Thursday, November 14, 2013

Fesyen tudung kecintaan saya buat masa sekarang; Tudung Koshibo Paridah. :)


Biasalah... pesen tudung ni kan bermusim. 
biasa saya suka ber-shawl.
sekarang dan bosan pakai shawl sebab malas nak pakai inner neck. 
balik kampung hari tu,
wak muka menggoda mintak birasberas kesayangan tlg jahitkan tudung labuh koshibo.
tapi biras beras kita cadangkan jahit separuh. 
katanya nanti boleh pesen2 kan. 
biar lepas keronsangkan kat bawah, jadi tudung labuh. 
boleh letak cincin jadikan pesen Dr Wan Azizah.
boleh selempang kiri kanan jugak.
3 in 1 macam nescafe!
ohhhhhh~~~ suka sangat! 
love u muahmuah birasberas!

sebab suka, terus jahit 10 helai!
orang tamak selalu untung! :)



pin sekuntum bunga dan saya namakan ni pesen tudung koshibo paridah! hehehee...
suka sangat pakai cenggini skrg. sebab? suami suka! ;)
bila suami suka, haruslah feeling cantik walopon mcm cikgu tadika katanya.


ni tudung 4 segi tak berjahit. bidang 60.


yang masukkan cincin macam Dr Wan Azizah tu tak cuba lagi. hehehee...


ada sesiapa berminat tak sebab sekarang dalam perbincangan dgn birasberas nak pasarkan tudung koshibo paridah ni. tapi sorang di Teganu... sorang di KL. jadiiiiiiiiiiiiii ker idok?! huhuhuuuuuu...
kalau jadi saya update sini k.
mungkin kami akan buka tempahan yg membolehkan gojes2 yg lain pilih nak tudung kochibo paridah ker... nak 4 segi gitu jer ker... amacam? ;)


lastly...

walau apa jenis tudung anda pakai, selagi patuh syariah... wear it proudly! :)




25 comments:

  1. Replies
    1. ya..cantik..

      p/s: kak ina..nak kongsi..cuba baca artikel ni...http://anjungrakyat.blogspot.com/2013/11/melayu-adik-beradik-yahudi.html

      Delete
  2. wah sukanya..ada juga nak adjust tudung mcm ni,..:-)

    ReplyDelete
  3. ina awak kurusssss.. jeles tengok!
    saya akan beli tudung kochibo paridah awak tu. cantikkkk..
    sukaaa :D

    ReplyDelete
  4. Nak...nak...serius..mcm mana nak tempah..

    ReplyDelete
  5. i adore ur style kak, even tudung llabuh tapi tetap cantek.. salam ukhuwah :)

    ReplyDelete
  6. beli kain kt mna. cantik tudung ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah tulis kat atas tu. baca ker tak niiiiiiii... ;)

      Delete
  7. ya selagi lauh ikut syariah pakai. kita pun suka tudung labuh2 tututup dada skang. bila start tudung labuh nak pakai pendek balik rasa janggal. :-D

    ReplyDelete
  8. ni mcm kain org buat tudung labuh tu ke

    ReplyDelete
  9. comel lah akak...saya pun buat tudung paridah versi saya...bawal bertingkek..hehe..solusi utk tudung bawal yang transparent supaya mesra syariah...ngeee~

    http://bintanghatipelangi.blogspot.com/2013/11/tudung-bawal-bertingkek-tingkek.html

    ReplyDelete
  10. Salam

    Style yg atas sekali tu paling comey ^_^
    Makin berseri2 lah skang ni, hehhe

    ReplyDelete
  11. Assalamualaikum Ina... Saya nak tanyer, ina masih lagi jual blouse muslimah seperti yang ina pakai dalam pic2 di atas nih.. Mohon dapat reply dari ina....

    Terima kaseh..Assalamualaikum WBT

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam...
      masih tapi slow sikit coz saya macam busy dgn kerja sikit lately ni. insyaAllah dlm masa terdekat. stay tune. :)

      Delete
    2. Alhamdulillah thanks ina.. InshaAllah saya tunggu update di FB KakikuSukaBerjalan...

      Terima kaseh sekali lg ina...

      Delete
  12. comey ina, dah kecik nampk, mcm budak U.

    ReplyDelete
  13. cantiknya baju2 yg awak pakai..kt mana beli? saya suka lah fesyen begini :)

    ReplyDelete
  14. dulu saya pakai shawl juga..tp da malas..da bbalik pd tudung instant..

    ReplyDelete