Thursday, August 2, 2012

Shawl keluaran INACHIC HIJAB - You are chic in a modest way...

Alhamdulillah...

Ingat lagi kah kesayangan dengan entry ini: Shawl brand CikKaki's Hijab ~ ada sesiapa mahu?

Dari niat asalnya saya tempah shawl ni utk keperluan diri yg mana susah sangat nak dapat shawl yg lebar, panjang dan tak nipis untuk saya cover my aurat... tak sangka ramai plak yg teruja nak jugak then mintak saya jual.

shawl yg baru siap, terus pakai kat office. nak plak boss xder... terus dera officemate suruh snap2 picture pakai shawl baru. pastu laju2 update kat fesbuk. bila share jer, ramai kawan2 bagi support dan cakap nak tempah jugak.

Actually, pada asalnya saya tidaklah serius untuk berniaga disebabkan oleh kekangan masa. tapi Achik bagi support. achik kata: "bie, ni one of jihad jugak. kamoo boleh bantu org2 yg nak bertudung dgn sempurna pada harga yg tak membebankan. kamoo pun tahu kammo susah nak beli tudung mcm kamoo nak, so mereka pun sama... abg support bie... TAKBIRRRR! ALLAHUAKBAR" sambil wak gaya demostrasi jalanan.

vunguk laki den nih! dlm serius ade jugak lawak badul di situ. hahahahhaa...
tapi apa dia cakap tu btol jugak... terus semangat. oke azlina, anda mampu! ;)

sbg langkah selamat utk test market, saya buat 24 helai shawl dulu. kunun nak iklan kat blog kesayangan ni lah... sekali shawl tak sempat siap, dah sold out uols! ade 4 org kawan brani mati tempah sampai 3 helai sorang tanpa tgk kaler. yg lain pakat order selai dua sorang. pownnn.... tanpa tgk kaler. percaya jer saya kate kaler sekian2... mmg giler yg best dorang ni... muah muah my preng!

so, tak sempatlah saya nak jaja kat blog ni...

 Banyak lagi tempahan yg tak dapat saya penuhi. Tapi buat masa skrg saya stopkan dulu tempahan shawl ni dan akan dibuka semula selepas raya. saya nak marginkan lebih masa dan tenaga yg ada untuk fokus pada puasa dan ibadah2 lain. saya taknak terlepas satu pon keisimewaan yg Allah bagi di Bulan Ramadhan Kareem ini. saya nak grab setiap peluang yg diberi. harap anda juga...


Di sini saya share shawl2 yg dah sold out tu...





perasan tak... ada brand sendiri oke!!!
dengan ini diumumkan, shawl saya ni diberi nama inAchic Hijab.
sekali pandang cam InaAchik Hijab kan... tapi tu pandangan kasar... 
pandangan halus berseninya, ada makna lain... 
inAchic = in a chic, chic = fashionable. 
maksudnya... apa yg cuba disampaikan adalah:
U ARE CHIC IN A SYARIAH WAY... 
InsyaAllah... sape setuju angkat kaki tangan!!! ;)


Ni few styles yg boleh digayakan dgn Shawl inAchic Hijab ni...
#kesemua shawl tersebut adalah hak milik kekal tauke nya, bukan utk dijual! :p







Kepada sesiapa berminat dgn Shawl inAchic Hijab
atau email saya di azlinahasan@yahoo.com
Harga? PM dan anda pasti terkejut dgn harganya... :)


Sifat kejadian shawl inAchic Hijab:

material: lycra
tiada awning, dipakai begitu sahaja...
saiz: 0.3m x 2m++
takperlu digosok! yeaaaaaaa~ :)
#diingatkan lagi sekali, stock baru hanya akan dikeluarkan selepas raya. ;)







40 comments:

  1. jangan lupa patternkan your brand kat myIpo

    ReplyDelete
    Replies
    1. cmne tu?
      sorry la, saya ni mak2 sket... x fhm myIpo tu aper... ;)

      Delete
  2. kak na..semoga success... Allahu Akbar !!

    ReplyDelete
    Replies
    1. segala pujian dikembalikan kpd Allah...

      Delete
  3. wow..mcm best je..sy mmg teringin nk pakai shawl yg labuh dan tebal cmni..penah try bli kat butik Tudung Nur..tp ternyata selendang labuh tu membuatkan badan sy mcm dibalut spt nangka berbalut..huhu apakah??? sy x penah pakai sblm2 ni shawl ni..kalo boleh nk cri yg sng lilit dan mudah bergerak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaAllah, shawl ni senang dililit. :)

      Delete
  4. Waaa..cantekk!!cmna awak pkai tu ek??xbrapa paham hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya akan buat tutorial atas permintaan ramai.
      InsyaAllah cuma skrg masa agak terhad.

      Delete
  5. salam kak..
    siyes dengki tgk kak pkai tudung ni tak melekat kat dahi..cantik!
    sy tgk kak ni mmg chic..boleh tak bg gmbr2 & tips cmne nak berpakaian muslimah lagi chic bile ke opis? kat opis sy ni, kebanyakan yg bertudung labuh msti nmpk sloppy..nak mtk fashion tips sket boleh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam dik...
      xmo dengki2... not gud! :p
      insyaAllah tudung ni kalo kena gaya pakai x akan melekat kat dahi. akak pakai cenggitu jer... tanpa awning.
      fashion tips akak xderla... as long as menutup aurat, cantik lah jwbnya...
      tp kalo adik nk tgk apa akak pakai, adik bleh refer sini:http://inaachik.blogspot.com/search/label/my%20fesyen

      Delete
  6. wah tahniah kawan
    nama dia sangat unik & menarik
    semoga success yea suke tgk kawan2 meniaga ni

    ReplyDelete
  7. waa.. hebat2.. Allah hu Akbar.. teringin nak cuba.. tapi tak pandai pakai shawl nie.. badan besar..:)

    ReplyDelete
  8. Ina, tahniah .Maju kedepan. Betul kata Gie. Daftar patern ye. Bukan senang nak keluarkan idea bernas ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. xperlah...
      kalau ade org nk tiru pon xper... kurang2 dpt saham sikit. hehehee

      Delete
  9. waaa saya terlepas nak tempah 1st batch.. huwaaaa nanes hentak2 kaki.. nak terai pakai gak ni

    ReplyDelete
  10. ye..tq kak ina for the gojes hijab..x selesai basuh lagi..cuaca mendung..mood membasuh pun mendung juga..hehe..
    `inAchic = in a chic, chic = fashionable.
    maksudnya... apa yg cuba disampaikan adalah:
    U ARE CHIC IN A MODEST WAY...
    InsyaAllah... sape setuju angkat kaki tangan!!! ;)'
    ye, sy angkat tgn! ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. k2, akak nampak awk angkat tangan dua2! :)
      nway thanks sudi borong smp 3!

      Delete
  11. Wah!!! Congrats kak ina...alhamdulillah...semoga kak ina success!!

    ReplyDelete
  12. tahniah ina.. cantik tudungnya..

    ReplyDelete
  13. Salam Sis Ina..
    Boleh email price tak maybe dalam 10 helai?
    Lepas raya nnt boleh saya tempah..:)
    Cantik sangat..

    email saya nurulafinieismail@gmail.com

    ReplyDelete
  14. tahniah kamoo! bila nak bukak order nanti bgtau eh..tgk kamu pakai cantik, excited nak try jugak! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks kammooooo! kalo berminat, jgn segan silu wak order yer! :)

      Delete
  15. hai lari tajuk sikit, mcm mana buat komen-reply ni. cam best pulak.

    anyway org yg mereka pakaian untuk tujuan menutup aurat mendapat pahala. itukan mentaati perintah Allah. Allahu Akbar. betulla kata laki kamu tu walaupun kadang2 ada jugak unsur jenakanya kat hujung.

    ya sila daftar...karang ada pulak aku terjumpa kat kedai2 jalan TAR. peace!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tukar setting kat komen dan pilih embeded ker aper ntah. gitula...

      xper, tiru lah nk tiru. sket nyer hal... janji bleh bantu org tutup aurat...

      Delete
  16. tahniah...sesuaiiiiiiiii...ina ko kena buat labelilling then tampal kat tudung ni baru la InAchic...kelasss...

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks for idea tp nak tempah tag segala kos pulak. aku nk jual murah2 jer babe.

      Delete
  17. tahniah ina!!!register trademark brand tu..nnt sia2 jer org amik nama..
    costing rm2500 min -rm4000 gitu ler

    ReplyDelete
    Replies
    1. humag aih, mahalnya costing. biarlah... x kisah pon nak tiru. halal jer...

      Delete
  18. Terima kasih atas ucapan tahniah kengkawan... terharu dgn support yg diberikan. semoga Allah mempermudahkan bisnes kecilan ni. :)

    ReplyDelete
  19. ooohhh... dh jmpa tmpt nk komen.
    smlm komen dlm hp ina jek.. tak kisah kan.

    ReplyDelete
  20. cantiknya!!!!! nak tiru jugak !!!...heheheheh
    sangat kreatiflah !!!!!!!!!!!!!!! :)) tahniah tau...

    ReplyDelete
  21. Congrats Ina... Semoga maju jaya. Bestnyaa..!! Cepat2 paternkan nama and buat trademark, semoga success and semoga semua tahu menutup aurat, bertudung bukan sekadar tutup rambut je, tapi mesti labuh, and hanya muka and tapak tangan je. Even kaki pun tak boleh. (eh.. panjang plak komen) ... Semoga terus berjihad !! Allahuakbar !!

    ReplyDelete
  22. you look sweet from day to day....nice hijab ina!

    ReplyDelete
  23. Replies
    1. salam...
      jika berminat ngan shawl INACHIC tu, email saya di azlinahasan@yahoo.com

      Delete
  24. nak daftar trade mark

    tm 5 utk buat permohonan=rm 370
    tm 31 utk sijil=rm 650

    klu guna agen cost baru jadik 2k and above...

    ReplyDelete