saya suke bace entry2 awak..
    awak nampak kuat semangat :D
    mogaNya memberi kebahagian hingga ke jannah utk kalian suami isteri :D

    ReplyDelete
  17. happy anniversary ienachik. semoga perkahwinan korang aman bahagia sampai akhir hayat dan dikurniakan anak2 yang soleh :D

    ReplyDelete
  18. friends... mekasih banyak2 atas doa kalian... ina jugak doakan kalian mendapat kebahagiaan dunia akhirat di samping insan2 tersayang... love u ols... mmmmuahhhhhh!

    ReplyDelete
  19. Romantik loo !! oo..dah lame kenal husband ye..dah 11 tahun..means bercinta or bkawan 6 tahun la kan? nway,smg bahagia ye

    ReplyDelete