Monday, November 22, 2010

Taiping Trip ~ Nur Zetty Mee Udang di Changkat Jering

cerita ceriti... taik mata wak inti... yewwwwwwww... disgusting plak rasa! hahahhaaa... yer, ni cerita basi... last week (13. Nov. 2010) kami ke Taiping... kenapa Taiping?! sajer... sebab tak pernah gi Taiping! ;p

malam sebelum bertolak, sempat racun kawan aku laki bini supaya join kami riangkan lemak kat Taiping. sekali racun mujarab! hahhahahaaa~ kami bertolak seawal jam 8.30 pagi... awal ler tu kan?! biasa mana ada istilah pagi di hari minggu... ;)

pergi kami bukan ber4... kami ditemani pakcik GPS yg sgt berjasa... :)

kawan dari Taiping cakap, kalo nak rasa mee udang sedap, xyah gi Kuala Sepetang pon xper... singgah jer Nur Zetty Mee Udang dekat Tol Changkat Jering. memandangkan kita nak gi taiping mmg kena keluar kut tol changkat jering... kira sehala lah... mmg x jauh dari tol changkat jering tu... dan memandangkan pak cik GPS baik, dia tunjuk direction yg bagus. saper sangka, after lalu jalan kampung yg sempit tu kami dapat melantak dgn tenangnya cam makan kat kampung dalam kebun manggis...


 ahli rombongan cik kaki ke taiping sdg menunggu makanan yg diorder...
semuanya berunsurkan udang...


 kue teow goreng udang


 mee hailam udang

dannnnnnnnn...
menu wajib...

MEE UDANG!
fuhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh... meletop! btol2 hoa liau! 
  nak bukti sedap?!
 
"abg, btol ker sedap?"
tak jawab... terus srup srupppp tak toleh kiri kanan... laki sappo la tu!


kue teow goreng dia pon sedap...


semua menu berunsurkan udang tu RM6.50.
udang tu plak mmg manis n fresh giler...
kesimpulan: kami sangat sangat puas hati dgn makanan yg disajikan...





Direction kalo sesape nak ke sana: 
dari tol > kiri > dlm 15m ke kanan 
(simpang kecik cam jalan kampung. kalau tak alert mmg tak perasan)

10 comments:

  1. mee udang pehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh sabar..sabar...mama aku cakap..skit hari jerk lagi dah bleh makan mee..huhuhuhuhu...nyampah ngan ko..*tetiba kan...*

    ReplyDelete
  2. cini pon sedap ek...kene try ni..hehe..

    ReplyDelete
  3. yer..mmg sedap zetty mee udang tu...tempat wajib shu singgah bila balik kampung kat trong...:)

    ReplyDelete
  4. pepel:
    sumpah aku suka giler biler dgr org bg stekmen unsur jeles ni... hahahhaaa

    ReplyDelete
  5. faiz farish:
    tengkiuuuuuuuuuuuuuuu

    ReplyDelete
  6. shu sinju:
    jadi btol la pilihan akak ni kan...

    ReplyDelete
  7. aku n membe2 pgl kedai ni, 'kedai pokok manggis'.. nama betul xtau pun.. hik3

    ReplyDelete
  8. meleleh air liur tgk mee udang nie..

    ReplyDelete