Wednesday, February 16, 2011

HomeSweetHome ~ Memanfaatkan Ruang Balkoni sebaiknya... :)

aku memang suka rumah berberanda atau perkataan sinonimnya adalah berbalkoni.
kalau antonimnya: tak berberanda. wah bijak tak mak ni nyah? ;p

k, abaikan pasal tatabahasa...
berbalik kepada usul asal. ok, oleh kerana suka... atau erti kata lain, fanatik dengan rumah berbalkoni, aku rasa sangat membazir @ tak memaksimakan ruang yang ada sebaiknya kalau aku jadikan balkoni tu as tempat menggantung pakaian after mendobi. argh, aku rasa sayangnyaaaaaaaaaaaa... patut, balkoni tu jadi tempat merehat rehatkan fikiran sambil hirup kopi panas. 

macam ni....
v

v

v


masa mula2 pindah, ni port lepak pertama kami...
maklumlah... rumah lama kami dulu kan tingkat bawah. lepak kat balkoni ape jer ko leh tengok... nak plak, org lalu lalang depan rumah. takder privacy langsung!

 makan malam pertama kami di rumah baru...
tlg jangan mintak resipi roti sausage tu sebab tu made in Care4! hahahhahaa...

makan petang pon nak kat balkoni jugak... jakun kekdahnya kan.... ;p

  
 eh, meja bulat & pasu oren tu cam pernah ku lihat tapi di mana ya???
yes, meja bulat n pasu tu cama dengan ruangan peribadi pilihan inaachik kan?!
mmg sama pon sebab meja dan pasu yg sama! bleh plak men usung2 bertukar ganti tempat. sebenarnya, kat ruangan peribadi tu nak tukar meja baru kaler merah yg murah kat IKEA nanti...

 
sekarang inilah rupa terkini balkoni tu...

achik memang suka lepak sini...

27 comments:

  1. waaaa....sgt romantik itu ruang...saye suke..... deco kat balkoni tu sgt best...kalau nak suruh saye tido sampai pagi kat situ pon ok..hahaha...

    ReplyDelete
  2. SHU:
    kot ye suka takkan sampai nk tido situ yang... hheee

    ReplyDelete
  3. mmg syiokkk nok ade balkoni...romantik.achik leh peluk2 ko dr belakang cam citer drama melayu.aahaha...iskk kalau aku pun diberi pilihan aku ske umah yg ade balkoni.tp disebabkan anak aku cam lipas kudung kenala cancel.ade kang dia dua beradik ngetest jd superman...

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. romanticnye puan ina & hubby nih..auww i like deco2 umah nih..beli kerawang hitam tu kat ner hahaha kannn dh tnya!

    ina kalau rajin la kan..join la GA pinky momma cool wif sunglass..sbb tgk byk beno gbr ngan shades kan..kalau x rajin abaikan..tiada paksaan hahaha..jgn lupa gtau kerawang itam..sempat lg ;p

    ReplyDelete
  6. BERTUAH acik...dapat ISTERI mcm ang..beb..

    TERBAIKK DR LADANG........

    sukalaa tgk port lepak ampa nie...comEL laaa

    ReplyDelete
  7. haa..betoi tu, kalo port tu cun dan pandai hias, memang suka lepak minum2 kopi kat balkoni kan, bestttt :) minum kopi sambil hirup udara segar dan lihat kucing bercakaran, miawwww! hahahah :)
    KUASA SEO MENGGANAS?

    ReplyDelete
  8. bijak2...cantik dan sweet sgt nok..

    ReplyDelete
  9. jgn meow2 kat beranda ya.. ahahah!

    ReplyDelete
  10. ratusiput:
    wah, pe baran men peluk2 kat balkoni nok. bilik gedabak kan ader! hehehe

    ReplyDelete
  11. pinky mama:
    sebab dh tanya, terpaksa jawab... hehehee...
    kite beli kat JUSCO W.MAJU.

    contest ngan shade? cam menarik! k2, nanti kite join. lmbt lg kan due nyer...

    ReplyDelete
  12. anida:
    aku bkn dari ladang... aku dari perut orang! hahahaa

    ReplyDelete
  13. ieda al habsyi:
    bukan kucing jer bercakaran nok... manusia 2 ketul tu pon join cakaran skali!

    ReplyDelete
  14. best~!! bila mok jemput kmk pg umah ktk..nk jugak gilung2 kt situ...hahahah

    ReplyDelete
  15. nice.. blog
    n time kasih sebab melawat blog sy...
    thnak... jom singgah2 lagi

    ReplyDelete
  16. mmg tempat lepak yg cumel, lepas ni g cari bidai satu, habuan cover ckit dari panas mentari sebelah siang

    ReplyDelete
  17. flo:
    malas nk berjemput bagai...
    nak dtg, sila wak muka tak malu terjah.

    ReplyDelete
  18. sweet chubby gurlzz:
    oh, its my pleasure ;p

    ReplyDelete
  19. mamasyaza:
    hadiahkan kite kak? hehehhee

    ReplyDelete
  20. hujan tempias x nok??? lalalalalalala :P

    ReplyDelete
  21. hohoho jj wgsa maju rupanye..tQ2..
    ina ekceli kan nak cakap time kasih kt ina sbb sudi folo pinky..gile hepy kot! hahahaha..

    sbb slama ni duk folo ina ari2 tba2 nampak plak muka ina & acik kat followers tu yihaaaa2..

    balik ganu roger lar..leh jumpe..ari tu ina turun ganu mls nak ggu sbb urusan keje..

    btw..kamu no 2 dlm rate top visitors..hugs ketat2..bernapas x? haha..pjg komen..sbb xcited..ok bye

    ReplyDelete
  22. Lawanyer......kita nyer theme rumah pun kaler merah gak....and campur hitam an putih...tapi still tak boleh lawan ina and achik nyer mahligai.....lawa sangat!!!

    ReplyDelete
  23. Abah mintak permission copy satu gambar ya..Thanks

    ReplyDelete