Tuesday, November 2, 2010

Pasar Baru, Bandung



kalau gi bandung, please... jangan kata tidak pada Pasar Baru... sumpah, bleh wak aku lupa diri kat sini... bayangkan sendirila... kalo seawal pasar baru ni bukak kami dah terpasak kat sana... sampaila kedai2 ni kemas2 barang nak close, baru kami hegeh2 nak beransur... tu pon rase macam masa tak cukup lagi! rasa cam esoknya nak datang lagi! melampau kan... 

apa yg best kat sini???
ok, bagi aku yg bercitarasa tak berapa nk high mana ni... giler terbontang bijik mata nengok telekung semayang cantik2... kalau kat Malaysia, harganya dah cecah ratusan ringgit... kat sana after liuk lentok wak aksi menggoda mintak kurang... dapatla dlm RM70-85. tu mmg dah cantik giler mak ckp nyah... tapi yerla, tgk ko tourist dari Mesia, mesti diorang letak harga kaw2 nyer... ko kuranglah sedaya upaya kalo nk murah. tapi kalo ko rase worth ngan harga yg dia beri n mmg xkan dapat dgn harga cenggitu kat Mesia, amik jerla... 

Toko Laris, Lantai 1.

awal2 cam excited lagi tgk telekung cantik2...
sekali... hadoiiiiiiiiiiiiiiiiiii... fenin n di lemma... 
semua nak... sudahnya sambar 5 pasang kat sini saje... 
pastu jalan2 jumpa plak telekung sutera yg kainnya lembut giler... sulam cantik... bunga sulam kaler pink plak... tak beli karang takut nyesal... sebab pernah tgk kat Mesia, harganya cecah 3-4 ratus RM... so, pejam mata sebelah, beli la... so total semua telekung semayang adalah 6 pasang... :) 
so, bleh wak shift, subuh lain... zuhur lain... asar lain... maghrib lain... isyak lain... melampo x?! hahahhaaa...

aku bukan penggemar tegar kebaya... tapi aku suka baju kosong sulaman mewah untuk dibuat baju kurung @ baju kurung moden. so, beli 2 pasang utk diri sendiri... yg nyata, bkn seperti dalam gambar... kwn aku borong kebaya kat sini lebih 10 pasang. untuk diri sendiri juga kiriman dari sedara juga taulan... aku sorry, tak amik pesanan... untuk diri sendiri pon tak abes shopping, apatah lagi nak mencarik barang org... masa btol2 terhad ko... pastu pikir plak bebanan nak tanggung untuk dibawa pulang... memang haruuuuuuuuuu... aku nyer brg shopping pon cam nk patah pinggang nk kendong. hu3~

bleh tak cakap 'terbeli' lace... walopon dah kawen... tapi nak gak beli lace sebab mmg murah! pembetulan... SANGAT MURAH!!! tapi SANGAT MURAH yg aku kate tu bkn yg grand vesgedevas... yg biasa2 jer... untuk buat raya jer kekdah nya...
*aku beli yg mana??? ;p


kaftan ala2 tok ti pon banyak sana... tapi kedai ni mahal... so aku x beli...
aku beli kat kedai lain...  kalo kat Care4 Wangsa Maju, after kurang2 dapat RM220, sana aku beli x sampai seratus hengget pownnnnnnnnnnnn... 


blouse lawa2...arghhhhhhhhhhh memang meroyan la...
semua nak! seb baik sempat ngucap dan beristighfar... hu3~


info:
  • cubala bargain sehabis boleh... at least separuh dr harga asal... sebab diorang akan letak harga kaw2nyer bila tgk tourist. dia pk kite ni kaya... dia xtau, hakikatnya kite ni kayap jer kat negara sendiri... hu3~
  • akan ader bebudak yg dtg duk merengek tepi telinga jual key chain, FM, & macam2 souvenir...  pepandaila tolak dgn berhemah @ pon ignore terus wak ala2 ko ni pekak... hehheheee...

14 comments:

  1. wow..kaftan lelawa la...rugi x pesan sepasang..hihihi...

    ReplyDelete
  2. saya dah pernah alami meroyan tu..jadi saya faham sangat perasaan kamu...:p

    ReplyDelete
  3. aaaaaa kaftan tu gile murah..
    kat care4 aritu akak tanyer 250 hengget... mahal nak mamp*s.. nyampah tau...

    cantik nyer lace purple tu...
    *mode: teros jatuh chenta..

    ReplyDelete
  4. suka ngan statement tak amik pesanan org tu.. mmg betul pun, bila sampai sana, xde maknanya nak pening kepala plak pk pesanan org.. pesanan utk diri sendiri pun belum tentu dpt sebab list utk diri sendiri pun dh berjela panjang!

    ReplyDelete
  5. seronoknye kak iena!!!
    rugi tak ikut kak ina :p

    ReplyDelete
  6. iena, bile nak gi Bandung lagi? nak join la...ye la, iena kan tak amik pesanan, hehehe...

    ReplyDelete
  7. pasar baru memang heaven siut...pehh kaftan tue adalah sangat cantik....

    ReplyDelete
  8. nok mak berkenan lace..menawan kalbuku..dah la pepel..beads byk lak tu

    ReplyDelete
  9. wahhh...sgt2 cantek bj kt sn n murah lak tu...ni mmbuatkan aku teruja nk gi ni..hehe...

    ReplyDelete
  10. haaaa betol2 la nie entry wat rindu kat pasar baru, rindu kat bandung, and the most important thing is RINDU SHOPPING!!!! :)

    ReplyDelete
  11. Salam,
    Tak minat pulak kain baju ni, tp memang nampak lawor tuh, tapi tak minat pakai ler! Syok kat orang yg suka pakai cantik2!

    ReplyDelete
  12. shu sinju:
    seb baik x pesan... hahhahaa

    marzalina:
    senang hati ade org fhm jiwa... :)

    iryani:
    lace pepel tu meriah... kalo nk wak kawen bleh r...

    shifa:
    tau xper...

    ziha:
    rugi besarrrrrrrrrrrrrrrrrr... hahahhaaa

    emme:
    yer, mmg x amik pesanan! kih3

    pepel:
    yer, sorga dunia...

    mimy:
    nk wak kawen leh r nok...

    zura@iwan:
    wajib pegi nok!

    ms and mr ribbon:
    kalo terpaksa pendam shopping bulanan utk shpping tahunan di bandung pon wa sanggup!!!

    moh kembara:
    lain padang lain belalang... :)

    ReplyDelete

  13. Assalamualaikum Tuan/Puan.

    Mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

    Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
    Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

    KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
    Tour operator & Travel Agency

    Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

    Contact person : Amsyahril
    Mobile : +6285263007445
    E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.


    ReplyDelete
  14. Salam tuan/puan semohga senantiasa semua di berikan kesihatan dan di murahkan rezeki nya (amiin) . Kami disini nak menawarkan sewa kereta tuk bandung city tour . Bagi sesiapa tuan/puan yg nak ada trip ke bandung dan membutuhkan kereta untuk transportasi selama di bandung boleh sahaja PM saya atau wassap :+6289619522797 Dijamin kami bagi harga yg berbaloi & service yg terbaek (insha allah) mohon maap bila ada ayat yg kurang berkenan TERIMAKASIH :)

    Nb:yang lebih mahal banyak yang lebih murah pon banyak,tp yg terbaek tetap HAYUKKA BANDOENG .. jom jom gi bandung murah jer !!!

    ReplyDelete