Wednesday, June 12, 2013

INAACHIK Baiti Jannati dgn konsep MINIMALIS - bukan entry deco-deco pun...


Alhamdulillah, awal tahun 2013, kami selamat masuk rumah yang kami tuan milik sepenuhnya.
walau kecik toet jer... tetap syukur. ini syurga dunia kami.
ramai yang inbox mintak saya buat entry pasal deco2 rumahkusyurgakununtinggidiawanbiru...
bukan taknak share, tapi takde apa nak share.
kami masuk rumah secara gamble.
tanpa renovation... tanpa perabot mewah...
tanpa kitchen cabinet dan plaster ceiling yg dah bertahun duk survey...
tanpa deco2 yang memacam dalam kepala otak dan kehendak nafsu serakah.
memandangkan kami beli rumah yg dah bertangan tangan, cukup dgn hanya baiki kerosakan kecil, pasang grill cermin segala, dan perabot basic yg memurah.

ok, cukup sangat dah untuk sebuah KEPERLUAN.
KEHENDAK semua tolak tepi dulu untuk sebuah KEWAJIPAN.
ada sebuah KERINDUAN yang tak tertanggung yang perlu kami lepaskan...
lebih dari KEMAHUAN yang mahukan sebuah kediaman yang cantik.
tidak apa2... merealisasikan KEWAJIPAN & KERINDUAN itu anugerah terhebat untuk kami...
kediaman sederhana yang menjadi KEPERLUAN lebih dari cukup.
Syukur amat atas rezeki ini ya ALLAH...

Jadi...
kesimpulannya...
tiada entry deco2 seperti sebelum ini...
INAACHIK BAITI JANNATI biasa2 sahaja...



masa ni baru lepas cat dan pasang lampu kipas segala.









dan sekarang, ini la ghupe INAACHIK Baiti Jannati...





putih suci dalam debu...
dah tua2 ni, suka konsep minimalis jer.
tanpa perabot yg banyak.
senang INA & ACHIK nak main kejar2 dlm rumah :p




23 comments:

  1. Assalamualaikum kak ina! hehehe main kejar2 tu part paling best lepas kawin kak. lawa rumah kak ina ni.. jarang nampak orang guna konsep putih suci ni. teringin nak jadi tetamu kak ina ke sana. hehehe :)

    ReplyDelete
  2. cantik..simple & kemas..akak suka :)

    ReplyDelete
  3. simple itulah yang cantik dan senang nak mengemas... saya suka deco rumah Ina...

    ReplyDelete
  4. ina, sgt cantik rumah awk. tak puas tgk ari tu.

    ReplyDelete
  5. baru nk tny, kerawang itam tu takmo jual ke? muehehe...belum ketemu lagi ni..

    ReplyDelete
  6. cantik lh kak ina...hitam putih...kak ina mmg kreatif... :)

    ReplyDelete
  7. lapanduapuluh, menanti isyak :)

    btw PUTIH laa cantik..tenang sedap mata memandang.. :)

    ReplyDelete
  8. alhamdulillah..cantik la dear..

    suka putih suci gini...and tk byk perabut..

    meh tlg deco2 rumah ai dear..hehe

    ReplyDelete
  9. cantik..
    inggeris konsep kekdahnya :)

    ReplyDelete
  10. touching bile Ina sebut ckp sudah keperluan kehendak tolak ketepi.Tersedar dari lena yg selama ni terlalu byk kehendak yg diturut sdgkan keperluan dah mencukupi

    ReplyDelete
  11. comel sangat. suci bersih je :-)

    ReplyDelete
  12. Still look awesome babeh..Alhamdulillah..less is gd instead of crowded..:)

    ReplyDelete
  13. Cantek kak..putih suci je..
    kak, nak tny...mane nak cari kerawang hitam kat dinding tu ye? berkenan la.... tq

    ReplyDelete
  14. cantik!!! nampak suci..bersih..n menawan!!! hehe..pasni tunjuk deco2 yg lain pulak yer

    ReplyDelete
  15. Wah...cantik! Warna putih buat rumah jadi lapang :-)

    ReplyDelete
  16. simple la lawa ....damai je...ina tolong deko rumah aku

    ReplyDelete
  17. terbaik! cantik walaupun simple..zaza pun suka mcm ni :)

    ReplyDelete
  18. Nice suka tegok tak serabut

    ReplyDelete
  19. cantek dan luas pemandangan...

    ReplyDelete
  20. salam kak ina,

    cantik curtain...bleh tau beli kt mana?

    ~Syuf

    ReplyDelete
  21. cantiknye kak..teringin nak berdeco2 mcm ni..tp belom ksampaian sbb hero2 masih kcik dan tgh aktif!.hehe btw jemput singgah blog saya http://mummyhealthyvitastore.blogspot.com/

    ReplyDelete