Tuesday, November 2, 2010

Grand Serela, Bandung

balik dari makan, kami check-in hotel...


 jub merangkap ketua rombongan haruslah dapatkan bilik untuk ahli2 rombongan yg lain... :)

rose dalam mode kenyang + capek + ngantuk...

 mencari bilik peraduan...
********************************************************

untuk percutian wanita bujangan, kami pilih Grand Serela - boutique hotel yang terletak di Jalan Riau... ~ senang nak shopping sebab banyak FO di sepanjang Jln Riau... KFC pon dekat... tapi per barang mkn KFC gi jauh2 kan... ;p


kami amik Grand Room Duplex - boleh memuatkan kami ber 4 dalam satu bilik... 
mmg bagus semua dlm 1 bilik. senang nk kira duit bayar supir...  duit makan...
sebab jub ade kawan yg keje nya adalah travel agent di sana... maka kami dapat rate travel agentla...
rate travel agent yg kami dapat = rm300 semalam
termasuk breakfast untuk 4 org... berbaloi baloiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii~

let pictures describe the hotel...



OUR ROOM~ Grand Room (Duplex)

2 tingkat dalam 1 bilik...

2 katil bujang di bawah...
ada tangga untuk ke tingkat atas...

tingkat atas memuatkan double bed.

dari atas, leh skodeng mereka di bawah... ;)

bilik air ade satu jer kat bawah... so, pepandaila atur masa berhadas memasing...
 
The Kookaburra Restaurant yg menyajikan pelbagai juadah sarapan untuk kami...

juga terdapat SPA di hotel ini...
so, after tawaf bandar bandung... terapikan diri dgn SPA... ;)


kesimpulan:
sangat memuaskan...
layanan yg bagus...
bilik yg selesa...
makan yg sedap... :)
kalau ke Bandung lagi... pasti ke Grand Serela lagi...
tapi tu pon kalo dapat travel agent price la... kalo x, mau kami makan mee gelas di sana... 

8 comments:

  1. bestnya jenjln ngan kawan2. tak penah agi gi bandung, hotel tu cam menarik. kalo nak pegi agak2 leh dpt price agent tu tak?

    ReplyDelete
  2. nice hotel! memang nampak keselesaaannyer! ;D

    ReplyDelete
  3. cantik giler la hotel ko duduk iena...

    ReplyDelete
  4. lepak kt hotel pun dh cm besh...

    ReplyDelete
  5. sgt bestt aku tgk hotel ni...teruja2...

    ReplyDelete
  6. cantik la hotel nihh...
    cozy sgt...
    pastu bilik die lain dr yg lain..

    ReplyDelete
  7. huuuiii.. cantik bilik... part skodeng tu mmg aii suka noks..

    ReplyDelete
  8. kew_chop:
    tang price tu i kena tanya kwn tu dulu... :)

    neena:
    yup, nice enough for us...

    suria amanda:
    tak la giler... tapi bolehla...

    faiez:
    per kelas lepak hotel jer... hehehhee

    zura@iwan:
    perlagi nok... bisik2 kat teman sekatil ajak gi bandung...

    iryani:
    tu la pasal... ader 2 tingkat dlm 1 bilik...

    mekchu:
    wah, suka ajer tau bleh skodeng! ;p

    ReplyDelete