Wednesday, May 11, 2011

4th WedAnn @ Langkawi > Mangrove Tour part 1

petikan hasil gugelan:

"Langkawi Mangrove Tours - Langkawi offers some truly unforgettable sights and experiences on this tour to the Kilim Nature Park; an escape to another world. Spread over an area of 100 sq km, the Kilim Nature Park features a beautiful mix of well-protected green mangrove forests, isolated white beaches and blue lagoons. As you cruise down the calm, winding river, you will observe the wonders of the park's marine ecosystem, its flora and fauna and the natural inhabitants such as the over-hanging 'Bogak Trees', Brown Eagles, Tree Crabs, Monitor Lizards and Macaques.
Also enjoy the scenic and spectacular views of unique limestone rock formations emerging from the floor of the mangrove swamp and seabed..."

ternyata ayat2 ala2 iklan ni memang nyata beb! bukan omongan kosong!!!

aktiviti @ tempat yang akan kite nikmati adalah:
  • Bat Cave
  • Fish Farm Eagle Feeding
  • Mangrove Sightseeing
  • Crocodile Cave
  • Open Sea (Andaman Sea)
  • Icon Kilim Geoforest Park
  • Tanjung Rhu View 
  • Swimming At The Island Beach

untuk mangrove ni, korang boleh pilih untuk naik ramai2 ngan manusia2 tak dikenali yang mana korang dikenakan RM160/PAX (kalau tak silap aku) untuk 6 jam. tapi kami ni gedik nak privacy lebih, so kami amik private boat. maknanya kami dua orang bersama seorang boatman (takkan achik plak nak bawak boat kan... memang sodakollah la jawabnya...). Harga boat ni, after bargain kami dapat RM250 untuk 4 jam, termasuk jemput-hantar dari hotel ke jetty. percayalah, 4 jam tu dah lebih dari cukup dah... kalo ramai2 ni, nak kena berenti lama2 satu tempat... kalo kite sendiri ni, tak suka tempat tu boleh skip. kalo suka, "bang, lepak bini lama sikit!" hehehe....

tapi nyesal plak amik ngan travel agent ni... sebab after menggugel, aku tgk boleh dapat dlm RM150-200. tengok rezeki la kan... tapi sumpah, aku langsung tak nyesal lebur RM250 ni... rasa sangat tenang dikelilingi alam yang hijau... laut yg terbentang... terasa diri sebati ngan alam! wah gitu kan... k, talk pung pang pung pang pon tak guna... korang layan jerla gambar edisi menggunung ni...

tour bermula dari Jetty Tanjung Rhu...
baru jalan sikit dah nampak view cantik beb!
korang tak jeles ker? jeles la... please jeles please...


 tak pakai life jacket then bertenggek kat kepala perahu. ader beran?

 hai suami... hensem la... (muakakakakkaa...)

  •  Sea view


  • Mangrove Sightseeing
 



 lepak nampak!

 achik tanya: "best kan bie..."

bini achik kata: "memang bestttttttttttt sangat!"

perjalanan diteruskan... banyak tempat menarik tapi jumpa next entry... keje tak siap lagi! nanti boss potong gaji camano nak jenjalan lagi... kakikusukaberjalan leh demam kalau takleh bejalan... :p

18 comments:

  1. bestnyaaa....next time pi langkawi nk ikut tour ni jugak..berapa harga naik bot tu ina?

    ReplyDelete
  2. em kalau ade anak takble ni aku rasa...ade aku mabuk atas bot tu kang nk melayan krenah dorang.tp mmg cantik utk yg berdua2an...romantika di amor gitu..

    ReplyDelete
  3. eh sory...dh ade tulis kat atas...hehee
    ni le padah kalo asyik tgk gambar..lepas tu br nk baca...
    hahaha...ske sgt dgn gambar2 ko ni ina oii...

    ReplyDelete
  4. mtd:
    mmg syiok!
    2 kali gi x puas!

    mama gee:
    ni mesti kes tgk gambar jer ni...
    harga dah diterangkan diatas...

    ReplyDelete
  5. ratu siput:
    itu sebabnya aku amek pluang sementara ber2 ni nok...

    mama gee:
    hehehheee...

    ReplyDelete
  6. keindahan alam ciptaan ILLAHI memang tiada tandingan nya....sangat menakjubkan...

    ReplyDelete
  7. jealous laah! mesti seronok tahap maksimum kan kan! :) anyways, nice pictures u got there....:))

    ReplyDelete
  8. he he he....more pic please
    suka tengok gambooo

    ReplyDelete
  9. tgk gambar pun dah best..xtahulah kalu dpt g c2...

    ReplyDelete
  10. mmg cntik..berani nye ko berdiri nok....

    kalo aku, dok bwh bumbung je laa dan statik...hahahaha

    ReplyDelete
  11. sangat cantik...
    sangat jeles...hehe
    xpe2..
    bulan 7 turn aku plak buat ko jeles ngeh2x

    ReplyDelete
  12. Seyess bebs..mmg best lah! next time harus bw nureen sm2 menggediks atas bot gak..kekeke

    ReplyDelete
  13. sgt berani xpakai life jacket.jat kalau naik bot,yg 2 1st jat cari.mklumlah xreti berenang.

    O.o

    ReplyDelete
  14. bjalan sakan cik kaki..gambar semua macam poskad. hehe

    ReplyDelete
  15. iena, sile la jadi model. ade gaya laa..
    cantik sgt2..
    :D

    ReplyDelete
  16. yuhuuuu semPoi habes...
    tak nampak mcm kat langkawi ja..ehehhehe

    ReplyDelete
  17. Salam... nak tanya maksudnya RM 250 tu 2 orang untuk satu boat la camtu.... siap dapat berenang ek?

    ReplyDelete