Thursday, March 31, 2011

Semanis Kismis di ptg Khamis part 1 ~ Habuannya bukan selapis EMAS tapi 7 LAPIS!!!

SEMANIS KISMIS cukup... kalo SEMANIS KURMA kan kena saman plak... hohohoooo...


ingat tak lagi entry pasal buku 45 Tugas & Tanggungjawab Isteri? [link]
tak ingat pon tak per... banyak benda nak kena ingat kan... so, tak jadi hal nak sentapnya...

k, dah janjikan tiap petang Khamis malam Jumaat Cik Kaki wak review sket pasal buku ni... 
amik berkat malam jumaat kan kekdahnya... tapi bkn enytu skill2 mlm jumaat nok! jgn noti2... :p
nanti blog mak jadi blog LUCAH nanti! hahahahaa...


BAB 2: MENCINTAI & MELAYANI SUAMI 

langkau ke bab 2 terus... bab 1 basic jer... semua tahu hal2 adab seorang isteri kan... taat pada suami, mintak izin suami, melayan suami dgn baik, mengurus rumahtangga... semua ni dah diajar kat kursus kawen.

  • Mengurut suami
k, saper nak EMAS 7 LAPIS angkat tangan!
wahhhh... kencang tau! cover sket ketiak basah tu... :p

Rasulullah bersabda bahawa wanita yang mengurut @ memicit suami tanpa disuruh akan dapat PAHALA 7 LAPIS EMAS dan wanita yang mengurut suaminya apabila disuruh akan mendapat PAHALA 7 LAPIS PERAK.
nampak tak tu... besarnya hikmah urut suami...

  • Melihat Suami dengan Pandangan Sayang
Sesungguhnya pabila seorang  suami menatap isterinya dan isterinya membalas pandangan (dengan penuh cinta dan kasih), maka ALLAH menatap mereka dengan pandangan kasih mesra dan jika suami membelai tangan isterinya, maka dosa mereka berjatuhan di velah-celah jari tangan mereka...




25 comments:

  1. eheheh...amboiii kemain lagi tau. :P

    ReplyDelete
  2. tu kaki yg terbelai sebab nk manja2 ke sebab space tak muat.ahahahaha...(gurau je nok)...perghh skang blog cik kaki mmg meletop2.ade fesyen2...ade masak2...ade tutorial...ade tips2...iskkk...kelesssssssss ko nok.salute kt ko.

    ReplyDelete
  3. hehehe...ambik ilmu kat sini....:)

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. mY darL frend ~ THANK'S a Lott sharing Ilmu mcm nieh.....

    bila tahu makna yg mendalam....saya menjadi TAMBAH-TAMBAH sayang suami saya.....

    AKU dOakan MOGA KASIH-SAYANG inaAcik betambah mekar dan diLimpahkan rezeki yg meruah......

    syg ang beb....

    ReplyDelete
  6. suami urut isteri leh x nok????

    ReplyDelete
  7. aku nak emas 7 lapis
    tapi laki aku mana ada sini
    nak urut2 hahaaa

    ReplyDelete
  8. phewwiittt...da jd ustazeh lak nii....

    btw, good info...tenkiu, noks...

    ReplyDelete
  9. ratusiput:
    budget bagus jer kan...

    ReplyDelete
  10. puan su SU:
    meowwwwwwwwwww... meowwwwwwwwwwwww~~~~

    ReplyDelete
  11. shu sinju:
    yer2... dah kawen nanti tinggal praktik jer...

    ReplyDelete
  12. azwana samsudin:
    boleh2... just link back jer yer...
    (ayat org gila kuasa!) heheee

    ReplyDelete
  13. op-ida:
    haruslah syg sgt2 suami sendiri nok...
    nway, mekasih doakan kebahagiaan saya... saya doa yg sama buat kamu n mr op.

    ReplyDelete
  14. faiez:
    bolehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh~

    ReplyDelete
  15. nana:
    tu lg bagus...
    blk sekali sekala kasik URUT la beb...

    ReplyDelete
  16. farah adila:
    mekasihhhhh
    (termalu sikijap)

    ReplyDelete
  17. pepel:
    lambat ko ni...
    org semua dpt smlm lg...

    ReplyDelete
  18. kalau istri no tim for husban? pntingkan plajaran lbih ..malang nasib ku

    ReplyDelete